hoe zet je een foto in je bericht?

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

moet ie dan al perse op het net staan?
waarom kun je m niet cut, copy en pasten?
[/img]

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Ja de foto moet op internet staan.

Je kopieeer de link van de foto en plakt hem in het tekstveld
Dan selecteer je de hele link en klik je op de knop Img

Bijvoorbeeld:


[img]
http://www.minisevenclub.nl/main_item_forum.gif
[/img]

Ik heb er nu een regel tussen gezet, maar als je dat niet doe krijg je de afbeelding in beeld

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Vragen over het gebruik van het forum mogen in "Forum Algemeen", hoor, Test is echt puur om iets uit te proberen.

Even een poging tot een uitleg over het waarom. Plaatjes die je via Internet wilt kunnen bekijken met je browser (bijv. Internet Explorer of Netscape) moeten op een publiek toegankelijke server opgeslagen staan; de informatie moet gewoon ergens beschikbaar zijn waar iedereen erbij kan. Een plaatje dat op jouw computer staat, daar kan ik niet bij, normaal gesproken. Dat is dus niet de oplossing.

In theorie zou het mogelijk zijn om plaatjes op dezelfde server te zetten waar het forum op draait. Aangezien het gewoon mijn eigen server is, staan de meeste plaatjes die ik in berichten zet op dezelfde server. Het is ook mogelijk om de mogelijkheid te beiden het plaatje te uploaden naar de server. Het probleem daarbij is echter dat plaatjes vrij veel opslagruimte in gaat nemen. Als iedereen zomaar allerlei plaatjes kan uploaden, dan neemt de ruimte die de complete website inneemt snel toe. Persoonlijk ben ik niet bereid om mijn eigen server daarvoor open te stellen (jullie mogen al blij zijn dat ik bereid ben om het forum erop te draaien ;) en als de site bij een provider zou draaien, dan heb je te maken met een bepaalde hoeveelheid ruimte die je gekregen hebt. Meer ruimte betekent meer geld betalen.

Copy-pasten is helemaal niet mogelijk. Een plaatje is iets heel anders dan tekst.

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

[i:il95h63h][size=85:il95h63h][Topics samengevoegd - Tincu][/size:il95h63h][/i:il95h63h]

Zijn er regels m.b.t. formaat of zo?
Ik ben benieuwd

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Wat betreft hoe: zie de FAQ en de handleiding voor BBCode.

Wat betreft formaat: er zijn geen strakke regels. Let gewoon een beetje op dat het nog fatsoenlijk op het scherm past. Als je post door de foto erg veel breder wordt dan normale posts zonder foto dan is dat een teken dat hij te groot is.

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Nou Eelke, het lijkt wel of de gebruiksaanwijzing eerst met koeienletters in beeld moet komen "LEES DIT EERST" voordat een newby aan de slag mag... volgens mij krijg je steeds meer hoofdpijn van newby's die telkens van alles van de daken schreeuwen zonder eerst de gebruiksaanwijzing gelezen te hebben blijkbaar... jij hebt het er maar druk mee:|

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Wij mannen lezen toch nooit handleidingen??
Ik ken nog steeds niet alle opties van mijn TV en toch zal ik nooit de handleiding lezen :D
Is vast genetisch bepaald

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Ben ik zeker toch een vrouw... :? Ik begin meestal niet met de handleiding, maar als ik iets niet begrijp ga ik eerst toch zoeken of ik het zelf kan vinden. ;)

Bijou: tja, hoofdpijn... Als ik me er druk om zou maken zou ik echt een probleem hebben. Het is gewoon gebleken (niet alleen op dit forum, ik loop al wat langer rond op Internet en je ziet het overal) dat er steeds weer nieuwe newbies zijn, en die steeds weer dezelfde vragen stellen. Met zachte hand wijzen op de beschikbare informatie is het enige dat je kan doen :)

RE: hoe zet je een foto in je bericht?

Heb je wel een beetje gelijk in, ipv :( worden. Ik zou ongeduldiger zijn, maar ja je kunt eenmaal niet anders! :|