langzaam laden

RE: langzaam laden

Hey mensen...ligt het aan mij of kan het zijn dat de site soms langzaam laad ( weleens 3 minuten, andere sites heb ik sneller op m`n scherm )

Ik hoor het wel,

Groetjes,

Maurice

RE: langzaam laden

Ik heb er ook wel eens problemen mee dat het forum er wat langer over doet voor hij geladen is. Of dat hij tijdens een opdracht wat langzamer reageert.

Systeem: XP,
Browser: FF

RE: langzaam laden

Ligt ook aan je internet verbinding.

Vista met I.E

UMTS;redelijk snel
Breedband thuis; overdag langzamer als s'nachts
ADSL werk; super langzaam!!

RE: langzaam laden

nou ik moet zeggen dat het mij ook opvalt de laate tijd. of zit mijn buurman gezellig mee te liften op mijn verbinding :)

RE: langzaam laden

Het is mij ook opgevallen (is ook niet iets recents). Soms duurt het erg lang voordat een forum-pagina laadt. Het is altijd moeilijk te zeggen waar het aan ligt, daarom vraag ik meestal even via MSN aan iemand of ik de enige ben. Vaak ben ik inderdaad de enige (dan ligt het dus aan mijn verbinding), soms niet.

RE: langzaam laden

ik merk het ook op verschillende plekken.. thuis werk vriendin.. hij zegt vaak loading page..

Kan het te maken hebben met indexen oid ?

Jaapio

RE: langzaam laden

Het is deels ook wel afhankelijk van de plek waar ik op dat moment zit. Thuis wel een redelijke verbinding aan snelheid. Op het werk alleen wel een goede verbinding, ook goed snel, maar ook daar heeft hij wel eens laadproblemen.

RE: langzaam laden

jaapio1984 schreef:
Kan het te maken hebben met indexen oid ?



Nee, dan zou je het altijd bij bepaalde acties moeten merken, redelijk onafhankelijk van tijd en locatie.

De site draait op shared hosting, en daarbij is het vrijwel onmogelijk on van de buitenkant te kunnen zeggen waardoor een site vertraagd wordt. 9 van de 10 keer zal het een andere site zijn die op dezelfde server draait en druk is.

RE: langzaam laden

Ik heb er inderdaad ook last van, een aantal pagina's gaan goed en dan doet 'ie er ineens een eeuwigheid over om een pagina te laden.
Bij andere sites (nog) geen last van gehad.

RE: langzaam laden

je kan de hoster eens een mailtje dichten dat je het idee hebt dat er teveel dataverkeer gaat over de server waarom dit draait. Misschien dat hij dan actie onderneemt door bepaalde sites (bv deze) over te zetten op een andere server

Jaapio

RE: langzaam laden

sterker nog bij mij kon hij de website helemaal niet laden, andere website die ik tergelijk opvroeg deed het meteen. deze zou het dan dus ook niet moeten doen als het een lokaal probleem betreft

RE: langzaam laden

Tussen "lokaal" en de site zit nog een heel stuk Internet, dat niet persee ook tussen "lokaal" en de andere site zit. Helaas is het niet zo eenvoudig dat als een andere site wel snel laadt het [i:1mymkrll]dus[/i:1mymkrll] aan deze site ligt. Suggestie van Jaap ga ik doen, niet geschoten is altijd mis.

RE: langzaam laden

wat me ook opvalt is dat hij lijkt te hangen op verbinden met google-analytics.com

Is dat nog op een optie Eelke ?

Jaapio

RE: langzaam laden

Heb ik kort geleden toegevoegd. Het was me nog niet opgevallen, ik zal er eens op letten. Zou wel balen zijn, want de informatie die je daarmee verzamelt is wel erg handig.

RE: langzaam laden

Goh...ligt het dus niet alleen aan mij ;)

Wat een balletje opgooien niet allemaal teweeg kan brengen! :)

Groetjes,

Maurice

RE: langzaam laden

Vreselijk... heb er erg veel last van nu. :(

RE: langzaam laden

hier ook de laatste tijd soms langzaan laden of gewoon zeggen dat ik niet verbonden ben met het internet :? terwijl die het gewoon doet en signaalsterkte goed aangeeft

RE: langzaam laden

Dat klinkt toch eerder als problemen aan jouw kant. Zeker "niet verbonden met Internet" is geen foutmelding die een website kan veroorzaken. Als er staat dat de site niet reageert, dan is het wat anders.

Signaalsterkte is niet het enige dat telt, dat is alleen het eerste stapje, van jouw computer naar het draadloze modem. Daarna komen nog heel veel meer stapjes, en "niet verbonden met Internet" wijst erop dat het tussen je modem en je provider niet lekker loopt.

RE: langzaam laden

het valt me wel op de dat laadtijden de laatste tijd erg goed zijn.. het hangen op de google analytics zie ik bijna niet meer..

Jaapio

RE: langzaam laden

Gisteren bleef hij bij mij weer hangen. Weet niet waarop, maar hangen deed hij.

RE: langzaam laden

vanochten na 10 minutten wachten op het laden maar gestopt na uur uurtje te hebben gewacht laad hij nu weer gewoon.

en het niet verbobden met internet was niet een probleem aan mijn kant zat ook nog op een ander forum en die deed het gewoon net zoals msn het toen ook gewoon deed

RE: langzaam laden

Ik vind de laadtijd toch nog erg langzaam, zowel thuis als op het werk.. bakkie thee dan maar?! ;)

RE: langzaam laden

hier gaat het ook met regelmaat langzaam; terwijl de connectie naar de UvT toch snel genoeg is.

pas nog even geprobeerd met een schone XP installatie en ook dan traag, soms helpt het F5 te gebruiken.

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: langzaam laden

Violet Mini schreef:
en het niet verbobden met internet was niet een probleem aan mijn kant



Dan ben ik heel benieuwd naar de exacte foutmelding, liefst een screenshot. Overigens, dat andere sites wel werken sluit inderdaad redelijk uit dat het probleem bij jou zit, maar helaas zegt het niet veel meer. Op Internet zijn met een willekeurige verbinding niet alleen jouw computer en de server die je probeert te bereiken betrokken, maar nog een heel aantal tussenstops.

Dat de site zo nu en dan langzaam is, dat is wel duidelijk. Een enkele keer is hij ook helemaal onbereikbaar. Ik heb er zelf zo nu en dan last van, maar niet zo vaak dat het echt vervelend wordt. Het probleem is ook, je kan wel gaan overstappen naar een andere provider, maar dat brengt sowieso een heleboel gedoe met zich mee, en dan is het nog maar de vraag of het beter wordt.

RE: langzaam laden

ik zou er zeker niks om gaan veranderen ja kijk als het altijd en bij elke pagina zou gebeuren is het een ander verhaal.
nee hoor kijk een half uurtje later wel of hij weer het normale tempo heeft

RE: langzaam laden

Het laden gaat hier ook regelmatig traag, eergisteren had ik hier nog last van. Ook heb ik laatste tijd regelmatig een melding dat hij geen verbinding kan maken met de database.

RE: langzaam laden

RE: langzaam laden

Is een redelijk algemene fout, moeilijk te zeggen waar dat aan ligt. "Connection refused" betekent waarschijnlijk dat de server zelf actief de verbinding geweigerd heeft omdat de poort van de webserver niet open staat, maar om zeker te zijn zou je daar eigenlijk nog een paar andere testjes voor moeten doen.

Sowieso is dat op zich niks schokkends, zolang het incidenteel gebeurt. Geen enkele server is 100% beschikbaar, een web server moet ook wel eens herstart worden (bijvoorbeeld voor een update). Het is dus belangrijk hoe vaak en hoe lang zoiets is.