Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Even een gedachtespinsel van mijn kant:

Om te beginnen, ik ben bekent met de adressenlijst op dit forum. Deze is handig, maar naar mijn mening kan deze lijst beter. Ik zie op het forum redelijk vragen langskomen over adresjes voor specifieke zaken zoals lassen, spuiten, onderhoud e.d. Is het misschien niet handig als er een lijst wordt samengesteld (per regio) met handige Miniadressen. Er zijn een hoop Mini-eigenaren die allemaal wel ergens anders iets aan hun Mini laten doen. Op deze lijst kunnen dan misschien zaken beschreven worden als prijs, kwaliteit, hoe lang zit je zonder Mini, tevredenheid, e.d. Het laatste is misschien een struikelpuntje omdat er ook negatieve bevindingen geplaatst zullen worden. Ik weet niet of gaeages daar heel blij van worden.

Nou, wat vinden jullie van dit idee?

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Is het je bedoeling at dit interactief wordt, zodat mensen hun bevindingen met een bedrijf kunnen opschrijven? Klinkt een beetje als de ShopSurvey van Tweakers.net.

Twee punten:
a) Zoals je zegt begeef je je op glad ijs als het gaat om negatieve uitlatingen. Wat wel en niet kan is een smalle grens.
b) De implemtatie van zoiets is niet triviaal, en het ziet er niet naar uit dat ik op korte termijn tijd hiervoor heb.

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Eelke,

Zoiets als shopsurvey bedoelde ik inderdaad. Dat het forum daardoor in moeilijkheden kan komen is natuurlijk niet de bedoeling. Misschien is het dan een optie om gewoon een lijst te maken met bedrijven, aanvullend met een korte beschrijving over plaats, webpage, werkzaamheden, mogelijkheden, e.d. Deze info is denk ik vrij makkelijk te verkrijgen via het forum. Ik denk dat dat voor iedereen handig is, want de bestaande lijst is ietwat beperkt.

Ik hoor wel wat je er van vindt.

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Ben hier drie weekjes aanwezig en was op zoek naar een topic over tevredenheid....
Vanaf het Mountainbike.nl forum ken ik het idee. Daar worden klachten over bepaalde winkels/dealers in een topic geplaatst, maar ook positieve dingen natuurlijk! Ik vindt het wel een goed idee! Als je "genaaid" wordt door iemand is het toch niet zo erg om andere mensen hiervoor te waarschuwen? Kijk, het hoeft geen zwartgallig afgekraak te worden, maar slechte service zorgt toch voor een slechte naam?
Kijk, ik ben net nieuw, heb drie weken een mini. Mn wiellager is verrot en ik ga naar Ben van Leeuwen in Aarlanderveen omdat dat dichtbij is en op de MiniSevenClub site staat ;) . Hele goeie gast, helpt me en geeft me advies maar verteld ook dat er in nederland een hoop wordt geklooid aan mini's.... Dan wil ik toch eigenlijk ook weten waar ik mn Mini niet heen moet brengen? En wat anderen van Ben van Leeuwen vinden?

Naja, ik hoor het wel, maar ik zou het een goed idee vinden!

Birdy

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Een belangrijk punt moet je hier in de gaten houden! Het staat op de site van de MSCN en die zal er dan ook verantwoordelijk voor gehouden worden als het uit de hand loopt.
Mijn mening is dus: NIET DOEN!

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Mijn mening is in een krap jaar (en langer, dit was al een hot item bij de opening van dit forum) niet veranderd. Inderdaad, met een goed onderbouwd verhaal is op zich weinig mis. Maar gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen. Als je ervaringen wil uitwisselen, kom dan gewoon naar evenementen. Daar is genoeg te horen, positief en negatief. Het voordeel is dan dat het niet zwart op wit ergens staat, dus je kan er minder makkelijk op aangesproken worden.

Daarnaast klopt het inderdaad wat Beumert zegt; als op dit forum iets negatiefs staat, wordt de MSCN daar minstens zo op aangekeken als de persoon die het bericht plaatst.

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Cristal clear!

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

bull shit iedereen weet toch dat het persoonlijke meningen zijn vrijheid van meningsuiting ook op een forum gerechtelijk vastgelegt dus veel kunnen ze er niet aan doen ik vind dat een beetje doemdenken. als je het niet eens ben met iemand zn werkwijze mag je dat gerust melden alleen niet te hopen dat als je daar een keer naar terug gaat en ze hebben gezien dat jij het was dan naaaaaaien ze je nog 3 x zo hard

RE: Lijst met garage's/onderdelen en beunhazen

Ik heb gezegd hoe het hier op het forum lig. Tenzij er erg goede, nieuwe argumenten komen, is het niet anders. Wat betreft doemdenken: een vorig forum op een vorige versie van deze site, met minder mogelijkheden, is aan iets dergelijks ten onder gegaan.