Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Er moet me toch even wat van mijn hart(het zal wel aan de Kerstperiode liggen):
Enkele jaren geleden heb ik een leuke mini gekocht, lid geworden van deze club en heel wat leuke mensen leren kennen.( Badbert, Inimini,Paneermeel. etc)
Ik was redelijk handig, maar wilde zo graag zoveel bijleren om mijn mini op de weg te houden en daar voor moest ik veel vragen stellen die voor sommige misschien te simpel voor woorden waren.
Maar naarmate ik meer en meer ging doen aan de auto, leerde ik meer en kon ik zelfs sommige mensen ook helpen.
Dit was dan ook mijn idee van het forum; elkaar met raad en daad bij staan(ook al gaat het over hele kleine lullige dingen)
Door werk, studie en gezondsheidsproblemen had ik de tijd niet meer om hier veel op het forum te zijn en om evenementen te bezoeken.

Maar naarmate ik langer op het forum zat, hoe meer mensen zich verheven hadden tot "miniGod", zonder dat ze ooit zelf de olie verwisseld hadden van hun mini.( bij wijze van spreken)

Een aantal mensen zijn hierdoor ook afgehaakt van het forum, door allerlei wijsneuzen die dachten dat ze John Cooper of Ben van Leeuwen himself waren!
Mensen die echt kennis van zaken hadden, die materiaal hadden liggen waar je je vingers bij af zou likken,die je graag mee hielpen om problemen op te lossen, maar die het "ik weet het beter" gehalte hier op het forum zo ontzettend beu waren, dat ze zich niet meer laten horen/zien.

Jammer,het kan ze leuk zijn om elkaar te helpen om ons allergeliefde autootje op de weg te krijgen/houden, maar door sommige mensen wordt het op een gruwelijke manier verpest.
Behandel iemand zoals jij ook behandeld wilt worden, zou ik zeggen.

PS. O ja, nog twee dingen;
1- er zitten misschien wat typefouten in mijn stukje, maar dat komt omdat typen met 1 hand niet zo lekker gaat i.v.m. een nekhernia.
2- een opmerking in de trant van "wat doe je dan nog op het forum als je zoveel commentaar hebt?" laat zien dat je niet klaar bent voor een discussie en nog niet in staat bent gewoon te communiceren.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Topic verplaatst uit Chit Chat.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Een statement recht uit het hart zoals je ze maar weinig ziet...

Vele oude topics heb ik doorgelezen de afgelopen jaren, en heb dan ook meerdere gevallen gelezen waar jouw verhaal op van toepassing is, en dat is erg spijtig.

Het is één van meerdere dingen die ik persoonlijk graag op dit forum zou willen zien veranderen...

Zoals je zelf verteld zou dit forum een grote bron moeten zijn van informatie waar mensen alle vrijheid zouden moeten hebben hun/haar mening te uiten. Maar wel met respect naar de andere gebruikers toe.

Helaas zorgen bijvoorbeeld sommige forumregels ervoor dat je niet in alle vrijheid kunt vragen wat je wilt, en ook antwoorden levert dezelfde beperkingingen op... En ik heb het idee dat ik niet de enige ben ik dat zo ziet... Erg spijtig, hier zou veel te verbeteren zijn!

Maar goed, ik ben relatief nieuw, en dwaal misschien wat te ver af van jouw post...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik begrijp inderdaad waar je het over hebt. Ook ik zit hier nu ruim vijf jaar op het forum en heb nog steeds geen apk-waardige mini en dus ook nog niet echt veel mensen op activiteiten ontmoet. Wel merk ik dat een goed advies steeds minder makkelijk te krijgen is laat staan echte hulp bij het oplossen van een probleem. Toch moet ik wel kwijt dat er nog steeds een aantal mensen zijn die wel willen helpen en dit dan ook zeer regelmatig doen. Jammer dat ze over het algemeen niet centraal in NL wonen...

Ik weet niet wat de precieze aanleiding was voor je beginpost maar ik hoop dat het wel een discussie op gang mag brengen. Zijn mini-rijders alleen zwaaiers in hun autotje of komen ze je ook echt helpen als je hulp nodig hebt.

Ben benieuwd naar reacties van forumleden die hier ook al lang rondhangen.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Hehe, gelukkig zijn er meerdere mensen die er zo over denken.
Eerlijk gezegd moet ik wel bekennnen dat ik het verhaal ook wel uit frustratie geschreven heb, aangezien ik in een ander topic nog net niet werd afgeschilderd als iemand die een chromosoom te veel had ( als je begrijpt wat ik bedoel).

Gelukkig zijn er inderdaad nog mensen die elkaar echt willen helpen zonder over te gaan op het bekende welles-nietes spelletje.
En wat ik ook wel belangrijk vind, is dat je gerust mag toegeven als je iets niet helemaal weet; So what?!
Probeer er gewoon samen uit te komen, zonder elkaar voor l.. te zetten.
Dat gebeurd al te veel in de wereld, denk ik.
(o jee, ik denk dat ik nu echt in de Kerstsfeer ben blijven hangen!)

o ja, nog een klein dingetje.........misschien is het handig dat [u:1k6vwgnm]sommige[/u:1k6vwgnm] moderators een cursus "communicatieve vaardigheden" gaan volgen?
Het afbekken van iemand is namelijk ook niet zo bevorderlijk voor de sfeer op een forum.
Zie het als tip en niet als trap........

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Same here... Denk wel 10x na voor ik een oplossing van een probleem in een technisch topic post... Jammer...

Merk trouwens ook wel dat naar mate je meer kennis hebt minder vaak het forum bezoekt om vragen te stellen, en dus ook automatisch minder problemen van anderen leest... Dus ik denk niet dat het helemaal alleen door mensen komt die "kwaad" willen...

Gelukkig ken ik ondertussen mensen zat waar ik mijn vragen kan stellen... Elk moment van de dag bellen zelfs :D \\:)/
Maarja, het forum komt het niet ten goede...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Niet alleen qua techniek [size=65:3an3se91](daar heb ik nog steeds geen verstand van, zal het ook nooit leren denk ik)[/size:3an3se91] maar ook qua gezelligheid wordt het forum minder. Vroeger was ik er niet van weg te slaan en sinds een jaar of wat kom ik nog maar 1x in de 4/5 dagen ongeveer en zelfs dan...
Maar de tijd dat ik zelfs op vakantie een internetcafe probeerde te vinden is vergaan.
Veel mensen die nu op het forum zitten ken ik niet en diegene die ik ken komen ook steeds minder. Het is nu meer, iedereen voor zich lijkt wel en alles gaat via PM, wat ik nog steeds zie als: achter je rug om.
Men mag inderdaad openlijk niet spreken over bedrijven, wat ik wel kan begrijpen, maar wat ik niet handig vind.
Afzeiken is wat anders, maar als PIEP wat aan te bieden heeft dan wil ik dat op het forum lezen zodat ik er naartoe kan rijden/bellen zonder eerst te moeten PM-men en 3 dagen te gaan wachten op antwoord.

Ik wil op het forum nog heel veel vragen voor het zomer word, omdat ik zelf wat kleine opknapwerkzaamheden ga doen aan mijn mini. Echt helemaal zelf. Maar dan moet ik wel kunnen vragen waar ik dit of dat kan vinden en wie het goedkoopste is.

Over de moderaters heb ik geen kwaad woord te zeggen, gaat allemaal prima zo. Ik maak er iig mijn schaarse vrije tijd niet voor vrij, dus dan heb ik ook niks te zeggen over een ander toch?

We leven bijna in 2009, wie weet wat er nog meer gaat veranderen in de nabije of verre toekomst, wie weet wat er gebeurt op minigebied, familie, andere zaken. Alles is maar relatief en we moeten het er toch maar mee doen.

Ray: als je nog eens lekker op de thee/koffie wil komen, mijn voordeur gaat nog steeds zonder moeite open... :)

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik wil wel als redelijke nieuwkomer (nu een jaartje op het forum) ook wat over zeggen.

Volgens mij is dit forum voor elke nieuwe classic-Mini rijder een supergoed naslagwerk. Er is in de afgelopen jaren al heel erg veel geschreven en ik denk dat 95% van de problemen en onderwerpen al wel aan bod zijn gekomen. Ik als 'leek' zijnde heb dan ook de zoekfunctie en de daarbij behorende ' oudere' topics behoorljk goed doorgelezen. Wat daarbij inderdaad irritant is, is dat je soms wel 8, 9 ... 20 bladzijdes moet doorlezen waarin maar een beperkte hoeveelheid nuttige informatie staat. Ik denk dat zeker de technische topics beperkt moeten blijven tot het geven van mogelijke oplossingen en dat de topicstarter altijd de uiteindelijke oplossing nog even vermeld. Tuurlijk kan een probleem meerdere oorzaken hebben, maar houd het bij geven van ideeen, in plaats van elke keer voort te borduren om andermans antwoorden. Zeker in de technische topics. In de chat topics kan er genoeg gediscussieerd worden.

Ook heb ik natuurlijk zelf regelmatig een technische vraag gesteld, en de antwoorden die daar uitkomen zijn toch zeer helpvol. Bij deze antwoorden kijk ik toch wel met een schuin oog wie er welk antwoord geeft. Want door de tijd heen kom je er wel achter wie er inderdaad verstand van zaken heeft. En aan welke antwoorden je waarde kan hechten.

Ik reageer zelf eigenlijk nooit op technische vragen, alleen als ik er zeker van ben een meerwaarde aan het topic te kunnen geven.

Wat ik wel vind is dat de echte ' nietskunners' zich in eerste instantie gewoon via de zoekfunctie moeten inlezen en dat deze niet direct 101 topics moeten openen met vragen. En topics die naar andere topics verwijzen en daarmee op slot worden gezet kunnen misschien beter in zijn geheel verwijderd worden, omdat dit bij de zoekfunctie irritante zoekresultaten geeft.

Voor de rest vind ik 99% van de gebruikers op dit forum (en dan inderdaad vooral de kenners) erg vriendelijk en behulpzaam en tja... de onvriendelijke, domme en lastige gebruikers zul je altijd houden denk ik.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Nou heb ik al wat berichtjes over dit onderwerp gekregen, maar eentje wil ik er toch even uitlichten;

[i:p70qli2f]Fazerray schreef:
o ja, nog een klein dingetje.........misschien is het handig dat sommige moderators een cursus "communicatieve vaardigheden" gaan volgen?
Het afbekken van iemand is namelijk ook niet zo bevorderlijk voor de sfeer op een forum.
Zie het als tip en niet als trap........[/i:p70qli2f]

Hoi Fazerray,

Als je het als tip bedoelt dan zou ik het toch fijn vinden als je iets duidelijker bent. Dit komt nu op mij over als een vage kreet waar we weinig mee kunnen.

Groetjes,
..........

PS. Als je iets dwars zit mbt een moderator, dan kan je beter even een PM naar die persoon sturen. Het forum is en blijft immers platte tekst en de persoon achter het bericht zou het wel eens heel anders bedoelt kunnen hebben :D


Dit komt dus van een moderator af die klaarblijkelijk niet zo goed weet waar het over gaat.
Aangezien het niet mijn bedoeling is om iemand zwart te maken, heb ik de naam weggehaald.
Gelukkig heb ik ook berichten gekregen van mensen die met dezelfde gevoelens zitten en heel goed begrepen waar ik het over heb.

Nou ga ik misschien een heel krom voorbeeld geven, maar op deze manier kan ik het beste uitleggen waar het mij om gaat;
ik sta al een paar jaar voor de klas en de meest moeilijke gesprekken zijn de gesprekken met hoog opgeleide ouders.
Dit soort mensen zijn er van overtuigd dat zij alle theoretische kennis in huis hebben om alles te kunnen verklaren en op zo`n hoog "niveau" zitten dat alles wat lager geschoold is voetvolk is.(heel plat uitgedrukt)
Moet je ook maar eens opletten hoe een arts/chirurg/professor een gesprek voert met een patient........ :x ( uitzonderingen daargelaten!)
Zo is het dus ook moet [u:p70qli2f]sommige[/u:p70qli2f] medeforummers/moderators die denken dat ze overal verstand van hebben, maar de communicatieve vaardigheden hebben van een hark.

Nogmaals, ik denk dat dit forum een enorme verrijking voor alle minirijders kan zijn en dat het een hele leuke manier kan zijn om met andere mensen in contact te komen.
Maar er zit een groep tussen die denken dat ze Godswonderen zijn en het ook aan iedereen kenbaar moeten maken.
Daar zouden de moderators op moeten letten ( aangezien het een openbaar forum is)
i.p.v. te zeuren over uit uitwisselen van ervaringen van minigarages, het maken van reclame of het toezicht houden op de plaatsing van berichten in het juiste topic

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Marloes, ik wordt er bijna emotioneel van...... :'(
En je weet het, mocht je hulp nodig hebben dan hoor ik het wel van je!
Ik weet ook absoluut niet alles, maar door schade en schande de afgelopen jaren weer wat wijzer geworden......en gekker!

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Als forummer van het eerste uur heb ik al veel namen zien komen en gaan.
Hoewel ik zelf ook niet zo'n (Mini)techneut ben en al veel geleerd heb van dit forum kom ik er nog elke dag op terug. Ik lees niet alles meer en de onzin laat ik voor wat het is.
Vanaf de eerste dag zijn/waren er enkele mensen die zich ingezet hebben voor de problemen die zich her en der voordeden. Nadat het forum steeds meer gebruikers kreeg werd er maar wat door elkaar geroepen. Ik denk wel dat de beste raadgevers het hier nu wel voor gezien houden omdat ze die eeuwige discussies moe zijn.

Leer mensen kennen tijdens de diverse evenementenen en overtuig je van hun kennis. Hoe meer mensen je vraagt hoe meer meningen. Daardoor wordt het alleen maar verwarrend en je verliest het overzicht.

Soms vraag ik me ook af of er mensen zijn die echt iets willen posten of alleen uit verveling/tijdsverdrijf hier iets posten. De huiskamer is dan wel leuk om met elkaar te iets af te spreken maar lijkt net een chatkamer.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Inimini schreef:
Men mag inderdaad openlijk niet spreken over bedrijven, wat ik wel kan begrijpen..




Waarom kunnen sommige mensen dit nou niet begrijpen??? Had iedereen nou maar deze zelfde gedachte! Maar die discussie hebben we wel gehad...

Inimini":1yxq93io]
Over de moderaters heb ik geen kwaad woord te zeggen, gaat allemaal prima zo. Ik maak er iig mijn schaarse vrije tijd niet voor vrij, dus dan heb ik ook niks te zeggen over een ander toch?[/quote:1yxq93io]

Same here! Je wilt niet weten welke ellende ze over zich heen krijgen!!! Daarom hou ik het gelukkig maar bij ons eigen wel vriendelijke huiskamertje!

Ik kom elke dag een aantal keren op het forum en lees alleen de dingen die mij boeien... Ik reageer veel minder dan 5 jaar geleden, maar lijkt me vrij normaal. Als ik lees hoe mensen ooit moeilijk doen zakt me de moed in de schoenen en ga gewoon iets anders lezen. Ik trek het me helemaal niet meer aan, ik heb wel wat anders waar ik me druk over kan maken!!! :D

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Lastig topic, dit... Het valt mij persoonlijk in elk geval erg zwaar dat er mensen zijn die het forum zo ervaren (het bedrijven-dilemma is bekend, maar daarover wil ik me eigenlijk aansluiten bij Mini Power. Bovendien is dat hooguit zijdelings hiermee verbonden, denk ik).

Zoals iemand zei, het forum zou inderdaad een plek moeten zijn waar iedereen met respect voor elkaar kennis kan uitwisselen. Nu gaat het hier (als ik het goed begrijp) met name om de techniek-forums, waar ik zelf niet veel meer kom (het is een hels karwei om dat te moderaten en ik ben dan ook blij dat anderen dat inmiddels willen doen). Ik begrijp in ieder geval dat wat je omschrijft (mensen die denken dat ze alles wel weten en dat "duidelijk laten merken") vervelend is. Respect voor elkaar en elkaars mening maakt dan ook deel uit van de forumregels.

Denk je dat moderators zich hier meer mee bezig moeten houden, of is dit meer een aanspraak op mensen zelf? Als er iets voorvalt waarvan je denkt dat de moderators daar iets aan zouden moeten doen, dan wil ik je vragen om dat te melden (we hebben daar tegenwoordig een meldingsfunctie voor - het rode uitroeptekentje dat rechtsboven elke post staat - , maar het was natuurlijk altijd al mogelijk om een PM te sturen - zo'n melding wordt altijd anoniem behandeld). Het is voor moderators ook moeilijk om te bepalen waar je de grens trekt. Er zijn altijd mensen die de grens opzoeken. Wanneer grijp je dan in?

o ja, nog een klein dingetje.........misschien is het handig dat sommige moderators een cursus "communicatieve vaardigheden" gaan volgen?
Het afbekken van iemand is namelijk ook niet zo bevorderlijk voor de sfeer op een forum.



Nee, dat is het zeker niet. Ik vraag me alleen wel af wat je wilt dat wij als moderatorteam met zo'n opmerking doen :) De ene persoon trekt zich makkelijk dingen aan, terwijl je hem of haar misschien helemaal niet bedoelt, terwijl de persoon (of personen) die je wel bedoelt zich misschien juist van geen kwaad bewust is/zijn. Je zegt dat je niemand wil zwartmaken, en dat wordt absoluut gewaardeerd, maar op deze manier is het te algemeen voor ons om er iets mee te kunnen.

Hoe dan wel? Ik denk dat, als je je "afgebekt" voelt of het op een andere manier niet eens bent met een actie, je kunt kiezen tussen de betreffende persoon er zelf op aanspreken of het probleem melden bij een ander. Die ander zou in de meeste gevallen ikzelf zijn (ik zal altijd vertrouwelijk omgaan met je informatie). Tenzij ikzelf de persoon ben waar je op doelt. Als dat zo is, dan kun je het neerleggen bij een andere moderator, of bijvoorbeeld bij de voorzitter van de club (waarmee ik niet wil zeggen dat je niet bij mijzelf kunt aankloppen, ik kan me alleen indenken dat je dat minder prettig vind). Hoe dan ook, weet in dat geval wel dat het zeker nooit mijn bedoeling is geweest om je onvoldoende te respecteren.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Mini Power schreef:
Daarom hou ik het gelukkig maar bij ons eigen wel vriendelijke huiskamertje!

Ik kom elke dag een aantal keren op het forum en lees alleen de dingen die mij boeien... Ik reageer veel minder dan 5 jaar geleden, maar lijkt me vrij normaal. Als ik lees hoe mensen ooit moeilijk doen zakt me de moed in de schoenen en ga gewoon iets anders lezen. Ik trek het me helemaal niet meer aan, ik heb wel wat anders waar ik me druk over kan maken!!! :D




Dit doe ik nu ook.

Er is een heleboel onzin op dit forum, doe dat in een huiskamer. En hou andere topics schoon.

Moderators prima werk ga zo door dames en heren. d:)b

Groetjes Brenda

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Is het forum nog leuk? geen idee, er is een tijd geweest dat het gezelliger was, absoluut waar...

ik denk dat ikzelf ook wel als oud-gediende mag spreken, enkele jaren lid van het forum, lang genoeg moderator geweest...

waar ikzelf last van heb is dat er continue verwezen wordt richting een zoekfunctie, natuurlijk snap ik waarom, maar voor mij is het sneller, om een hele uitleg te schrijven over hoe iets werkt en hoe degene het op kan lossen waar hij/zij mee zit. dit gaat sneller dan de zoekfunctie te doorzoeken. ook vind ik het niet 'klantvriendelijk' om iemand als antwoord te geven dat ze moeten zoeken. maargoed, das mijn irritatie. Deze irritatie heeft wel als gevolg dat ik niet meer makkelijk antwoord geef in topics, als daarna de verwijzing komt naar de zoekfunctie is het persoonlijk meedenken met het probleem voorbij.

In de loop der jaren ben ik behoorlijk wat minirijders tegengekomen, velen zijn gebleven diverse zijn afgehaakt. Heel veel minikes heb ik in de werkplaats gehad, bij heel veel mensen ben ik langsgereden om te helpen, vele mensen weten mij te vinden, op ieder moment van de dag zelfs. Door dit forum ben ik de mensen tegengekomen, voor die mensen bezoek ik nog dagelijks het forum.

de moderators, wat kan ik zeggen, hoe meer leden, hoe meer mods, hoe meer mods, hoe moeilijker het wordt. Heel lang heb ik alleen met Eelke het forum beheerd, was geweldig, kostte veel vrije tijd, maar was niet bij te houden, meer mods, meer regels, meer leden, meer agentje spelen. Petje af voor de mods nu, hoewel ik soms dingen anders zou doen, snap ik goed waarom het nu zo loopt....

Ik hoop dat er de mogelijkheid komt om het forum ietswat anders in te delen. Ik zou graag een deel zien waar 'gesloten' informatie instaat over een probleem, hierin een stapgewijze uitleg over hoe te werk gaan en uitleg hoe het deel werkt. Naast dit vraagbaak/bijbel-achtige deel een levend forum waarin actief meegedacht kan worden over het specifieke probleem van een bepaald persoon, dit topicje kan na het oplossen op slot, waarna relevante info toegevoegd kan worden aan de 'bijbel'.

door een opzet als deze kan iemand zoeken naar info, maar ook de aandacht krijgen die zijn eigen mini-probleem verdiend...

ikzelf heb me op 17 september 2003 aangemeld, ik was nummer 547. nu zijn we met meer dan 3500...

Doordat er nu zooooo veel meer leden zijn, zitten er helaas ook enkele namen tussen die op geen enkele wijze inhoud geven aan dit forum, sterker nog ze storen in serieuze topics met belachelijke opmerkingen over of richting personen. juist hierop zou een strenger beleid gevoerd mogen worden.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Red Flame schreef:
Is het forum nog leuk? geen idee, er is een tijd geweest dat het gezelliger was, absoluut waar...


Ik hoop dat er de mogelijkheid komt om het forum ietswat anders in te delen. Ik zou graag een deel zien waar 'gesloten' informatie instaat over een probleem, hierin een stapgewijze uitleg over hoe te werk gaan en uitleg hoe het deel werkt. Naast dit vraagbaak/bijbel-achtige deel een levend forum waarin actief meegedacht kan worden over het specifieke probleem van een bepaald persoon, dit topicje kan na het oplossen op slot, waarna relevante info toegevoegd kan worden aan de 'bijbel'.

door een opzet als deze kan iemand zoeken naar info, maar ook de aandacht krijgen die zijn eigen mini-probleem verdiend...




Ik deel je mening dat het gezelliger is geweest, forum was kleiner en je kende dus naar verhouding meer mensen. Is niks aan te doen al hoop ik dat de gezelligheid weer wat meer terug komt.

Een goede manier is de indeling die jij voor stelt, wanneer dit overzichtelijk is zullen nieuwe forumleden makkelijker de info vinden (ook als ze geen haynes hebben) en hebben de moderators misschien minder werk aan splitten, verplaatsen en knippen en plakken.

Er is laatst door een forumlid een wiki opgezet, dit zouden we kunnen gebruiken als technisch infopunt. Nadeel is alleen dat alle info momenteel hier staat. Misschien erg ambitieus maar misschien is het wat om een maand lang alle technische problemen die langskomen op die wiki bij te werken? Alleen werkt dit alleen als er meer mensen zijn die hier tijd in willen stoppen.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

ik wil graag een berg tijd steken in dit deel, hierover vaak genoeg gebabbeld met Eelke, enige belemmering is de techniek, niet de wil van mij en of Eelke...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Het gaat nu een heel andere kant op, maar ik loop inderdaad al lange tijd rond met ideeen om de informatie-sectie van de site drastisch uit te breiden. Een wiki is daarvoor een optie, al heb ik de vrees dat dat voor "ons" publiek misschien te ingewikkeld is. Daarnaast heb ik zelf nog grote vraagtekens bij hoe je een wiki indeelt. De software op zich dwingt geen enkele structuur af, maar ik denk dat je, als je niet met iets van een idee over de structuur ermee begint, het heel snel een enorme puinhoop wordt. Een andere optie is om het wat minder "open" te maken en met normale webpagina's te werken, waar dan wel iedereen artikelen voor kan aanleveren (die dan eerst bijvoorbeeld op het forum bediscussieerd worden).

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Jeetje, er zijn nog meer mensen die hetzelfde als ik ervaren. :+)

'Fazerray' begint echter een topic over z'n frustratie, terwijl ik gestopt ben met het bijhouden van m'n showcase...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Allereerst voor iedereen een gelukkig en voorspoedig 2009 toegewenst!

Ja, ik begin er bijna spijt van te krijgen deze beerput open te trekken........(maar da`s meer omdat mijn nekhernia irritant begint te worden en ik maar met 1 hand kan typen, maar dit terzijde)
De afgelopen tijd ook veel mailjes gekregen van (ex)leden van de club, zowel positief als negatief.
Als ik al deze PM`s zo doorneem, kom ik tot de conclusie dat heel veel mensen ook problemen hadden met de "vervuiling" op het forum en hoe sommige moderators met onderwerpen omgaan.


Laat ik eerlijk zeggen dat ik op prgrammatuurgebied een absolute noob ben en totaal niet weet wat er allemaal te koop is op dat gebied.9 wel te krijgen is, maar da`s een heel ander verhaal :D )
Maar ik denk dat het miniforum niet het enige forum is met deze problemen, dus misschien heeft een ander forum al het wiel uitgevonden?
Het werk van moderator lijkt me inderdaad geen makkelijke taak, maar laten we eerlijk zijn; het is een keuze of je dit op je wilt nemen.
Noem het liefde voor je hobby en die liefde is voor de een groter dan de ander.
Maar dan moet je er ook bewust van zijn dat er zo af en toe wat kritiek jouw kant op komt.

om even op mijn eigen vakgebied te blijven; Je kunt het vergelijken als voor de klas te staan en kritiek van ouders te krijgen, zowel op een nette als op een iets minder nette manier....... :o

Of soldaat zijn en verbaasd zijn dat er wel eens mensen kunnen zijn die op je schieten...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Red Flame schreef:
Is het forum nog leuk? geen idee, er is een tijd geweest dat het gezelliger was, absoluut waar...




Kan niet anders dan me hierbij aansluiten, vroeger was het gewoon gezelliger. Mijn interesse in het forum is door een aantal oorzaken ook een stuk minder dan in het begin. Ik kijk nog wel regelmatig mee, maar posten doe ik nog maar weinig.

Gelukkig hebben we aan het forum wel vrienden overgehouden waar we buiten het mini gebeuren om contact mee hebben d:)b

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Goed topic!
Hier nog een leuke: http://www.theminiforum.co.uk/forums/in ... opic=81183

Zo'n topic zou hier niet kunnen terwijl ik wel graag dat soort dingen lees voordat ik een dergelijke aankoop zou doen...

Door steeds topics samen te voegen en te verwijzen naar de zoekfunctie krijg je ook een beetje saai forum. Alle onderwerpen zijn vast een keer voorgekomen "so what?" Een beetje gezelligheid en zgn. slap gelul in een topic maken de communicatie wat vriendelijker en wellicht meer uitnodigend. Juist door wat minder op oude koeien door te gaan krijgt het forum misschien wat meer zuurstof.

De omgang met minishops en "roddels" hierover blijf ik ook een lastig onderwerp vinden. Of het nu sponsors zijn of niet. Opzich heeft elk bedrijf het aan zichzelf te danken wanneer er negatief over gesproken zou worden op een forum. Wellicht kunnen deze minishops juist wat met de feedback die ze via een forum kunnen teruglezen. Dit hoeft trouwens niet altijd over negatieve dingen te gaan. Maar soms lijkt het een beetje of ze hun gebreken kunnen afkopen door hier sponsor te worden en dat is natuurlijk ook niet helemaal de juiste gang van zaken.

Verder kun je er als clubje ook niets aan doen dat er steeds nieuwe mensen bijkomen die ook steeds op dezelfde euvels stuiten. "hoe kan ik mn mini sneller maken?", "wat voor olie moet er in mn cooper?", "Waar kan ik een dikke uitlaat kopen?" Maar ook: "ik wil een mini kopen, waar moet ik op letten?"... Daar kun je gewoon niets aan doen.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik sluit mij graag bij mijn bovenbuurman aan ;)

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

taekeb schreef:
Verder kun je er als clubje ook niets aan doen dat er steeds nieuwe mensen bijkomen die ook steeds op dezelfde euvels stuiten. "hoe kan ik mn mini sneller maken?", "wat voor olie moet er in mn cooper?", "Waar kan ik een dikke uitlaat kopen?" Maar ook: "ik wil een mini kopen, waar moet ik op letten?"... Daar kun je gewoon niets aan doen.




Dat is eigenlijk niet zo moeilijk op te lossen door "stikcky's" of een FAQ-techniek-sectie. Voorbeeldje zie hier.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Graag wijs ik jullie even op deze uitleg in het topic "Bedrijven". Ik heb dat topic van The Mini Forum niet helemaal doorgenomen, maar als ik het goed begrijp is dat een vergelijking van verschillende differentiëlen van verschillende fabrikanten, en dat zou ook op dit forum geen enkel probleem zijn. Verdere vragen over de bedrijvenregel graag in dat topic :)

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

als ik het goed begrijp is dat een vergelijking van verschillende differentiëlen van verschillende fabrikanten, en dat zou ook op dit forum geen enkel probleem zijn.



Zo kun je het ook opvatten. Ik was aan het inlezen over alternatieve differentiëlen en las het meer als: "Koop NIET die van Minispeed!!!" Maar hoe ruim je de "bedrijfs" regels van dit forum bekijkt blijkt bij dit geval per lezer verschillend te zijn? Het gaat mij erom dat er nuttige informatie niet geschreven mag worden hier. Tuurlijk is die grens moeilijk en moet het geen beerput over minishops gaan worden, maar de meeste forummers willen elkaar helpen en voelen een soort van saamhorigheid met mede forummers. Als je dan een slechte ervaring zou willen delen om daarmee mede forummers te behoeden voor een dergelijk iets dan moet dat gewoon kunnen naar mijn mening.

Het gaat er in dit topic over, daarom wilde ik hier reageren en niet daar

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

taekeb schreef:
Zo kun je het ook opvatten. Ik was aan het inlezen over alternatieve differentiëlen en las het meer als: "Koop NIET die van Minispeed!!!" Maar hoe ruim je de "bedrijfs" regels van dit forum bekijkt blijkt bij dit geval per lezer verschillend te zijn?



Dan heb ik duidelijk dat topic onvoldoende gelezen. Dat het er "hier over gaat" vind ik... twijfelachtig... :) Kennelijk gaat het hier dan dus over wat er allemaal wel niet mis is aan dit forum? :'(

Maar goed, om op het voorbeeld terug te komen, dan is dat topic inderdaad een lastig geval. Als het om een incident gaat, is het dan eerlijk tegenover het bedrijf dat hun "falen" breed wordt uitgemeten en al de bezoekers van dat forum wel twee keer zullen denken voor ze daar wat aanschaffen? Een van de redenen dat de bedrijvenregel bestaat is dat [i:342l259k]incidentele[/i:342l259k] problemen niet de reputatie van een bedrijf te zwaar geweld aan kunnen doen. De diverse Mini-bedrijven in Nederland hebben het al moeilijk genoeg om hun hoofd boven water te houden zonder dat er een ronduit negatief verhaal op het grootste Mini-forum van het land wordt geplaatst. Echter, in dit geval gaat het om een fabrikant van een product, dus dan is het toch ook weer een ander verhaal (zie het hagelslag-voorbeeld uit het andere topic).

Maar goed, dat even zover ik hier op de bedrijvenregel wil ingaan. Die zullen we in de context van deze discussie toch helaas even als een gegeven moeten beschouwen.

De andere sleutelpunten die ik uit de discussie haal:
[list=1:342l259k][*:342l259k]Er zijn personen op het forum die onvoldoende respect tonen voor andere gebruikers van het forum en/of hun meningen en suggesties.[/*:m:342l259k]
[*:342l259k]Het streven (en de bijbehorende moderator-opmerkingen en -ingrepen) om van het forum een soort [i:342l259k]knowledge base[/i:342l259k] te maken, waarbij eerst gezocht hoort te worden en dan pas gevraagd, en waarbij vragen over hetzelfde onderwerp zoveel mogelijk in hetzelfde topic horen te worden geplaatst, wordt als storend ervaren.[/*:m:342l259k][/list:o:342l259k]

We zullen beide punten bekijken en zien wat we eraan kunnen doen. Het eerste punt is waarschijnlijk een kwestie van de "grens" bijstellen waarbij we dingen wel en niet toelaten. De terugkoppeling dat anderen de berichten van sommige personen als storend ervaren is daarbij zeer waardevol. Gebruikers kunnen helpen dit concreter te maken door storende berichten te melden via de meldingsfunctie ().

Het tweede punt zullen we er niet zijn met een eenvoudige beleidswijziging. Er is al een paar keer aangehaald dat er een plek mist waar informatie gestructureerd neergezet kan worden (FAQ-sectie, Wiki, ...). De bedoeling was ooit dat het forum die rol vervulde, maar als dat niet (meer) zo is, dan blijft er dus een gat over dat opgevuld moet worden. Plannen om de Informatie-sectie verder uit te breiden waren er al (niet in de laatste plaats ook qua infrastructuur), maar in het licht van deze discussie wil ik toch nog eens even bekijken of we daarmee wel op de goede weg zijn. Hoe dan ook zal het zal tijd kosten om dat op een evenwichtige manier te realiseren, zodat het netjes is geïntegreerd met de rest van de site en een zo goed mogelijke aanvulling vormt die voor iedereen goed bruikbaar is. Wat dit punt betreft dus, graag geduld, we gaan ermee aan de slag.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Nou dat vind ik een mooie omschrijving van wat er gaande is.
Goed om te lezen dat je meedenkt, Eelke!

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik zit zo eens mee te lezen maar ik kan me wel vinden in beide kanten.
Ik ben zelf ook moderator/admin op een forum en dat is misschien wel de meest ondankbare taak die je af en toe kan hebben. (daar heb je hem weer met z'n gezeik over ontopic/dat doen we hier niet/permaban enz.)
Ik denk dat het inderdaad wel helpt om een WIKI te bouwen maar ben bang dat dit forum dan verwaterd. (en dan mis ik mijn dagelijkse uurtje forum spitten op het werk).
Wij gebruiken op het werk een WIKI van confluence. Kost wel centjes maar werkt perfect. Op een WIKI zou je makkelijker kunnen onderscheiden in onderdelen.

Bijv.:
Classic Mini |
_____________|-Motor|
____________________|-versnellingsbak
____________________|-cilinders
____________________|-carb.
____________________|-tuning|
____________________________|-versnellingsbak
____________________________|-etc.
_____________|-Body
_____________|-electrisch
_____________|-etc.
New Mini______|
_____________|-Motor|
_____________|-Body
_____________|-electrisch
_____________|-etc.

wordt het zoeken wel makkelijker maar om te bouwen is idd een echte oud hollandse K.T Klus (I Know, been there done that)
Ik was altijd al lid van de mailing list maar vind het forum veel makkelijkerHier kan je af en toe nog een keer lekker (dom)commentaar leveren zonder dat iedereen het hoeft te lezen. Als je een beetje on topic blijft, blijft het ook bestaan.
Mijn enige puntje is dat misschien de showcase topix wat lichter gemoderate kunnen worden. Als 100 mensen vinden dat iemand goed bezig is of te lang wacht met updaten dan moet dat imho gezecht kunnen worden. That's all.
verder d:)b :)\\_ \\:)/ voor het forum team. Het is dat ik zo weinig tijd heb en dat ik al actief ben op andere fora anders had ik me misschien ook wel aangemeld als modder-eter.

(ik wilde maar 1 zinnetje neer plempen maar is een heel verhaal geworden)

default

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Maar naarmate ik langer op het forum zat, hoe meer mensen zich verheven hadden tot "miniGod", zonder dat ze ooit zelf de olie verwisseld hadden van hun mini.( bij wijze van spreken)

Een aantal mensen zijn hierdoor ook afgehaakt van het forum, door allerlei wijsneuzen die dachten dat ze John Cooper of Ben van Leeuwen himself waren!
Mensen die echt kennis van zaken hadden, die materiaal hadden liggen waar je je vingers bij af zou likken,die je graag mee hielpen om problemen op te lossen, maar die het "ik weet het beter" gehalte hier op het forum zo ontzettend beu waren, dat ze zich niet meer laten horen/zien.




Je weet wel de spijker op de kop te slaan.
Ik ben hier na jaren actief te zijn geweest (sinds april 2002) ook afgehaakt en door iemand gewezen op dit topic.
Ik ben blij dat je het aan de kaak stelt.
Maar daar ontkom je niet aan met grote ledental.
Dit is het risico van een groot forum.
Zoveel smaken, zoveel keuze.

Gelukkig heeft onze hobby (de Mini dus) er net niet onder geleden. Ik sleutel nog geregeld aan onze, maar ook aan andermans Mini. En dit zal voorlopig ook wel zo blijven.

Wat ook mee speelt zijn een aantal regeltjes die bij mij nogal betuttelend overkomen. Het is niet aan mij om daar een discussiepunt van te maken, maar het heeft wel mee gespeeld in de keuze hier op het forum te blijven.
Maar ook die moeten er zijn zodat de mods hun werk goed kunnen doen.

Overigens heeft het ook wel een positieve kant gehad:
Er is nl een klein groepje "echte" techneuten die samen met elkaar optrekken en hun hobby rijdende houden zonder gebruik te maken van dit forum.
En ik ben een van de gelukkigen die ook deel uit maakt van dat groepje.

Neemt niet weg dat het jammer is. :'(

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik ben het hier ook even aan het lezen...en het is idd een lastig topic..

Ikzelf zwerf hier rond sinds afgelopen April 2008 ( Newbie ;) ) En soms krijg je idd verschillend uitleg over een vraag die je stelt...( 3000 Mini Coache`s ) en soms ben je uiteindelijk net zo ver als voordat je die vraag stelde :? ( had ik maar niks gevraagd..denk je dan soms ) Maar gelukkig stel ik qua Mini nog niet zoveel vragen omdat ik dus nog volop aan de las ben..en ik nog niet toekom aan het technische gedeelte...maar het meeste wat ik inmiddels weet is door toch het forum te lezen en dan pas vragen...als je maar zoekt vind je 80% van je antwoorden op `t forum. En soms zou ik het ook leuk vinden als er eens iemand van `t forum uit de buurt kwam kijken hoe het met m`n projeckt is, en evt tips en trucks geeft..( of aangeeft dat ik het helemaal fout doe :x ) Ik kan zelf niet altijd komen omdat ik niet altijd de auto ter beschikking heb. ( we hebben er maar 1 op de Mini na ) Of ik in de late dienst zit.

En als er ergens van iemand een vraag is, en ik "denk" dat ik een evt oplossing kan hebben dan probeer ik raad te geven...en weet ik het niet...geef ik ook geen antwoord en lees ik mee, want uiteindelijk kan ik er ook iets aan hebben. Dus ik zit redelijk veel op de Lounge topics omdat je dan een beetje gezellig kan ouwehoeren, en de mensen leer kennen ( op tekst ) En dat ik af en toe eens een lollige opmerking plaats in een technisch topic geef ik toe ;) .

Ik heb mezelf aangemeld om clublid te worden ( en ik hoop dat alles snel binnenkomt ) Maar doordat ik nog geen rijdende Mini heb is het lastig om op meetings te komen, en de mensen in het echt te leren kennen en ertussen te komen. ( hoewel ik sommigen al ken ) Maar het zou jammer zijn.. ( niet dat het nu zo is ) maar dat je clubjes gaat vormen binnen in de club...de mensen die elkaar persoonlijk kennen...en de mensen die al jaren op `t forum zitten en de rest die er maar bij hangt.

Voor de rest moet je het zelf gezellig maken vindt ik. Ik vind het wel gezellig..maar ik zit zelf ook niet elke dag op het forum..( wel vaak :P )

Groetjes,

Maurice

ps.
Op de een of andere manier geloof je bij een technisch antwoord iemand eerder die een hoog aantal posts heeft op `t forum ( misschien iets psychisch )

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Fazerray schreef:

Nogmaals, ik denk dat dit forum een enorme verrijking voor alle minirijders kan zijn en dat het een hele leuke manier kan zijn om met andere mensen in contact te komen.
Maar er zit een groep tussen die denken dat ze Godswonderen zijn en het ook aan iedereen kenbaar moeten maken.




Die laatste mensen zullen er altijd zijn, in welke tak van de mensheid je ook werk/hobby-ed

Ik zal ten allen tijde een technisch antwoord geven als dit idd iets toevoegd aan het topic.
De laatste tijd ben ik weer iets meer op het forum bezig maar ook ik heb een periode gehad dat het me totaal niet boeide.
Vooral de onnozele vragen, terwijl er toch genoeg info te vinden is als je de zoekfunctie gebruikt. En ja je moet wel even het geduld opbrengen om te lezen, vaak schort het hier aan lijkt het.

Voor de rest zou ik zeggen.. moderators... doe je best in deze tijdrovende en soms ook ondankbare taak... ik doe het jullie niet na (alhoewel ik van de bedrijvenregel af en toe wel een beetje moe wordt... :| )
Ennuh.. Fazzaray..
Houd moed, niet iedereen is hetzelfde en dat de oudere garde wellicht afgehaakt heeft betekend niet dat jij dat ook maar moet doen...
Overigens... Sterkte met je hernia...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

hier ook een "newbie"vanaf 2008 die toen in bezit kwam van een mini.

Toch wil ik effe wat over dit onderwerp kwijt; net zoals in het gewone leven zijn er mensen die alleen voor zichzelf leven of proberen een "god"te zijn en weten waar ze over praten.
Ik ben een ex-banketbakker en heb dus helemaal geen verstand van auto's in het algemeen,tot ik hier terecht kwam......je leert steeds meer,en er zullen altijd mensen zijn die je een goed advies geven.
Ik weet niet hoe het er hier 5 jaar geleden aan toe ging maar ik denk dat er toch veel mensen zijn die hier andere mensen willen helpen.
En ja mini club,samenkomen op meetings,weekendjes naar engeland,of weekjes weg is niet voor iedereen weg gelegd en de ene wil zoiets wel,de andere niet.

Vooralsnog ben ik elke keer-hoe stom de vragen ook zijn geweest- goed geholpen en ben ik blij dat de mensen hierachter de moeite nemen om het draaiende te houden en advies te geven!

Klinkt misschien stom maar ben blij met het forum!!!!!

Bedankt,iedereeen die hier -probeert- te helpen!

Groetjes
Splinter

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

ow ja...........

Voor iedereen die zich aangesproken voelt:

Dit is gewoon bedoelt als positieve BOOST,lol

Goed weekend allemaal

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik gebruik dit forum puur voor de lol en informatie.
Bij dit gebruik kom je vroeg of laat regels tegen waardoor je (door een moderator) af en toe op je plek wordt gezet, dit kan soms best vervelend overkomen, dat is het probleem van mailen in plaats van praten.
Als ik iets vraag/voorstel op het forum wordt daar of normaal of niet op gereageerd.

Máár, stel voor dat er geen Moderators zouden zijn die hun (vrije)tijd investeren, dan wordt het forum gewoon een puinhoop.
Daarnaast heb ik ervaren dat zij best voor rede vatbaar zijn.

Laat duidelijk zijn dat dit geen slijmmail is en dat ik het met sommige regels zeker niet eens ben (kan ook niet op zo'n groot forum).

Om kort te gaan JA ik vind het forum leuk!

default

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ach, het is maar een forum.

Lekker belangrijk als je ineens druk gaat maken over enkele bits dat op een harddisk van een serverpark ergens in Amsterdam staat. Dat iemand een lelijke opmerking tegen mij maakt, zal mij weinig rotten.

default

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Fazerray schreef:

Maar er zit een groep tussen die denken dat ze Godswonderen zijn en het ook aan iedereen kenbaar moeten maken.



Ja?

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik denk dat we er allemaal over eens zijn dat de moderators een zeer moeilijke taak hebben.

Het eerste wat me enkele jaren geleden opviel toen ik hier net kwam kijken is dat ik het gevoel kreeg (en nog steeds heb) dat de bedrijven hier teveel worden beschermd. Nou eigenlijk compleet worden afgeschermd. Nou goed dat is nu eenmaal zo, maar wat ik dan weer wél raar vind... is dat als je bijvoorbeeld bekend staat als laten we zeggen koppendokter (sorry ik moet even een relevant voorbeeld nemen) dat je dan wel met naam en toe naam vermeld mag worden, en dit is in mijn ogen een beetje oneerlijk naar de bedrijven toe.

Ik blijf van mening dat het forum er moet zijn voor de gebruikers zodat zij alle relevante info kunnen lezen en gebruiken, al dat gedoe met PM's maakt dat er niet makkelijker op.

Veel gehoorde opmerking is dat er veel dezelfde vragen worden gesteld, ik kan me voorstellen dat dit vervelend is, maar er zit ook een andere kant aan. Wanneer je een nieuwkomer bent, is vragen één van de manieren om een beetje bekend op het forum te worden, en je er thuis te voelen. Veel nieuwkomers zullen daarom hun vragen vooral in het technische gedeelte stellen, en niet in 'Pietje 1000000 posts' of 'het begin van het einde spel'.

Meteen een opmerking gebruik de zoekfunctie komt niet vriendelijk over, dit forum behoort wel tot de Minisevenclub, en vriendelijk onthaal kan leden opleveren. Een onvriendelijk onthaal het tegenovergestelde. Zoals iemand anders opmerkte kan een nieuw topic over een bestaand onderwerp nieuwe info opleveren, ook omdat 20 pagina's met kleine beetjes info heel verwarrend kan zijn, zo verwarrend dat je zo over de info die wel goed is heen kan lezen.

Forum nog wel zo leuk? Ja zeker! Ik lees het elke dag met veel plezier d:)b

default

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Reneend schreef:

Het eerste wat me enkele jaren geleden opviel toen ik hier net kwam kijken is dat ik het gevoel kreeg (en nog steeds heb) dat de bedrijven hier teveel worden beschermd. Nou eigenlijk compleet worden afgeschermd. Nou goed dat is nu eenmaal zo, maar wat ik dan weer wél raar vind... is dat als je bijvoorbeeld bekend staat als laten we zeggen koppendokter (sorry ik moet even een relevant voorbeeld nemen) dat je dan wel met naam en toe naam vermeld mag worden, en dit is in mijn ogen een beetje oneerlijk naar de bedrijven toe.




Dat bedrijvenregeltje is gewoon belachelijk.
Ik ben op welk forum dan ook nog nooit dit soort betuttelende regeltjes tegen gekomen.
Ik mag dan wel schrijven dat ik bij een bedrijf in Hardincxveld ben geweest, maar mag dan niet de naar DCM noemen. Maar iedereen weet wel welk bedrijf ik bedoel. HOEZO KROM!!! Wie houd nu wie voor de gek. (overigens bestaat die niet meer, vandaar dat ik deze noem)
Behalve dat het een gehannis is om er telkens rekening mee te moeten houden is het ook nog eens irritant met lezen.
En dit alleen omdat er een paar sponsers genoemd worden.
Wat me dan ook nog stoort: Ik ken bijna alle eigenaren van de sponsoren en heb het er wel eens met hen over gehad wat zij er nu van vonden als dat regeltje er nu eens niet was.
Weet je wat ze zeiden? Dat het ze helemaal niets uitmaakt of het er nu wel of niet staat.
Dus waar gaat het dan nog over. :x

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Mini Martin schreef:
Ik mag dan wel schrijven dat ik bij een bedrijf in Hardincxveld ben geweest, maar mag dan niet de naar DCM noemen. Maar iedereen weet wel welk bedrijf ik bedoel. HOEZO KROM!!!



Ehm... Nee.
Forumregels":1r4ue6ux]5. Geen bedrijven of commerciële sites herkenbaar vermelden.
* Positief, negatief of neutraal en dus niet alleen de naam, ook bijvoorbeeld locatie[...][/quote:1r4ue6ux]
Spreekt voor zich, volgens mij.

Mini Martin":1r4ue6ux]En dit alleen omdat er een paar sponsers genoemd worden.[/quote:1r4ue6ux]
Ook dat is onjuist, het bestaan van deze regel heeft niets te maken met de adverteerders op deze site, zoals al zeer regelmatig vermeld. Ik zou zeggen, lees de motivatie van de regel nog eens na, deze is te vinden onderaan de forumregels. Ook is extra uitleg te vinden in het topic Bedrijven.

Het is lang geleden dat ik nieuwe argumenten heb gehoord in deze discussie, dus volgens mij heeft een voortzetting ervan niet veel zin. Mocht daar toch aanleiding toe zijn, of als er vragen over zijn die daar nog niet beantwoord zijn, dan graag in het relevante topic; een algeheel klaagtopic, waar dit meer en meer op begint te lijken, is volgens mij op geen enkele manier constructief (waarmee ik niet wil zeggen dat geen enkele bijdrage in dit topic constructief is geweest, want dat is zeker niet het geval).

default

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Dat had ik al gelezen Eelke.
Het was ook allemaal ook al duidelijk.
Alleen stoor ik me aan dat soort dingen.
Niet meer en niet minder.

En je hebt gelijk als het er om gaat om die discussie niet weer op te rakelen. :)

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik zit eigenlijk vanaf het begin hier op het forum en wanneer ik even voor mezelf spreek gaat dat met ups en downs en dat merk ik van anderen ook een beetje. Ik denk dat de sfeer op een forum iets is wat je er zelf van maakt, maar dat neemt niet weg dat ik me ook wel eens stoor aan bepaalde regeltjes en opmerkingen.

Mijn interesse ligt vooral bij de technische fora, maar wat daar zo nu en dan wordt gezegd raakt echt kant nog wal, gevolg is dat ik vaak alleen maar meelees en vaak niet eens meer de moeite neem om te reageren. Ik heb jaren praktische ervaring met Mini's en ook andere auto's maar als je dan moet wedijveren met kennis uit een boekje of horen zeggen dan haak ik af.

Voor de moderatoren is daar heel weinig aan te veranderen en ik denk dat het meer aan de personen in kwestie is om bij zichzelf te rade te gaan of de reactie die ze geven zinnig is of niet...jammer genoeg ontbreekt het soms aan een beetje zelfkennis.

Dennis

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Ik heb jaren praktische ervaring met Mini's en ook andere auto's maar als je dan moet wedijveren met kennis uit een boekje of horen zeggen dan haak ik af.





Ik kan me voorstellen, dat als je een soortgelijke probleem hebt gehad met een ander ( merk ) auto, je probeert tips te geven....wat natuurlijk niet altijd wil zeggen dat je gelijk hebt. ;)

Zoveel mensen, zoveel meningen....hoe groter een forum wordt hoe meer verschillende meningen er zijn. En ieder kan een (technisch) probleem anders benanderen.. Je moet het niet proberen te zien dat je moet wedijveren...geef gewoon jou kennis door....en degene met het evt probleem moet zelf maar zien hoe ie het doet...maar een ander kan aan jouw uitleg een hoop hebben....en als men dan afhaakt...benadeel je onbewust de andere mensen, die wel behoefte hebben aan je uitleg.

Ik neem aan dat iedereen die op het forum meedenkt...goede bedoelingen heeft :)

Groetjes,

Maurice

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Sommige mensen maken nog wel eens de fout dat ze het onderscheid niet zien tussen (nuttige)informatie verstrekken en chatten. Opmerkingen in techniek als "dat denk ik ook", "had ie toch gelijk" enz. voegen aan het stuk techniek niets toe de lezers snappen dit wel het hoeft niet nog eens door ongeveer 5 mensen benadrukt te worden. Dit maakt ook dat sommige onderwerpen 20 pagina's bestrijken en niet door te worstelen zijn. Hou het simpel en geef alleen info die er toe doet of waarvan je vermoed dat de ander er wat aan heeft. Iedereen weet iets en daarom is het technisch forum zo mooi. Je kunt je ervaring delen met anderen. Er zou misschien nog een hoofdstuk moeten komen met "wat mij gebeurt is" Hierin kan je dan je ervaring kwijt over problemen die niet allerdaags zijn met de oplossing erbij. Dan heb je maar 1 topicstarter nodig en weet je alles wat je wilt weten in 1 pagina. Geen last van onodige chat. Mensen die dan willen reageren kunnen dan tekst toevoegen, bijv. "bedankt had het zelfde probleem nu opgelost" maar je hoeft het niet meer te lezen als je dat niet intereseerd.

verder heb ik al veel geleerd bedankt daarvoor.

groeten Eelco

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Er is natuurlijk niets dat je stopt om zulke topics nu te openen, daar hoeft geen aparte rubriek voor gemaakt te worden; de diverse rubrieken zijn niet alleen om vragen te stellen, maar ook om tips en oplossingen te plaatsen zonder dat ernaar gevraagd is. Heb je een probleem gehad dat je zelf hebt opgelost en waarvan je denkt dat een verslag ervan anderen kan helpen, by all means, open een topic en doe je verhaal.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Het gaat helemaal niet om "wedijveren met" het gaat er mij om dat er te veel gepost wordt om het posten in de technische topics. Wil je onzin uitkramen doe dat dan in chitchat ofzo. Tel even tot tien voor je iets post, de topicstarter heeft meestal een probleem en vraagt om een oplossing en heeft niets aan "slimme" opmerkingen.

Dennis

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

:)\\_ d:)b

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Helemaal mee eens, Dennis. Voor moderators is dat vaak een moeilijke afweging. Enerzijds is de topicstarter niet gebaat bij chat, anderzijds wil je ook niet een gezellige sfeer bederven door al te veel in te grijpen. Hier moet een balans in gezocht worden, en dat is heel lastig.

Waar mensen ook vaak aan voorbij gaan: het forum heeft een abonnementenfunctie, zodat je op de hoogte kunt blijven van reacties. Er is een goeie kans dat iemand, die gepost heeft over een technisch probleem, een abonnement heeft voor zijn topic. Het is natuurlijk zeer frustrerend als je een mailtje binnen krijgt dat er een update is, maar dat het niet een oplossing blijkt te zijn, of misschien (minder leuk, maar ook nuttig) een vraag om meer informatie, maar een of andere bijdehante opmerking van iemand die denkt dat hij grappig is.

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Eelke schreef:
.. maar een of andere bijdehante opmerking van iemand die denkt dat hij grappig is.




Daar heb ik op zich nog niet eens zo'n probleem mee als er daarna een juiste opmerking/antwoord gegeven wordt...

RE: Mini Forum; is het nog wel zo leuk?

Een beetje humor op zijn tijd moet natuurlijk kunnen, ik zei dan ook "als het niet een oplossing is [...] maar een bijdehante opmerking". Als een probleem al is opgelost en iemand komt er nog met een grappige opmerking achteraan is natuurlijk ook geen probleem. Er zijn wel grenzen aan. "Humor" ten koste van iemand is bijvoorbeeld niet de bedoeling en een informatief topic moet ook niet (ook al is het probleem opgelost) uitgroeien tot een moppentrommel.