Mini-register gekoppeld aan forum

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Hoi,

Ik ben eens aan het nadenken over de genoemde uitbreiding van de gebruikersprofielen in een ander topic, met name het Mini-register gekoppeld aan de gebruikers op dit forum.

Het idee is dat iedereen voor zichzelf kan aangeven wat voor Mini(s) hij of zij heeft, met zaken als een plaatje, en wat gegevens van de Mini. Nu vroeg ik me af wat daar nou per Mini bijgehouden zou moeten worden. Ik had de volgende zaken bedacht:
[list:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Foto (in de vorm van een URL naar een zelf te kiezen locatie)[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Merk (Morris, Austin, Innocenti, Mini, etc.)[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Type (Mini Minor, Seven, Cooper 1300, 1000HLE, etc.)[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Motorinhoud[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Kenteken[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Chassisnummer[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Naam (er zijn kennelijk een hoop mensen die hun Mini een naam geven )[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]Bijzondere kenmerken[/*:m:3sowddwo]
[*:3sowddwo]...[/*:m:3sowddwo][/list:u:3sowddwo]
Ben ik nog wat vergeten?

Het is de bedoeling dat dit register alleen door geregistreerde gebruikers van het forum ingezien kan worden, om de gegevens een klein beetje af te schermen van het grote boze Internet (op die manier wordt het een stuk lastiger om geautomatiseerd gegevens van het register af te halen).

[ Dit Bericht is bewerkt door: Eelke op 2001-12-01 19:35 ]

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Wat is de meerwaarde om ook het chassis-nummer te vermelden? Ik denk dat dat niet echt interessant is voor andere mensen. Om de leeftijd te achterhalen kun je beter het bouwjaar vermelden...

Frank

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Het bouwjaar ben ik vergeten, dat hoort er ook zeker bij. Maar het chassisnummer is toch ook een uniek aspect van een Mini. Ik vind dat dat ook in een register thuishoort.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Het is inderdaad een uniek gegeven... Maar wat hebben andere mensen eraan om deze informatie te zien? Maakt eventuele misbruik ervan alleen maar makkelijker...

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Het nut voor anderen is dat het op die manier makkelijker wordt om met zekerheid een Mini te identificeren die ze bijvoorbeeld gekocht hebben.

Mijn idee van het register is dat het als online alternatief kan gaan dienen voor het huidige club-register wat in boekvorm wordt uitgegeven (en wat om die reden vrijwel niemand heeft, en al helemaal niet in een actuele versie). (Of dat lukt is natuurlijk maar de vraag, maar dat is van later zorg). Voor die functie wil je zoveel mogelijk relevante gegevens van een auto opnemen in de database. Dat zijn juist kenteken en chassisnummer, andere gegevens, zoals motorinhoud, type en overige specificaties, zijn slechts "icing on the cake".

Voor de duidelijkheid, het is dus de bedoeling dat het register niet voor Jan en alleman toegankelijk is, maar alleen voor geregistreerde gebruikers van het forum. Op zich is dat natuurlijk maar een laag drempeltje, maar het betekent wel dat de gegevens nooit in Internet-zoekmachines terecht zullen komen. In principe is het ook denkbaar dat er een koppeling komt met het ledenbestand van de MSCN, zodat alleen leden van de club toegang hebben tot bepaalde features van de site, zoals het register.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Oke... om een aan te schaffen mini te identificeren is het natuurlijk wel van belang om het chassisnummer te vermelden. Maar ik blijf erbij dat het toch op de een of andere manier redelijk beveiligd moet worden. Mensen die er "verkeerde dingen" mee willen doen wordt het andere wel erg makkelijk gemaakt.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Ik begrijp hieruit dat je de beveiliging dat je een gebruikersaccount voor het forum moet hebben niet voldoende vind? Heb je iets beters in gedachten?

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Iedereen kan natuurlijk gewoon lid worden van het forum... Dus dat is een kwestie van een paat minuten werk en je hebt alle gegevens. Dat lijkt me inderdaad niet echt voldoende.

Helaas zal ik het antwoord op je laatste vraag schuldig moeten blijven. Betere ideeen heb ik ook niet...

Overigens is dit alles natuurlijk niet bedoeld om jou aan te vallen of zo, ik probeer alleen maar mee te denken

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Dat is wel zo, het is een kleine moeite om een gebruikersaccount aan te maken. Die beveiliging houdt iemand die echt bewust, actief uit is op het verzamelen van dat soort gegevens ook niet tegen, daar heb je wel gelijk in. Ik vraag me alleen af wie dat soort gegevens zou willen hebben. Een kentekennummer kan ik me nog iets bij voorstellen (misschien ook maar niet opnemen, of de mogelijkheid bieden het kenteken te verbergen, ofzo), maar een chassisnummer...? Het is niet dat dat nummer voor een andere Mini gebruikt kan worden, want ze komen nooit aan een kentekenbewijs met een nummer waar al een ander kentekenbewijs voor is uitgegeven, lijkt mij.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Tja... daar zit ook wel weer wat in natuurlijk... Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee wat ze er mee kunnen. Maar "iets" zegt me dat het toch best "fraude-gevoelig" is. Hopelijk kan iemand anders er wat meer over zeggen.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Als je alle gegevens gaat vrijgeven, demk ik dat er makkelijk "gekloond" kan worden.
Ik zou me kunnen voorstellen dat er een Jet Black met foto/kenteken en chassisnummer uit Groningen in het register staat en dat iemand uit Limburg een precies dezelfde jet Black heeft.
Met de kentekenplaat erbij wordt het makkelijk door rood licht rijden en snelheidsovertredingen maken.
Als oom agent je aanhoud ben je de papieren vergeten en bij navraag komen ze dan toch in Groningen uit.
Dan kom je er alleen met een bekeuring vanaf!
Om het kompleet te maken weet je zelfs naam en adres, om aan oom agent door te geven.

Ik vind het behoorlijk fraudegevoelig als alle gegevens bij elkaar worden gezet.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Zo'n soort verhaal heb ik eens gehoord. Toen reed er een kloon van een eerlijk verkregen auto rond. Maar de kloon werd uiteindelijk wel achterhaald door de politie omdat de kloon op diesel reed en het origineel op benzine! De fraudeurs hadden niet zo goed opgelet

[ Dit Bericht is bewerkt door: Epsilon-Eagle op 2001-12-01 17:32 ]

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Dit zul je bij mini's dus niet tegen komen!!

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Kloon tot en met chassisnummer aantoe? Dat is wel grondig, dan Maar zoals ik al zei, een kenteken is misschien niet echt taktisch om met zo weinig beveiliging beschikbaar te stellen. Maar dat kun je altijd nog instelbaar maken, zodat mensen zelf kunnen beoordelen of ze wel of niet hun kenteken op Internet willen zetten.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Ik denk dat het allemaal wel meevalt met die fraudegevoeligheid. Hoeveel mini's rijden er alles bij elkaar nou rond in Nederland. Volgens mij is het miniwereldje, de naam zegt het al , vrij klein. Persoonlijk lijkt het me ontzettend dom om met een gekatte mini door stoplichten te gaan rijden. Dat is een zekere manier om tegen de lamp te lopen. En wie van jullie wil zijn bekeuringen nou aan een mede minifan overdoen?. Kun je meteen niet meer meedoen aan allerlei evenementen die minirijden nou juist zo leuk maken.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

dat is natuurlijk een beetje je kop in het zand steken voor een probleem... Echte minifanaten doen dat inderdaad niet, maar het gaat juist om degenen die *wel* kwaad willen. En die interesseert het niet dat de Mini zo'n leuke auto is en dat de officiele eigenaar een minifanaat is.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Er hoeft inderdaad maar 1 rotte appel tussen te zitten. En dat 100% van alle Mini-rijders aardige mensen zijn, dat geloof ik niet
Wat ik van plan ben (maar ik ben er nog niet aantoe gekomen om aan het register te beginnen) is om net als bij het E-mailadres in de gebruikersprofielen de mogelijkheid te bieden "gevoelige" informatie te verbergen. Dan kun je zelf bepalen of je het wel of niet wilt invullen en wel of niet wilt laten zien als je het invult. Op die manier verenig je het voordeel van een volledige database met wat gezonde paranoiditeit

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Maar op het moment dat je de gegevens wel invult maar niet wilt laten zien, zijn ze dus wel al ergens opgeslagen in een bestand (denk ik...) Is het dan voor iemand met wat verstand van computers niet alsnog redelijk eenvoudig te "kraken"??

Of draaf ik nu te ver door... zou ook best kunnen )

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Nu draai je inderdaad te ver door. Het staat in een database, die in principe goed te beveiligen is. Of dat zo is, is een tweede, natuurlijk.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Waarom een tweede register, we hebben er al 1 met ca 2500 actuele registraties waarin alle zaken staan die vernoemd worden.
We zouden in deze beter gezamelijk iets op touw kunnen zetten, waar iedereen zich in kan vinden.
Een paar jaar geleden is er al de nodige commotie geweest over het feit dat e.e.a. op internet stond, vooral de chassisnummers lagen erg gevoelig. (Bij nieuwere auto's is dat trouwens vrijlijk achter de voorruit te lezen!?)
Om deze reden is het bestuur wat voorzichtiger geworden met het verspreiden van de gegevens uit het Mini-register en als e.e.a. gepubliceerd wordt is dat zeker zonder chassisnummer en zeker niet op de web-site.

Ik wil graag meewerken aan publicatie van de MSCN-gegevens maar er moet wel een zeker vorm van beveiliging zijn. Echt kwaadwillenden komen er toch wel aan, maar we hoeven ze het niet te gemakkelijk te maken.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

trouwens ik zag ook nog het item bijzonderheden, weet waar je aan begint.
Hier krijg je alle accessoires vermeld, die volgens mij tegenwoordig "STANDAARD" aan een Mini worden gemonteerd, b.v. sport-uitlaat, -stuur, enz.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Van chassisnummers op Internet is binnen de werkgroep idd. ook al afgezien. Wat ik niet helemaal begrijp is dat aan de ene kant samenwerking wordt voorgesteld, maar in de laatste regel toch gezegd wordt dat publicatie zeker niet op Internet zal plaatsvinden. Dan snap ik niet precies wat bedoelt wordt.

Het is inderdaad misschien een wat vreemde situatie om een tweede volledig register op Internet op te zetten. Het is echter wel zo dat Internet bij uitstek geschikt is om dit soort informatie aan te bieden. De meest ideale situatie zou denk ik zijn als de informatie uit het bestaande register (gekuist van gevoelige informatie) op Internet te vinden is en als ook inschrijvingen in het club-register via Internet plaats kunnen vinden. Eventueel kan de mogelijkheid worden toegevoegd om per auto aan te geven of publicatie op Internet wel of niet op prijs wordt gesteld. Auto's die nu in het register staan worden dan vanzelfsprekend in eerste instantie op "niet-Internet" gezet. Eigenaars kunnen dan eventueel later een wijziging opgeven dat hier wel behoefte aan is.

Als een koppeling met het "papieren register" en Internet niet mogelijk blijkt te zijn moet je echter ook niet volledig voorbij gaan aan de aantrekkingskracht die zo'n "parkeerplaats" op Internet heeft. Kijk alleen maar naar de populariteit van "The Mini Park". Een beperkt register met wat gegevens en een foto is gewoon heel erg leuk.

Ik zou hier in elk geval via E-mail graag verder over van gedachten wisselen. Ik ben zelf te bereiken via [email:3eetb2mk]e.blok@ieee.org[/email:3eetb2mk].

P.s.:


Waarom een tweede register, we hebben er al 1 met ca 2500 actuele registraties waarin alle zaken staan die vernoemd worden.



Overigens kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit enigszins overdreven is. Bij mijn registratie in het register is me volgens mij niet gevraagd om een foto van de Mini en ook kan ik me niet herinneren dat ik de mogelijkheid heb gehad om bijzondere kenmerken te noemen. Ik heb zelf het idee dat het bestaande register een nogal "droog" lijstje van gegevens is. Ik zou graag gecorrigeerd worden hierin

[ Dit Bericht is bewerkt door: Eelke op 2001-12-05 10:18 ]
default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Sorry, geen publicatie op internet met chassisnummers.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum


Op 2001-12-05 10:12, schreef Eelke:
Van chassisnummers op Internet is binnen de werkgroep idd. ook al afgezien.
[ Dit Bericht is bewerkt door: Eelke op 2001-12-05 10:18 ]




dus het laatste bericht van devehaMSCN is overbodig....

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Het laatste bericht van Dennis (devehaMSCN is Dennis van Hoof van de MSCN) is misschien wat cryptisch, maar als ik het goed heb begrepen is het een reactie op mijn vraag wat er nu precies bedoelt wordt: wel of geen publicatie op Internet. Wat hij dus kennelijk bedoelde was wel publicatie op Internet, alleen niet met chassinummers erbij. We hebben inmiddels een redelijk bevredigende oplossing gevonden met als grote voordeel dat wat er op Internet komt een afspiegeling zal zijn van het officiele clubregister.

[Edit: "voordeel" was "voorbeeld" ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Eelke op 2001-12-06 08:11 ]

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

ah zo... dan heb ik het inderdaad vekeerd geinterpreteerd... (lingo!!! )

Ik dacht dat ie het gewoon botweg afkapte, maar hij zal het inderdaad op jouw manier bedoeld hebben.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

En dat is dus de reden dat je op het forum alle posts goed moet lezen
Da's wel een nadeel ten opzichte van de mailinglist, waar als je een paar berichten over een topic mist, je meestal nog wel kan volgen waar het over gaat.

Maar ja, dat zullen we wel weer op de betatest afschuiven en vinden we in de loop van de tijd wel weer een oplossing voor


Forum Ze!

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Huh? Het lijkt me juist een voordeel, dat je op een forum altijd nog kan teruglezen. Op de mailinglist ben je er vaak van afhankelijk dat mensen netjes quoten.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

dat is wel zo, maar veel posts op het forum (vooral lange verhalen met grote lappen text) worden vaak overgeslagen of slecht gelezen. (maak ik me ook wel eens schuldig aan). Je kan natuurlijk wel teruglezen, maar dan krijg je alles in een keer voor je kiezen.

Dit alles zal ook minder worden als het forum meer gebruikt wordt, omdat de mailinglist op dit moment een berichtdichtheid heeft waar het forum (nog) niet aan kan tippen.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Hoi,

wat is er nou uit de discussie "register op internet" met Dennis gekomen?

RE: Mini-register gekoppeld aan forum


Op 2001-12-31 12:09, schreef wouter:

wat is er nou uit de discussie "register op internet" met Dennis gekomen?




In het kort (dit alles gaat uit van het bestaande clubregister en probeert een zo goed mogelijke integratie met Internet te bereiken):
[list:3kp0d66v]
[*:3kp0d66v]Aanmeld/wijzigingsformulier op Internet (dat simpelweg een mailtje verstuurt naar Dennis, die het dan zoals hij gewend is in de totale database opneemt). Dit is een aanvulling op het bestaande papieren formuliertje dat iedereen elk jaar ontvangt.[/*:m:3kp0d66v]
[*:3kp0d66v]Per aanmelding kan worden aangegeven of er bezwaar is tegen publiceren van de gegevens op Internet, exclusief chassisnummer en kenteken, maar inclusief evt. fotomateriaal[/*:m:3kp0d66v]
[*:3kp0d66v]Alleen auto's waarvan is aangegeven dat ze op Internet mogen worden opgenomen worden ook daadwerkelijk op Internet gezet, op die manier wordt dus ook niet in 1 keer het hele bestand overgezet.[/*:m:3kp0d66v][/list:u:3kp0d66v]

[ Dit Bericht is bewerkt door: Eelke op 2002-01-02 09:08 ]

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Eelke schreef:
Alleen auto's waarvan is aangegeven dat ze op Internet mogen worden opgenomen worden ook daadwerkelijk op Internet gezet, op die manier wordt dus ook niet in 1 keer het hele bestand overgezet.




Die auto's worden neem ik aan dan op de MSCN-site gezet en niet op dit Forum?

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Dit is een forum, geen Mini-register :) Het register krijgt dus een aparte pagina op de website van de MSCN, net als dit forum t.z.t. verhuist naar een eigen pagina op die site.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Eelke schreef:
Nu vroeg ik me af wat daar nou per Mini bijgehouden zou moeten worden. Ik had de volgende zaken bedacht:




Om maar eens op de orginele vraag terug te komen:

Je stelt: motorinhoud, maar ook injectie/carb zou er mijns inziens moeten staan. (Is ook wel gekoppeld aan bouwjaar, maar goed)
Verder misschien trommels/schijven :?

En pick-up/VAN/Estate/ed...

Groeten Bert.

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Goeie suggesties, ik zal ze meenemen. Overigens is dat lijstje gemaakt met in het achterhoofd een heel nieuw register, maar doordat nu besloten is om e.e.a. te baseren op het bestaande register weet ik niet hoe makkelijk en/of wenselijk het is om heel veel gegevens op te nemen. Als je redeneert vanuit het makkelijker diagnoses stellen op het forum, dan zeg ik: TIMP! :)

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Eelke schreef:
Als je redeneert vanuit het makkelijker diagnoses stellen op het forum, dan zeg ik: TIMP! :)




Helemaal mee eens. Dacht ook dat de kous na je eerste antwoord dat TIMP in die informatie voorziet af was. Was dan ook verrast dat je er zelf nog eens op terug kwam met een nieuw onderwerp.

Ben benieuwd hoe het er in de praktijk uit gaat zien en werken.

Bert.

default

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Is er intussen nou wel of niet een register aangemaakt? want ik ben wel benieuwd naar het register.

Groeten Stefan

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Jij denkt ik duikel even een topic van 3 jaar geleden op? :)
Over het huidige register kan je hier info vinden:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... highlight=

RE: Mini-register gekoppeld aan forum

Ja, er is een register opgezegt, maar niet in de vorm zoals in een grijs verleden in dit topic besproken. Zie de link van Demelza. Best mogelijk dat er in de toekomst nog eens een mogelijkheid komt om je Mini op de site te laten zien, maar dat zou dan minder een officieel register zijn en bestaan naast het "echte" register.

Ik zet dit topic nu op slot om verwarring met het nieuwe papieren register te voorkomen.