Moderator helpen?

RE: Moderator helpen?

Af en toe post ik wel eens een opmerking op het forum, bijvoorbeeld als iemand niet eerst gezocht heeft of als een topic in een verkeerd sub-forum staat.

Mijn bedoeling hiervan is mensen een beetje in de goede richting helpen. Niet iedereen is bekend met de zoekfunctie of PM, dus ik kan me zo voorstellen dat mensen het fijn vinden als ik ze daarop wijs.
Het is zeker niet mijn bedoeling om voor politieagentje te spelen (daar hebben we de moderators voor ;) )

Aangezien de moderators ook wel wat anders te doen hebben als alleen maar het forum, lijkt me het geen kwaad kunnen als andere leden nieuwe leden af en toe een zetje in de goede richting geven.

Nu heb ik begrepen dat er mensen zijn die zich af en toe aan mijn opmerkingen ergeren en vinden dat het onder het werk van de moderator valt.
En nou wil ik wel eens weten hoe anderen daarover denken.

RE: Moderator helpen?

Ik vindt dat je groot gelijk hebt!
Ik heb veel op het forum gezeten, maar me nooit geergert aan verwijzingen naar andere topics. Handig juist als iemand je kan helpen er heen te sturen!!!
Bovendien heb ik ook wel eens mensen verzocht ergens anders te posten of heb ik ze via PM gevraagd of ze een bericht willen verwijderen.

Keep up the good work everyone! d:)b

RE: Moderator helpen?

ik vind het een prima concept dat

andere leden nieuwe leden af en toe een zetje in de goede richting geven.




en als iedereen de zoekfunctie zou beheersen zoals jij ... :)\\_

en dan ook nog eens eerst de FAQ(s) zouden lezen ...

wat mij betreft: gewoon mee doorgaan.

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Moderator helpen?

Als iemand mij, Red Flame en Wouter helpt vind ik dat nooit erg, natuurlijk :)

Maar zonder gekheid, persoonlijk vind ik het wel fijn, dat ik het niet altijd ben die moet "zeuren", maar dat er ook "gewone" gebruikers (waaronder Demelza, maar zij is niet de enige) zijn die af en toe anderen op bepaalde dingen wijzen.

Zolang het op een aardige, nette manier gebeurd, dan lijkt het me geen probleem. Uiteindelijk zijn de forumregels er voor iedereen. Niet om jullie te pesten, maar om het allemaal een beetje handelbaarder te maken, niet alleen voor ons, maar ook voor de gebruikers. Uiteindelijk is niemand ermee gebaat als, bijvoorbeeld, een vraag, die al lang en breed eens ter sprake is gekomen, opnieuw wordt gesteld. Mensen met het antwoord op zak hebben misschien geen zin om nog eens uitgebreid antwoord te geven, of zien simpelweg deze keer het onderwerp niet staan. En de vragensteller doet zichzelf tekort door zich te beperken tot de antwoorden die de vraag nu oplevert, in plaats van de antwoorden uit het verleden erbij te betrekken.

Ik denk dat het belangrijkste is dat mensen zich dit, net als opmerkingen van moderators, niet persoonlijk aantrekken. Het is slechts een handreiking, een tip, een verzoek. Geen dwangbevel.

RE: Moderator helpen?

... maar laat je door mijn reactie vooral niet tegenhouden om jouw mening te geven :?

[size=75:3gda21zk]Het lijkt bijna wel of niemand meer durft te reageren na mijn reactie...[/size:3gda21zk]

RE: Moderator helpen?

Mensen die andere mensen willen helpen zijn altijd goed bezig! :)\\_

RE: Moderator helpen?

ook ik waardeer het zekers als iemand een andere forummer helpt met het gebruik van het forum...

wel vind ik het belangrijk dat het op een vriendelijke, duidelijke manier gebeurd.

keep up the good work!!!

default

RE: Moderator helpen?

No problem.
En zoals flame aangeeft:
wel vind ik het belangrijk dat het op een vriendelijke, duidelijke manier gebeurd.

grtzz Martin

RE: Moderator helpen?

Bedoel je dan dat dat vaak niet gebeurd?

RE: Moderator helpen?

Ik begrijp best, dat een moderator toezicht moet houden.
Ik begrijp ook dat er af en toe eens ingegrepen moet worden.
Ik begrijp ook dat er ook el eens een standje uitgedeeld moet kunnen worden.

Laat ik het maar eerlijk zeggen:
Soms kom je ook wel eens een beetje onvriendelijk over.
Ik hoop dat je die opmerking niet verkeerd gaat begrijpen...

Een voorbeeld:
Zoek ik een onderwerp via de ZOEK-functie van dit programma en kan dan niet vinden wat ik zoek.
Dus plaats ik een nieuw onderwerp. Blijkt het al te bestaan, maar onder een andere noemer, dan ik in de zoek-fuctie heb opgegeven.
Ik begrijp, dat je me dan verwijst naar het juiste onderwerp en dat waardeer ik ook. Maar je tekst is soms iets te "bestraffend"; als ik het zo mag uitdrukken.
Mede-forum-gebruikers wijzen mij ook wel eens de weg naar het goede onderwerp; maar dat komt mij toch meer over in de vorm van "hulp geven".
Ik ik wil die mensen dan ook hierbij bedanken; dat ze mij daarmee helpen!

Eelke, je moet dit zien als opbouwende kritiek en niet om boze dingen te zeggen.

Maar misschien zie ik het een beetje verkeerd of druk ik mezelf verkeerd uit. Ik ben iemand die niet meedoet aan chatten, MSN-en en SMS-en. Puur om het feit dat je geen toon kan horen in de stem-zetting of een gezichtsuitdrukking kan aflezen.
Letters zijn maar letters en die kunnen woorden vormen, die verkeerd opgevat kunnen worden...

Hartelijke groeten van de Meester...

RE: Moderator helpen?

Even een vraagje Meester...
Dit topic gaat over mede-forummers die de moderators een beetje ondersteunen in hun werk. En over mij dan specifiek.
Maar heb je het nu over mij of over Eelke?

RE: Moderator helpen?

Hallo Demelza,

Ik had het over Eelke als moderator en over mede-forummers, die andere mede-forummers weer op het juiste pad brengen.
En jij bent een van hen, die mij regelmatie even helpen en dat stel ik zeer op prijs!!!
In mijn verhaal probeer ik duidelijk te maken dat het op twee manieren kan geschieden namelijk: "bestraffend" en "helpend".

Ik hoop dat het je duidelijk is.

Gr. de Meester

RE: Moderator helpen?

Ik ben meestal een goed geluimd persoon hoor. Je zegt het zelf al, woorden zijn maar woorden, waar intonatie en lichaamstaal verloren gaan. Smilies zijn maar een slap aftreksel die dat gemis een beetje proberen te compenseren. Toch is het effect van verloren intonatie en lichaamstaal dat dingen barser lijken dan ze bedoeld zijn.

Daar ben ik me ook wel van bewust, maar ik heb helaas niet de tijd om alles zeer uitgebreid te beantwoorden. Bij wijze van "disclaimer" heb ik hier ook wel wat over in de forumregels gezet:

Breek je een van deze regels en wordt er bijvoorbeeld een van je posts op slot gezet of verwijderd, trek je dit dan niet direct persoonlijk aan. Om een en ander een beetje ordelijk te houden maar het voor de moderators ook geen dagtaak moet worden, wordt er vaak snel en kortaf opgetreden. Nogmaals, niet persoonlijk! Vraag je je af waarom een bepaalde maatregel is genomen, aarzel dan niet en vraag het de mods.



Ik realiseer me ook wel dat niet iedereen dit leest (foei! ;)), toch blijft het waar. Ik ben altijd bereid het weer uit te leggen, maar ik kan me ook weer niet veroorloven om het heel erg anders te doen. Maar ik zal proberen om er toch wat meer op te letten.

RE: Moderator helpen?

Laat ik het niet groter laten worden dan het nu is.
Je excuus accepteer ik en ik hoop, dat je mijn excuus ook wilt aanvaarden.
En dat betreft ook het andere topic; hetgeen ging over gespot "gele Mini-fan" wat ik niet had opgemerkt was de type-fout.
De f moet een [i:2gd9vc9j][u:2gd9vc9j]V[/u:2gd9vc9j][/i:2gd9vc9j] zijn.

Gr. de Meester...

RE: Moderator helpen?

Ja hoor, excuses aanvaard. Eigenlijk niet eens nodig, vergissen is menselijk. Het is alleen misschien handig om de volgende keer te reageren in het betreffende topic. Nu heeft die geschiedenis over die v/fan zich al over drie topics verspreid ;)

default

RE: Moderator helpen?




rd willen geven in zoeken forum algemeen, maar zag daar staan dat er al een topic over was deze dus en doe ik het hier maar.

Ten eerste was deze niet geplaatst om te proveceren als deze provecrend is in jouw opzicht had je deze stantepede moeten weghalen.

Het topic heb ik geplaatst omdat het mij opgevallen was dat er dikwijls de zoekfunktie wordt gehanteerd en naar wordt verwezen, velen zeggen ik heb gezocht maar niets gevonden (of hebben helemaal niet gezocht), anderen zeggen heel eerlijk ik heb gezocht maar hebben geen zin om door de ellen lange repleys te gaan neuzen.
Wanneer iemand een probleem heeft is die al aan het zoeken aan de mini waar het aan ligt en wil het probleem op zeer korte tijd opgelost hebben, hij vindt het niet en plaatst zijn probleem op het forum en ook daar moet ie zoeken tussen ja weet ik hoeveel er gevonden wordt in de database.

Ik heb zelf effe de daad bij het woord gevoegd en gewoon gezocht op koppelin*platen en krijg daar een base te zien van 36 gevonden artikelen.
Je gaf zelf al aan hier]http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=12436[/url]de keuken van de meesterzoekster.
Velen weten niet hoe of wat welk hun probleem is en andere mogelijkheden die hulp kunnen bieden bij het zoeken, en hebben geen zin om dergelijke base te doornemen omdat ze niet weten of het probleem wat zij hebben er mee kan vergeleken worden of samen hangt.
Zelf heb je deze ook niet gebruikt toen je vroeg! Ja hoe sluit je een smiths toerenteller aan in het topic van sebastian, ja en daar heb ik ook mijn repley gezet.
Dat demelza helpt met heb je al gezocht? de zoek funktie gebruikt?daar lig ik niet van wakker.
Ik heb dat topic over searchrobot demelza niet geplaatst iets uit te lokken, maar meer bedoeld als een link, wanneer je iets niet kunt vinden vraag het demelza. Er staan zoveel topics of threads en er komen er nog bij die nergens op slaan ik lees ze nog niet.

Maar 1 die echt van belang is die zie je niet maar kan wel nuttig zijn. Zoeken in een database van 84134 geplaatste berichten doet niemand graag en moet dan gaan op splitsen en dan nog es hopen te vinden of zijn haar probleem er tussen staat.


Ten tweede

Eelke"]... maar laat je door mijn reactie vooral niet tegenhouden om jouw mening te geven

Het lijkt bijna wel of niemand meer durft te reageren na mijn reactie...

[/quote="Eelke"]

Doe ik ook niet maar als ik je repley's goed na lees dan veronderstel ik dat je uit bent op een reaktie ofwel een reaktie uitlokt. Ik zie het niet als provocerend,maar je vraagt om een reaktie of wil een reaktie uitlokken en krijg je deze en daar zat ik op te wachten.

RE: Moderator helpen?

Nou zal ik ook mijn mening maar eens geven:

Moderators zorgen er volgens mij voor dat de site technisch in orde blijft. Onderhoud, irri-leden verwijderen en noem maar op. Daarnaast is het de taak van de leden om het gezellig en overzichtelijk te houden (en moderators zijn ook leden...). Dus dat Demelza een hint geeft in bepaalde topics, zie ik ook alleen als aanwinst.

[u:3nnum2ck]Maaaar:[/u:3nnum2ck]

Meestal zoek ik ook eerst voordat ik een topic plaats, maar het valt mij ook vaak op dat het probleem niet beschreven staat zoals ik het ervaar. (uitwerkingen en symptomen e.d.). En een onervaren Mini-rijder krijgt dan al snel het idee, dat dit niet hetzelde probleem is als wat hij/zij heeft. Als hij/zij dan een topic plaatst en er komt dan dat je moet zoeken en er wordt verwezen naar topics die jezelf ook al gevonden had, is dat niet onvervelend :x .

Omdat dit niet te voorkomen valt (Demelza kan immers niet zien welke topics ik gevonden heb), is dit iets waar je als forum bezoeker gewoon mee te maken krijgt.
Als je je daaraan ergerd; Pech gehad! Vaak is het goed bedoeld. O:)

RE: Moderator helpen?

Peter: aanvullend kan nog gezegd worden dat even een opmerking plaatsen in de trant van "Ik heb gezocht, maar kon niks vinden" of "Het was toch niet precies wat ik zocht want..." al voldoende kan zijn om wat dat betreft wat ergernis te voorkomen. Het geeft aan dat je zelf al wat tijd hebt geinvesteerd en niet de gemakszuchtige optie hebt gekozen. Ook is het natuurlijk zo dat je om een relevant bestaand topic te kunnen vinden soms eerst het antwoord moet kennen. Dan is een verwijzing naar de zoekfunctie niet erg nuttig, maar een link gevonden met die zoekfunctie is niet minder nuttig.

linkaard: zoals je zelf al aangeeft was je post niet provocerend bedoeld, ook al kwam het misschien zo over. Ik geef mensen graag het voordeel van de twijfel en laat ze hun verhaal doen voor ik dingen eventueel weg zou halen (wat maar in heel uitzonderlijke gevallen voorkomt).

Natuurlijk is alles waar wat je zegt; mensen willen graag snel een antwoord, je krijgt vaak veel resultaten terug uit de zoekfunctie, en het is soms wat werk om de zoekresultaten door te kijken (dat is ook een kunst; goede zoektermen kiezen en de andere opties zoals forumkeuze van de zoekfunctie goed gebruiken, en daarna vlot door de resultaten kunnen scannen om eruit te pikken wat je nodig hebt - het hoeft lang niet zoveel tijd te kosten als je denkt als je enkele tientallen zoekresultaten krijgt, en bij het doorlezen pik je nog dingen op waar je wellliswaar niet naar op zoek was, maar die wel leerzaam zijn).

Maar, dat is nu eenmaal het idee van een forum. Je krijgt uit mensen niet steeds weer het zelfde uitgewerkte antwoord, die worden ook moe om telkens weer hetzelfde op te schrijven. Dezelfde vragen steeds weer opnieuw beantwoorden is niet alleen vervelend voor de beantwoorder (die dan gewoon niet meer zal antwoorden), maar het is dus ook nadelig voor de vragensteller, die door niet te zoeken waarschijnlijk minder informatie krijgt.