Monstertopics in huiskamers

RE: Monstertopics in huiskamers

Ik zie toch nog zo nu en dan dat het mis gaat in de huiskamers als ik opmerkingen plaats als "Maken jullie er geen monstertopic van?". "Heh, waar moet ik dan posten, ik snap het niet meer" is dan de reactie.

Monstertopics, of vergaarbaktopics zoals ik ze in de aankondiging over de huiskamers noem [size=75:gwu65qgd](die jullie natuurlijk allemaal gelezen hebben omdat je altijd alles leest dat in Forum Mededelingen wordt geplaatst...)[/size:gwu65qgd], zijn kennelijk toch nog een beetje onduidelijk.

Misschien helpt het als ik wat voorbeelden geef. Voorbeelden zijn regiotopics (tegenwoordig minder dan vroeger omdat een aantal clubjes hun eigen huiskamer hebben gekregen), 27 MC topic, "Post hier je dashboards", etc. Om verder te gaan op het voorbeeld van het 27 MC-topic, daar komen allerlei verschillende vragen aan bod. Hadden we een speciaal forum voor 27 mc bakkies, dan hadden al die vragen prima allemaal afzonderlijke topics kunnen zijn. Aangezien we een Mini-forum hebben, vegen we het allmaal in dezelfde bak.

En waarom is dat nou ongewenst in de huiskamers? Omdat de huiskamers opgericht zijn om een antwoord te bieden op het almaar groeiende aantal posts in de regio-topics. De regio-topics (op zich ook vergaarbaktopics) hadden over het algemeen een hoog onzin-gehalte, en als het geen onzin was, dan hadden de posts toch vaak een beperkte houdbaarheid, zoals afspraken om samen naar een rit te rijden.

En hoe zijn de huiskamers dan een oplossing? Doordat in de huiskamers de zgn. autoprune is aangezet. Prune betekent snoeien in het Engels, auto staat natuurlijk voor automatisch. De autoprune haalt automatisch topics weg waar enige tijd geen reacties meer in zijn geweest.

Let wel: [i:gwu65qgd]topics[/i:gwu65qgd]. Geen posts, maar complete topics. Wat ons terugbrengt bij de monstertopics. Deze hebben de eigenschap om met enige regelmaat geupdate te worden, en daarbij ook behoorlijk groot te worden. Monstertopics hebben dus de eigenschap om grote aantallen posts de "blokkeren", omdat de autoprune er nooit aan komt. Vervelend voor mij omdat dat nou net de reden was om de huiskamers op te richten, naast grotere overzichtelijkheid voor de stamgasten van de regiotopics/huiskamers. En mocht de autoprune zo'n topic toch te pakken krijgen, ook vervelend voor jullie, want dan is het topic ineens weg (en nee, dat is dan met de beste wil van de wereld niet terug te halen).

Heb je nog vragen hierover, stel ze hier. Maken we hier een vergaarbaktopic over vergaarbaktopics.

RE: Monstertopics in huiskamers

hoelang blijven topics bestaan vraag ik me nu af...

oftewel wanneer komt de autoprune in actie? na weken, maanden, jaren??

RE: Monstertopics in huiskamers

ja, wanneer ?

RE: Monstertopics in huiskamers

De autoprune staat op twee weken in de huiskamers, dat is gebleken een goede termijn te zijn.