Nieuw forum traag

RE: Nieuw forum traag

[size=75:iu7xx3zq][Berichten gesplitst - Eelke][/size:iu7xx3zq]
Wel leuk, favoriete posters, berichtkleuren, jabberadres (??????) en vooral de verjaardagenlijst onderaan!

Ook de pc moet helaas wennen blijkbaar :S doet er gemiddeld 12 minuten over om een pagina te laten, laat staan dat je iets wilt posten... ik zie 3 letters terwijl ik al 7 woorden heb getypt |:(

en dan heb ik op mijn werk een snellere PC dan thuis... dat wordt wat!
Dan ben ik nog minder online te vinden als nu de laatste tijd het geval was. 8)

Oja krijg ook nog deze melding:
aiobuf::sync()position error (Ghost) :?

RE: Nieuw forum traag

:? Zeer bizar. Er is niks wat fundamenteel langer zou moeten duren dan met het oude forum. De pagina's zijn niet substantieel groter, de stylesheet is nauwelijks veranderd (en die wordt in principe maar 1 keer binnengehaald). Die foutmelding zegt me helemaal niks. Misschien is het ook het Google Maps probleem?

RE: Nieuw forum traag

Hier draait alles heel erg snel, en goed :) geen fouten tot nu toe, ben er al goed aan gewend!

RE: Nieuw forum traag

Bij mij is ie ook snel (sneller als t ouwe forum)

RE: Nieuw forum traag

Heb nu mijn pc maar weer eens opgestart, even forummen kijken of ie het nu weer doet. eerste post gaat meestal goed, maar dan...

RE: Nieuw forum traag

Printscreen maken en posten hier kan helpen.

RE: Nieuw forum traag

Kon er na mijn laatste post van vanmiddag weer 3 kwartier :o niks mee. Bleef heel de tijd op laden staan.

Blijkbaar werkt het nu wel redelijk vlot.
(niet sneller dan eerst hoor)

Vanmiddag had ik ook nog mijn mailbox open staan, Esis en Word. Hij kon er het forum niet bij hebben?

RE: Nieuw forum traag

Tijd voor een nieuwe computer..? :?

RE: Nieuw forum traag

Ik heb nog steeds traagheidsproblemen. Ben nu thuis en kan er 30 minuten op, dan laad hij zo traag dat ik alles moet uitzetten...

Ik kan 30 minuten van alles open hebben en het forum doet het dan goed. Dan ineens laad hij niet meer.. das toch gek?

RE: Nieuw forum traag

Denk dat het aan de computer ligt. Als er teveel aan gegevens op staat en dat er teveel draait, dan wil hij vaak niet meer. Hoe meer er op de harde schijf staat, hoe meer hij moet laden.

Makkelijkste is in dit geval de computer geheel opnieuw installeren. Of een deel van de programmatuur verwijderen. Voornamelijk de dingen die je niet meer gebruikt.

RE: Nieuw forum traag

Heb het op mijn werk ook... precies hetzelfde???

RE: Nieuw forum traag

Das niet goed als je op je werk hetzelfde hebt. Kan er op je werk wel aan liggen dat je wat zwaardere programma's hebt draaien, tegelijk met het forum.

Eigenlijk zou het dat ook niet mogen zijn. Ik draai op mijn werk FF, Outlook, Acad en nog wat meer en daar gaat het wel.

We gaan hier trouwens wel een beetje off-topic. Dit gaat meer over computeronderhoud dan over het nieuwe forum.

default

RE: Nieuw forum traag

(b)engeltje schreef:

We gaan hier trouwens wel een beetje off-topic. Dit gaat meer over computeronderhoud dan over het nieuwe forum.



## vind ik niet.
als de computers van ienemien (net als die van mij) problemen hebben met het forum [i:yswipf1y]sinds[/i:yswipf1y] het vernieuwd is (bij mij dus in elk geval), is de melding daarvan en het schrijven erover in dit topic op zijn plaats.

RE: Nieuw forum traag

psst Eelke.. het traagheidscriptje voor inimini doet het goed he \\:)/

Jaapio

RE: Nieuw forum traag

metrodriver schreef:
## vind ik niet.
als de computers van ienemien (net als die van mij) problemen hebben met het forum [i:31w3slhb]sinds[/i:31w3slhb] het vernieuwd is (bij mij dus in elk geval), is de melding daarvan en het schrijven erover in dit topic op zijn plaats.



Als het bij meerdere mensen voorkomt, dan kan het idd aan het forum liggen. Zoals het leek, in het geval van Inimini, was het een alleenstaand feit. Nu geef jij aan dat jij er ook problemen mee hebt. Dit wordt dan idd weer een zorg voor de Admin van het forum. In dit geval Eelke.

Waar het nu om gaat is dat we inventariseren hoeveel mensen er problemen mee hebben dat het forum en eventueel ook de site zo traag draaien. Ik heb er namelijk geen problemen mee. Ook niet op een al wat oudere computer met Win2000.

default

RE: Nieuw forum traag

(b)engeltje schreef:
Nu geef jij aan dat jij er ook problemen mee hebt.



## ik heb [i:187ilnny]dit[/i:187ilnny] in mijn tweede post in deze thread (op pagina 1) al aangegeven, maar het stukje van mijn mail is door mijnheer Eelke (geraffineerd??) uitgesplitst naar een nieuw topic 'google maps' wat nu aan het verstoffen is.

trouwens: op een van mijn snelste computers vormt 'search/read: maps.google.com' ook een [i:187ilnny]slepend remblok[/i:187ilnny] op het proces.

ik ben benieuwd wat ienemien te melden heeft over het moment van 'onset' van de problemen.
(maar dat kan mogelijk nog wel even duren) :+)

RE: Nieuw forum traag

geraffineerd??



Ik vind die opmerkingen waaruit een bepaald wantrouwen spreekt toch een beetje jammer. Ik heb al diverse keren gezegd dat dit topic niet bedoeld is voor concrete problemen en dat die thuishoren in een eigen topic (de enige reden dat ik de klachten van Inimini nog niet naar een eigen topic had gezet was dan ook dat het nog niet echt concreet was). Dat heeft niks te maken met zaken stil willen houden, if anything krijgt een probleem meer aandacht als het een eigen topic heeft. De eerste post nadat Inimini met haar probleem komt heb ik nota bene nog naar het Google Maps topic gelinkt.

De reden dat het verstoft is dat het niet duidelijk is dat er nieuws over gemeld is als je updates doet door een edit te plaatsen. Niemand weet dan dat er nieuws gemeld is in het topic. Maar ik zal er naar kijken.

Inimini, nogmaals, kun jij nagaan of je problemen lijken op die van Metrodriver, beschreven in het topic Traag door Google Maps? De suggesties aldaar konden worden aangedragen door een min of meer gedetaileerde melding dat hij leek te blijven hangen op Google Maps. Als de enige mededeling is, het is traag, dan kan ik daar helaas niet zo veel mee, als het voor mijzelf gewoon goed werkt op de diverse browsers waarmee getest is.

Ik heb zelf in Firefox een enkele keer dat het invoerscherm even lijkt te blijven hangen, dat de toetsaanslagen worden opgespaard. Dat is echter hooguit een paar seconden en niet een half uur, zoals Inimini zegt. Ik durf ook zeker niet te zeggen of dat aan de forumupgrade ligt, maar ik zal eens beter opletten of het alelen hier op de site is.

RE: Nieuw forum traag

Ik merk weinig verschil tussen het oude en het nieuwe forum. Wel zie ik in mijn sidebar op XP dat het geheugen volloopt bij intensiever gebruik van IE (doorklikken op linkjes naar imageshack en Youtube e.d. die nieuwe vensters openen) Bij mij helpt het dan IE opnieuw op te starten.

Het lijkt mij dan ook een zaak van de hoeveelheid ram en hoe windows/IE daar mee omgaat.

my 2 c
Theo van den Bogaard

RE: Nieuw forum traag

net even gechecked met firefox en mijn vista sidebar:

Na het opstarten van de browser gekeken hoeveel geheugen dat ik vrij heb, hierna gekeken wat er gebeurt als ik ga browsen via miniforum.
Resultaat: 1% verbruik bij het gebruik van het miniforum zelf. Ik heb 3 gig geheugen, dus dat ZOU (ongever) 30 mb zijn...
Bovenstaande is dus maximaal, want de % aantallen zijn niet helemaal precies ;) (afronding e.d)

Menig normale pc heeft minimaal 1 gig geheugen, xp trekt dat niet vol, dus 30 mb extra voor brouwsen zou geen probleem zijn. Ga je echter van alles (echt van alles) erbij draaien of zware programmas, wordt het een ander verhaal.
Ook vista gebruikers met 2 gig geheugen zouden dan hetzelfde effect moeten ondervinden.

RE: Nieuw forum traag

Ook ik heb , net als Ininmini, problemen met de snelheid van het nieuwe forum, thuis en op mn werk.
Thuis PC zou nog kunnen, die is 4 jaar oud en niet bijster snel. Vroegah op t oude forum iig weinig tot geen problemen mee, ook op andere fora.

Op mn werk hebben we een mega systeem staan waar gemiddeld overdag ca 150 mensen aan en mee werken, die moet dus wel wat kunnen heben, zelfs in de nactdienst is het nieuwe forum daar vrij traag, net als thuis.
Anders gezegd... het lijkt dus aan het forum te liggen en niet aan de pc's is mijn bescheiden mening.

Tevens vind ik de nieuwe indeling niet erg prettig om te lezen, moet nu ineens weer een nieuwe avatar laden en de hoeveelheid posts is verdwenen....

Mijn algemene indruk is dus naadje (sorry Eelke voor de moeite die je ervoor hebt moeten doen...)

default

RE: Nieuw forum traag

Rene schreef:

Mijn algemene indruk is dus naadje



## jaahh rene, wat doe je me daar...
trek jij die hele bos er weer uit! :P

RE: Nieuw forum traag

Nou ik ben er weer, kon gisteren na 30 minuten ongeveer weer niet meer op het forum komen, kreeg steeds te zien dat ie aan het laden was en een lege bladzijde. Toen niets anders open staan!

Ik ga nu even kijken hoe lang ik er nu mee vooruit kan :P en even kijken naar dat Google maps, al weet ik niet wat dat is.

Stil werd het sowieso al op het forum, dat komt niet door mij ;)

RE: Nieuw forum traag

Ik had ook al gereageerd via die google maps link..

Maar hier worden bij het forum gebruik de 2 pc`s ( hele oude laptop en 3jr oude desktop ) behoorlijk traag..zo traag, dat ik er op een gegeven moment maar mee ophou om op `t forum te kijken ( en al helemaal niet reageren )

Ik heb trouwens geen 1gb geheugen, maar 512mb geheugen..Windows XP met de laatste update van I.E. De pc blijft werken/zoeken/laden..en dat gebeurd als ik meer dan 15 min op `t forum zit.

Groetjes,

Maurice

RE: Nieuw forum traag

metrodriver schreef:
Rene":143sha7v]
Mijn algemene indruk is dus naadje



## jaahh rene, wat doe je me daar...
trek jij die hele bos er weer uit! :P[/quote:143sha7v]

Welke bos... :?
default

RE: Nieuw forum traag

Rene schreef:

Welke bos...



## staartveren ! (nou ja, misschien was het een bosje :9~ )
(jammer, een administrator trots als een pauw / een pauw als administrator... even afgezien van het schreeuwen >:) )

RE: Nieuw forum traag

Rene, ik neem aan dat dat megasysteem dus een Windows Terminal Server is. Dit is niet een gewone Windows installatie, er zijn wel meer problemen met software die op een terminal server niet lekker draait. Ik zou er graag naar kijken, maar ik heb helaas geen terminal server tot mijn beschikking. Als je een concretere oorzaak aan kunt wijzen dan "het nieuwe forum" (dus gedetailleerder) dan kijk ik er graag naar, maar hier kan ik niet zoveel mee.

Overigens zie je ook dat mega-systeem er niet zoveel mee te maken heeft:

eelco schreef:
Tot nu toe nog geen problemen gehad met het nieuwe forum. d:)b Ik ben dan ook niet zo handig met computers en zit altijd achter mn laptop van ongeveer 5 jaar oud en 256 mb werkgeheugen. :? Dus ook op zo'n barrel gaat het goed.



Deze website doet op zich niks bijzonders, dus ook op zo'n "barrel" zou het gewoon moeten werken.

RE: Nieuw forum traag

Ook hier even de melding dat ik Google Maps even eruit heb gehaald. Als je problemen niet weg zijn, graag hier even melden. Als ze wel weg zijn, kun je dat ook hier, of in het Google Maps topic melden.

RE: Nieuw forum traag

Ik kan duidelijk merken dat het forum een stuk sneller is, met name als ik op " vorige pagina" klik... Ik weet niet of dat het ermee te maken kan hebben maar het verschil is duidelijk (het was ook niet supertraag).

RE: Nieuw forum traag

Ten opzichte van gisteren? Zijn natuurlijk linke constateringen, want er zijn zoveel dingen die invloed hebben op hoe snel een website lijkt. Als er nu mensen zijn die echt duidelijk last hadden van vertraging, die nu zeggen dat het wel normaal werkt, dan wil ik daar wel conclusies aan verbinden, maar dit is een beetje vaag.

RE: Nieuw forum traag

Ok, ik merkte wel duidelijk vertraging tov "oude" forum (maar op moment dat het laden erg lang duurde sloot ik de IE af en weer opnieuw inloggen dan ging het gewoon weer), maar dat is nu over het is nu echt beresnel. Dus ik zag dit topic vanochtend dus ik dacht ik roep het even... :x

Peter

RE: Nieuw forum traag

mijn sidebar metertje houdt zich veel rustiger d:)b

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Nieuw forum traag

Eelke schreef:
Graag hier even melden als je problemen opgelost zijn en welke browser je gebruikt (Help > About, dus bijvoorbeeld IE7 of Firefox 3).



"Hier" is dus in het topic over de Google Maps problemen, voor de duidelijkheid :) (ik weet het, het is niet heel handig, twee topics, maar als sommige problemen toch niet door GM komen, dan is het ook weer niet duidelijk als alles door elkaar staat). Vermeld er dan ook gelijk even bij of het echt een grote verbetering is, of dat het "maar" iets sneller lijkt.

RE: Nieuw forum traag

@ Eelke: geen idee wat voor server gebeuren gebruikt wordt op mn werk, maar kan me voorstellen dat als er gemiddeld 150 computers op aangesloten zijn die grotendeels allemaal dezelfde programma's gebruiken, je een dusdanig systeem hebt waarvan je mag verwachten dat het wel wat kan hebben...

Wat bij mij het grootste probleem was (en wat NIET was bij het oude forum) is dat als ik een functie aanklik, het vrij lang duurde voordat ik uberhaupt wat op mn scherm zag. Dat gaat nu weer een stuk vlotter zo lijkt het...

RE: Nieuw forum traag

Een aantal berichten verplaatst naar het Google Maps topic in een poging om dat een beetje bij elkaar te houden.

RE: Nieuw forum traag

Nu kan ik eindelijk weer normaal forummen d:)b

Hij is weer op oude sterkte/snelheid ( althans voor mij dan )

@Eelke..wat je hebt uitgezet, maakt niet uit..het werkt..laat maar lekker uit :P ;)

Eigenlijk zou je stiekem weer iets moeten aanzetten...en als er weer mensen beginnen te klagen over de snelheid..dan ligt het daaraan :)

RE: Nieuw forum traag

Ik wil toch even melden dat de leeftijd van de PC er niet veel mee te maken heeft. Bij mij werkt alles prima op een 8+ jaar oude Windos XP PC met nog diverse andere prog's open...

default

RE: Nieuw forum traag

Mini4Ever schreef:
de leeftijd



## het gaat [i:3253iehz]niet[/i:3253iehz] om de leeftijd, maar om de [i:3253iehz]'innere Werte'[/i:3253iehz]

RE: Nieuw forum traag

Ik zit er inmiddels al even op 51 min.!

Heb dus niet meer hoeven afsluiten en ben wat aan het proberen nu. Het forum werkt nu gewoon goed/redelijk vlot. Maar ik moet er niks anders langs open hebben staan. Dan laadt hij langzaam, erg langzaam.

Geen idee of dat nog ergens mee te maken heeft...?

default

RE: Nieuw forum traag

Inimini schreef:

Geen idee of dat nog ergens mee te maken heeft...?



## klinkt een beetje OffT, maar je zult toch [i:36jqax5x]echt[/i:36jqax5x] meer moeten melden:
1. over het moment van beginnen van de 'langzaam-problemen'
2. over de computerhardware (ram-geheugen, harddisk bijna vol, operating system etc.)
3. is er een virusscanner (op de achtergrond) aan het werk.

in het koffiedik (net nog even gekeken) zie [i:36jqax5x]ik[/i:36jqax5x] niks namelijk.

RE: Nieuw forum traag

Ik heb van Inimini een screenshot gekregen waaruit blijkt dat ze IE7 gebruikt op Windows XP. Aangezien dat zo'n beetje de populairste combinatie is om de site te bezoeken is het denk ik veilig om aan te nemen dat niet iedereen met die combinatie problemen heeft [anders was het wel wat drukker in dit topic ;)].

Kan er verder niet meer chocola van maken, behalve inderdaad dat een of andere virusscanner of zoiets er druk mee is. De foutmelding die Inimini aan het begin heeft genoemd lijkt te wijzen op Norton Ghost die actief is, als ik het goed begrijp is dat een backup-oplossing. Die zou ook wel eens voor vertragingen kunnen zorgen. Waarom dan specifiek in combinatie met het nieuwe forum... :? Nu Google Maps eruit is, is er voor de browser heel weinig verschil met het vorige forum. Allemaal HTML, CSS is praktisch hetzelfde. De verschillen zitten aan de server-kant en aangezien het voor de meeste mensen normaal werkt, zit het probleem niet aan die kant.

De punten die metrodriver noemt zijn inderdaad belangrijk om erachter te kunnen komen wat er aan de hand is (geldt niet alleen voor Inimini, maar voor iedereen die nog performance-problemen heeft). Sinds wanneer is het probleem? Weet je zeker dat het sinds het nieuwe forum is? Of heb je bijvoorbeeld ook in dat weekend zelf wat geïnstalleerd op je computer? Kan het zijn dat het al eerder was, maar ben je een tijd niet op het forum geweest? Zijn er nog andere sites die problemen geven? Verder inderdaad zoveel mogelijk gegevens over het systeem:
- besturingssysteem (Windows, Mac, Linux, etc.)
- browser+versie (Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Firefox 3, Safari 2, etc.)
- Hoeveelheid geheugen in het systeem
- Welke virusscanners of andere achtergrondprocessen er actief zijn.

RE: Nieuw forum traag

Ik heb nergens last van. Net als voor de forum update loopt het als een trein! Osx 10.5. Safari 3...

RE: Nieuw forum traag

Mooi. Het lijkt er ook op dat het een kleine minderheid is die problemen heeft/had met de snelheid van de site.

RE: Nieuw forum traag

Ben nu op mijn werk, heb hetzelfde open staan als eerst en nu is ie niet meer traag. Zal het dan toch aan Google Maps hebben gelegen?
Thuis heb ik vroeger Norton gehad idd. Hoe ik dat er definitief afgooi weet ik niet, heb nu Avast. Maar aan de scherm opmerkingen heb ik ook nog steeds verbinding van wanadoo (icoontjes staan nog op het scherm) terwijl ik al 2 jaar bij hetnet zit :S Maar zoals jullie begrijpen heb ik niet zoveel kaas gegeten van PC's...

RE: Nieuw forum traag

@Inimini:
Klik op start---> Configuratie scherm ---> Software ---> bekijk het lijstje en dan op de te verwijderen programma`s klikken..en dan worden ze als het goed is gedeinstalleert.

Succes,

Maurice

default

RE: Nieuw forum traag

Inimini schreef:
kaas gegeten



## je weet wel zeker dat je voor de pc zit en niet voor de tv???