Nieuwe zoekmachine

RE: Nieuwe zoekmachine

In verband met een nieuwe versie van de website wordt er momenteel proefgedraaid met een nieuwe zoekmachine op het forum. In principe zou dat niet heel veel verschil moeten maken, behalve misschien een iets ander gedrag bij een bepaalde zoek-actie (met name van belang als je gewend bent ingewikkelde zoekacties uit te voeren; zoek je "gewoon" op een of meer losse zoektermen, dan zou je er weinig van moeten merken). Ik wil het toch even melden, omdat ik niet kan garanderen dat er geen "rare" dingen gebeuren.

[s:3bkhur2c]De index van de zoekmachine wordt momenteel nog opgebouwd, dus het kan zijn dat je niet alles terug kunt vinden.[/s:3bkhur2c] De index is inmiddels helemaal opgebouwd.

RE: Nieuwe zoekmachine

hmm nou ik vind weinig topics bij zoekacties waarvan ik zeker weet dat er topics over zijn. bv "webasto". Plaats net een topic met dat woord en zelfs die wordt niet gevonden...

RE: Nieuwe zoekmachine

Er zat nog een fout in mijn code waardoor hij inderdaad te weinig resultaten terug gaf; standaard staat het zoekformulier ingesteld op zoeken in titel en bericht. Het resultaat hiervan was dat hij alleen resultaten terug gaf waar [i:1go7zipe]zowel[/i:1go7zipe] in de titel als de berichttekst de zoekterm voor kwam, maar dat klopt natuurlijk niet. Is nu aangepast.

RE: Nieuwe zoekmachine

geen flauw idee of het te maken heeft met de wijzigingen, maar ik komt bij ''jouw berichten'' er zijn geen resultaten gevonden'' te staan

ik krijg dit in de balk?

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/search/fulltext_solr.php on line 327: Invalid argument supplied for foreach(

RE: Nieuwe zoekmachine

klopt, heb ik ook

EDIT: opgelost blijkbaar :p

RE: Nieuwe zoekmachine

Dank. Excuus dat ik jullie als verkapte beta-testers gebruik, was niet de bedoeling maar kennelijk nog onvoldoende getest. Het moet nu opgelost zijn. Ik hoop dat het hierbij blijft.

RE: Nieuwe zoekmachine

Gaat de nieuwe site er ook grafisch anders uitzien, of blijft het bij technische optimalisaties?

RE: Nieuwe zoekmachine

een deel van mijn onderwerpen is terug, maar slechts 1 van de 4 pagina's

RE: Nieuwe zoekmachine

Spherix schreef:
Gaat de nieuwe site er ook grafisch anders uitzien, of blijft het bij technische optimalisaties?



Off-topic, maar de site gaat volledig vernieuwd worden. Don't hold your breath, though, het kan nog best even duren.
Rene-mini":20kl5sz0]een deel van mijn onderwerpen is terug, maar slechts 1 van de 4 pagina's[/quote:20kl5sz0]
Klaarblijkelijk liet de oude zoekfunctie alle topics zien waarin je gepost hebt. Deze laat de topics zien die je gestart bent. Wil je al je berichten zien, dan kun je via het normale zoekscherm zoeken naar berichten met jou als auteur, of de link volgen in je profiel.

RE: Nieuwe zoekmachine

Ik ben benieuwd \\:)/

RE: Nieuwe zoekmachine

Eelke schreef:

Rene-mini":x9dgab1m]een deel van mijn onderwerpen is terug, maar slechts 1 van de 4 pagina's



Klaarblijkelijk liet de oude zoekfunctie alle topics zien waarin je gepost hebt. Deze laat de topics zien die je gestart bent. Wil je al je berichten zien, dan kun je via het normale zoekscherm zoeken naar berichten met jou als auteur, of de link volgen in je profiel.[/quote:x9dgab1m]

Eelke, kan dat niet anders? Vind ik vrij storend.
Als ik nu dus ook op "jouw berichten" klik, is het logisch dat ik ALLES te zien krijg waar ik in gepost heb, niet alleen wat ik gestart heb.
Om dan weer een aantal extra acties te gaan ondernemen om de volledige lijst te zien, lijkt me niet wenselijk, en totaal geen verbetering.

Evt maar een extra knop ergens toevoegen op de hoofdpagina (waar ook "jouw berichten" staat)??

De link in je profiel heet ook "je berichten" Of "jouw berichten" , dus niet echt handig in mijn ogen.

EDIT: zelfs via mijn profiel mis ik topics... ik krijg dan ook alleen maar de topic waarvan ik auteur ben...

En nog even ter toevoeging, dit is het 1e forum waarbij "jouw berichten" alleen de berichten laat zien waar je auteur bent... en ik zit op 9 fora... :P erg verwarrend dus

RE: Nieuwe zoekmachine

Je krijgt via je gebruikerspaneel en je profiel de [i:10v0o1qg]berichten[/i:10v0o1qg] die jij hebt geschreven. Ik kan me niet voorstellen dat dat ooit anders is geweest, want een ander resultaat voor een zoek-actie naar berichten met jou als auteur is niet logisch.

De link "Jouw berichten" op de voorpagina heeft, blijkt nu, eigenlijk de verkeerde naam, want die link zorgt ervoor dat er een zoekopdracht wordt neergelegd bij de zoek-plugin die vraagt om [i:10v0o1qg]topics[/i:10v0o1qg] (dat kun je ook zien aan de vorm van de zoek-resultaten, dat zijn topics) met jou als auteur. De standaard zoek-plugin doet kennelijk niet wat hem gevraagd wordt, want geeft topics terug met daarin [i:10v0o1qg]berichten[/i:10v0o1qg] die door jou geplaatst zijn, wat toch echt iets anders is.

Als er veel vraag naar is kan ik kijken of ik mijn zoek-plugin net zo verkeerd kan laten werken :P

RE: Nieuwe zoekmachine

Mij lijkt het JUIST wenselijk dat je alle TOPICS kunt zien waarin jij een bericht hebt staan waarvan je auteur bent... nogmaals, zo is het op alle fora waar ik zit, en zo was het hier ook.

Nu krijg IK het niet voor elkaar om een TOPIC lijst te krijgen, waarin een bericht van mij zit, alleen een lijst van losse berichten.... maar dat is verschrikkelijk on overzichtelijk!!!!

persoonlijk vind ik hoe het nu werkt,... niets, en hoe het werkte... veel fijner...

Ter verduidelijking, als ik via mijn gebruikerspaneel op "toon je berichten" klik, krijg ik een topic lijst, waar ik starter van ben. Dus alleen de topics die ik begonnen ben

RE: Nieuwe zoekmachine

Vreemd. Ik krijg een berichtenlijst. Sowieso kun je als workaround zoeken (dus via de normale zoek-pagina) naar berichten met jou als auteur.

Ik snap dat het handiger is, ik zit alleen maar een beetje te stangen. Maar nogmaals, de vraag die aan de zoek-plugin wordt gesteld door het forum wordt momenteel letterlijk beantwoord. Je moet als implementator van een zoek-plugin dus "gekke dingen" doen om het oorspronkelijke gedrag te herstellen.

RE: Nieuwe zoekmachine

1 query aanpassen?

RE: Nieuwe zoekmachine

ik krijg geen berichtenlijst, net nog geprobeerd, ik krijg hetzelfde overzicht, als dat ik op de hoofdpagina op "jouw berichten" klik.

voor een gebruiker is het in mijn ogen belangrijk, dat hij met zo min mogelijk handelingen, een volledige lijst kan krijgen, van alle topics waarin hij/zij actief is.

Is ook de reden waarom het overal zo is denk ik :)

evt een knop met erachter gelijk een zoekopdracht over het hele forum, naar alle topics waarin een bericht zit van de gebruiker, die weergegeven worden als topics (niet als berichten)?

EDIT: idd spherix, dat dacht ik ook al.

RE: Nieuwe zoekmachine

Dat moet voor een professioneel PHP-er als Eelke toch niet zo moeilijk zijn...

RE: Nieuwe zoekmachine

Of een makkelijke link/knop met "Discussies met abonnementen"

En dan in je profiel aanzetten: "Standaard een abonnement nemen op onderwerpen waarin ik reageer"

uiteraard wel even zorgen dat alle topics waar gebruikers nu in hebben gereageerd, eventjes in die lijst komen.... :P

DAT is namelijk de manier hoe ze het bij andere fora hebben geregeld (heb effe nagevraagd en bekeken :) )

EDIT:

ik vind het toch wel heel vervelend... ik kan dus alleen de topics vinden waar ik auteur van ben, wat ik ook probeer....

RE: Nieuwe zoekmachine

De beste stuurlui, enzo... ;) Het probleem is dat er op het punt dat je de zoekmachine aanspreekt geen verschil is tussen zoeken naar "jouw" topics en zoeken naar topics van een willekeurige andere auteur. Zou het dus omgebouwd worden (nog even afgezien van dat het niet "1 query aanpassen" is...) dan betekent dat dat elke zoek-actie naar topics van een bepaalde auteur alle topics oplevert waar die persoon in gepost heeft, niet die die persoon gestart is. Logisch kan ik het nog steeds niet vinden, vanuit dat oogpunt (nogmaals, dat je graag wilt kunnen terugvinden waar je allemaal hebt bijgedragen kan ik inkomen, hoewel daar inderdaad ook andere manieren voor zijn), maar controle met een standaard phpBB-forum levert dat inderdaad als resultaat.

RE: Nieuwe zoekmachine

Eelke,
ik heb contact gehad met een andere forum beheerder, en die meldde mij dat hij enkel een "snelkoppeling" naar de optie voor de lijst met "geabonneerde topics" heeft gemaakt, deze link staat op een plek waar mensen HEEL snel bij kunnen (op de hoofdpagina na het inloggen).

Als je daar op klikt, krijg je alle topics met abo, laat nu iedereen in zijn profiel zetten, dat hij standaard een abo wil op alle topics waar hij / zij in post, en vwala, probleem (lijkt mij) opgelost?!

Nog wel even een manier zien te vinden, om voor mensen dus de topics waar ze tot nu toe in gepost hebben, als abo in hun lijst toe te voegen, want standaard staat die auto-abo functie uit heb ik gezien.

Dan wel even standaard de melding uit, dat je een email krijgt bij een nieuwe post, anders wordt je gek :P

Zo is het bij alle andere fora waar ik op zit gedaan, omdat idd de zoekmachine niet aan te passen is, maar de functie om de abo's op te sommen er standaard in zit.

of zie ik het verkeerd?

RE: Nieuwe zoekmachine

Als je naar de lijst abonnementen kijkt, dan zie je dat die begint met alle forums waar je op geabonneerd bent, dus dat lijkt me ook niet bepaald handig. Daarnaast vind ik het absoluut geen optie om emails uit te zetten (nog afgezien van dat dat een core hack op phpBB is); dat is de primaire functie van het nemen van een abonnement.

Ik heb een aanpassing gedaan op de search-plugin (voor de toegepaste zoekmachine, Apache Solr, bestond nog geen zoek-koppeling voor phpBB, dus die heb ik zelf geschreven; aanpassingen zijn het probleem dus niet, het moet alleen wel technisch realiseerbaar zijn), waardoor de topic-search op auteur naar alle auteurs van berichten in het topic kijkt, niet alleen naar de topic-starter (en dus hetzelfde gedrag vertoond als de standaard MySQL zoek-koppeling van phpBB). Daartoe moet wel de index opnieuw opgebouwd worden, daar is de server momenteel mee bezig.

RE: Nieuwe zoekmachine

Kan niet meer zoeken op posts van een bepaalde forumlid, geeft wel resultaat in onderwerpen maar niet op berichtweergave.

RE: Nieuwe zoekmachine

Nou dit heeft natuurlijk niets met beste stuurlui te maken want je bent de enige met die rechten... (wat ik overigens best begrijpbaar vind want je wilt niet dat er zomaar iemand in de code gaat rommelen)

[s:2vvn5rn4]En snelkoppeling naar [code:2vvn5rn4]http://www.minisevenclub.nl/forum/search.php?keywords=&terms=all&author…] moet toch geen probleem zijn lijkt me. (en dan moet je voor $username natuurlijk iets invullen wat ook echt naar de username in de database gaat ;) )[/s:2vvn5rn4]


//edit: crap, ik zie dat je het al had aangepast...
//edit2: nu ben ik eigenlijk wel benieuwd waar bovenstaande link heen gaat met de niet aangepaste plugin... Kom je dan op hetzelfde uit, heeft eelke de plugin voor niets aangepast en had een simpel snelkoppelingetje voldoende geweest??? vragen vragen vragen...

RE: Nieuwe zoekmachine

Ik kan je eerlijk gezegd niet zo goed volgen. Waar haal je die link vandaan? De author GET-variabele is leeg, dus zo vreemd is het niet dat die link geen resultaten oplevert.

@etorre bugatti: Zoals gezegd was de zoekmachine opnieuw aan het indexeren. Aangezien het indexeringsproces eens in de vijf minuten aangeroepen wordt en dan zoveel verstuurd als lukt in de maximale executie-tijd van een PHP-script (een item of 2-3000) heeft het een uur of 8 geduurd om alles te herindexeren. Voor mij werkt het nu. Als voor jou niet, post even de URL van de pagina die volgens jou niet de juiste resultaten oplevert.

RE: Nieuwe zoekmachine

Hier werkt alles ook weer, met de link op de hoofdpagina (van het forum) krijg ik gewoon weer alle topics te zien waarin ik gepost heb, top :) d:)b

Alleen had ik voor het gemak dit topic in mijn abo-lijst gezet, en krijg dus email bij een nieuwe reactie, alleen de links IN die email, die doen het niet! :P

RE: Nieuwe zoekmachine

Vul voor $username je eigen username eens in, dan krijg je een lijst met je topics waarin je gepost hebt...

RE: Nieuwe zoekmachine

dat werkt al :P links in de mail notificatie nu ook :)

RE: Nieuwe zoekmachine

Overigens, sorry, "Beste stuurlui" had ik misschien niet moeten zeggen. Wat betreft de code inzien, vrijwel alles is Open Source (phpBB 3, Apache Solr, als Solr schema wordt dat van de Drupal-koppeling gebruikt), dus inzage van de code kan niet het grootste probleem zijn. Alleen mijn Solr zoekplugin voor phpBB is (nog) niet Open Source, maar als je daaraan toe bent mag je die best zien. Schrijfrechten is inderdaad een heel ander verhaal, maar als je ervaring hebt met PHP en dan met name Drupal-ontwikkeling (en (dus) ook met Git) en dat kan aantonen, dan sta ik zeker open voor hulp.

RE: Nieuwe zoekmachine

bij mij is alles weer zoals het was d:)b

RE: Nieuwe zoekmachine

voorheen stonden alle onderwerpen war het laatste op gereageerd was op pagina 1, nu staan onderwerpen zoals woordpel, verhalentopic, wat heb je gedaan topic op pagina 2

Is hier een verklaring voor of heb ik weer iets naar de ..... geholpen? :+)

gr rene

RE: Nieuwe zoekmachine

hier lijkt het ook niet helemaal te kloppen, kan zelfs een topic waar ik zojuist in heb gereageerd niet in de lijst terug vinden...

ook de volgorde klopt niet helemaal (zoals hierboven gemeld)

EDIT: dat topic staat er nu wel bij (duurt dus even) maar de volgorde klopt dus niet helemaal ;)

RE: Nieuwe zoekmachine

Er zit inderdaad een vertraging van enkele minuten tussen het plaatsen van een topic en het verschijnen in de zoekresultaten. De volgorde zal ik naar kijken, ik vermoed dat het nu gesorteerd staat op openings-datum van het topic.

RE: Nieuwe zoekmachine

lijkt me niet, aangezien deze 3 topics (die op de ''verkeerde'' pagina staan) al niet op openingsdatum, nov 2010, mei 2010, en maart 2010

woordspel,gespot maar anders, wat ga je doen vandaag...

RE: Nieuwe zoekmachine

Om welke pagina gaat het hier precies? Ik heb bij de ongelezen berichten gekeken (via de link op de voorpagina, dus URL search.php?search_id=unreadposts), maar daar staat alles gewoon op volgorde van laatste post. Zoals gezegd, als de laatste post redelijk recent gemaakt is (in de laatste 5 minuten) dan kan het zijn dat het topic nog staat op de voorlaatste post.

RE: Nieuwe zoekmachine

voorheen stonden alle berichten waarin jij had gepost en gereageerd was bovenaan op pagina 1.

nu staat een deel van deze berichten op pagina 2, valt me nu wel op dat het alleen berichten zijn van chitchat/minichat die op pagina 2 staan :)

RE: Nieuwe zoekmachine

Maar over welke pagina hebben we het? URL?

RE: Nieuwe zoekmachine

de pagina's die je krijgt als je ''jouw berichten'' aanklikt :)

RE: Nieuwe zoekmachine

ha ik heb er ook 'last' van.

search.php?search_id=egosearch

RE: Nieuwe zoekmachine

Zoekterm "Cooper SI" geeft maar 1 resultaat, terwijl er toch minimaal 2 zijn.

RE: Nieuwe zoekmachine

Wat betreft het al dan niet bovenaan staan; berichten worden gesorteerd op het moment van het laatste bericht dat bekend is in de zoekmachine. Als dat laatste bericht zeer kort geleden (laatste paar minuten) is geplaatst, dan kan het zijn dat dat nog niet in de zoekmachine is meegenomen. Het forum zelf weet al wel dat er nieuw geplaatste berichten zijn, waardoor het zou kunnen voorkomen dat er topics met ongelezen berichten een eindje verder staan.

ettore bugatti schreef:
Zoekterm "Cooper SI" geeft maar 1 resultaat, terwijl er toch minimaal 2 zijn.



Welke bericht(en)/topic(s) zie je niet in de zoekresultaten verschijnen en had je daar wel verwacht? Geef je de zoekresultaten weer als topics of als berichten? (Overigens is "SI" een zoekterm die in de oude zoekmachine sowieso niet zou werken omdat die niet werkte met zoektermen korter dan 3 karakters).

De nieuwe zoekmachine lijkt nu vooral - zij het kleine - nadelen te hebben t.o.v. de oude situatie, wat wel jammer is, maar met de nieuwe site verwacht ik dat die de moeite waard zullen zijn; zoeken zal bijvoorbeeld over de hele site werken (niet alleen het forum) en resultaten zullen gesorteerd worden op relevantie, wat ook een grote verbetering is t.o.v. sortering op moment laatst geplaatste bericht, zoals nu het geval.

RE: Nieuwe zoekmachine

ah, weer iets geks, (ter toevoeging op het niet op volgorde staan)

per pagina staan nu een paar topics boven aan met nieuwe posts... terwijl die topics met nieuwe posts normaal op pagina 1 stonden bij elkaar.

RE: Nieuwe zoekmachine

kan tijdelijk zijn, en mogelijk hier niet op de goede plek,
maar aangezien hier ''jouw berichten'' al meer besproken is...

dit krijg ik na 10 sec als ik op jouw berichten druk:

Er werden geen resultaten gevonden.

:(

RE: Nieuwe zoekmachine

gewoon zoeken duurt ook een eeuwigheid met hetzelfde resultaat... dus ik denk ook dat er iets mis is...

RE: Nieuwe zoekmachine

Inderdaad, de Tomcat-server was er kennelijk mee opgehouden. Ik ga een automatisch alarm inregelen zodat ik hier eerder van op de hoogte ben.

RE: Nieuwe zoekmachine

Zou het al weer moeten werken eelke? want hier nog niet iig....

RE: Nieuwe zoekmachine

Niet meer, ben ik dan bang, want het heeft gewerkt, tussendoor. Ik ga het uitzoeken en excuus voor de kinderziektes.

Edit: De Tomcat-server had onvoldoende geheugen. Ik heb dit aangepast, hopelijk is het nu stabieler.

RE: Nieuwe zoekmachine

Als je op zoek gaat naar topics met het woord "aluminium" in, vind hij niet het topic over aluminium radiatoren (bovenaan in "technische modificaties en tuning"), terwijl dat woord er toch een aantal keren in voorkomt ?

RE: Nieuwe zoekmachine

Hij staat er wel, alleen pas op de tweede pagina. Kennelijk gebeurt er nog iets raars met de sortering.

RE: Nieuwe zoekmachine

Je hebt gelijk.

Maar deze dan: "bullit"

Vandaag gepost in het uitschreeuw-topic, maar niet weergegeven door de zoekfunctie.

RE: Nieuwe zoekmachine

Ik krijg soms dubbele zoekresultaten tegenwoordig. Als ik bijvoorbeeld (op titels) zoek naar 'kop' komt tussen de lijst met resultaten twee keer het onderwerp '1000 kop op 1275 blok :? ' tevoorschijn, welke exact hetzelfde topic is. Niet alle resultaten komen als duplicaat, dat is het vreemde (allicht topics die ooit eens verplaatst zijn?).