Op slot

RE: Op slot

Ik heb zelf de zoekfunktie gebruikt voordat ik mijn repley gaf over de vraag van verzekeren, en kon geen enkel zinnig antwoord vinden waarop pje en daan een bevredigend antwoord zou kunnen krijgen je krijgt meteen tig van repleys of topics te zien? ja en ik heb ook de and funktie gebruikt bij het zoeken je wordt misselijk ervan.

Dan vraag ik me verder af waarom er belachelijke repleys gegeven moeten worden ivm een alarm installatie, het taxatie rapport is niet door mij opgemaakt maar door post en kots.

Nou mijn mening is deze, ik heb er niets op tegen om een repley te beantwoorden, een antwoord heb je eerder gevonden door een vraag te stellen, dan door een ellen lange zoekfunktie te lopen waar wellicht je vraag of bevredigend antwoord toch niet op staat. Daar tegenover worden naar mijns inziens onnodig(e) threads of topics geopend / gemaakt die totaal niet(s) met mini's te maken hebben.

Tja ik ben drie keer verwittigd voor dit soort repleys en zou geband worden van het forum als het niet botert, een hielle likker ben ik niet maar right to the point.
Nu wil ik mijn repley posten staat het op slot notabene! Had dat dan eerder gedaan om deze op slot te zetten. Mij niet gelaten komt er een nieuwe tevoorschijn. Ja ik werk met msn maar heb de moderators er niet in staan! enkel leden staan erin, miljaarde wat een geslijm hiermee krijg ik mijn vijver gevuld van 20.000 liter.

RE: Op slot

Precies, en dat right to the point is nou het probleem, Theo. Soms is het erg zinvol om niet right to the point te zijn, maar jezelf een klein beetje politieker uit te drukken. Je kan je ook zo opstellen dat je iets wat voorzichtig ter discussie stelt, in plaats van met de stoomwals er in 1 keer overheen, dat schept niet echt goodwill. Bij mij niet in elk geval, ik typ deze reactie dan ook vooral voor mensen die zich hetzelfde afvragen, en om te voorkomen dat anderen hier al te hard op reageren.

[list:1w7u306k][*:1w7u306k]Er zijn meer dan genoeg posts te vinden op het forum over verzekeren. Dat je (of in dit geval pje en daan) ze niet kunt vinden, dat kan, en dat neemt niemand je kwalijk (hoewel er uit het bewuste topic ook niet blijkt dat er een poging gedaan is om te zoeken, wat ik alweer minder vinden, maar niet iedereen weet van de zoekfunctie af - het zij zo). Maar dat ze te vinden zijn wordt keer op keer bewezen. Er wordt de vraag gesteld: kan ik mijn Mini tegen taxatiewaarde verzekeren. Het laatste topic dat Demelza linkt geeft daar als antwoord een volmondig "JA!" op. [En na zoeken op het eenvoudige woord "taxatiewaarde" krijg je een aantal zoekresultaten dat nog niet 1 pagina vult, waar dit topic gewoon tussenstaat, dus zo moeilijk was het niet.] Met nog meer informatie over het verzekeren tegen taxatiewaarde. Het kan dat pje en daan eigenlijk een specifiekere vraag had, of dat die eruit voortkomen, maar die had hij dan kunnen stellen na zich in te lezen in het onderwerp. Nogmaals, pje en daan wordt niks verweten, er wordt enkel gezegd, "kijk hier, hier staat het meeste, lees dat eerst en dan kijken we verder. Bovendien zou het fijn zijn als je de volgend keer zelf probeert wat relevante topics te vinden en te lezen alvorens een vraag te stellen."[/*:m:1w7u306k]
[*:1w7u306k]Ik zet posts over een dergelijk onderwerp op slot zodra er links zijn over het onderwerp, waar tenminste een begin van een antwoord te vinden is, niet eerder. Als het zonder links zou zijn, dan laat je mensen aan hun lot over, want er is een reden dat ze zelf die topics niet gevonden hebben (niet bekende met de zoekfunctie is de meest voorkomende). Ik zou graag die links zelf plaatsen, maar heb daar meestal geen tijd voor, zeker niet overdag. Dat er dan al een aantal reacties op zijn gekomen is onvermijdelijk. Soms zijn die reacties van een dusdanige aard dat het het waard is om het topic open te laten staan. Dat was naar mijn mening dit keer niet het geval.[/*:m:1w7u306k][/list:u:1w7u306k]

Dit is de manier waarop ik dit forum moderate, en ik krijg daar over het algemeen positieve reacties op. Ik sta open voor kritiek, maar niet voor openlijke aanvallen. Niemand sleept je gillend en schreeuwend naar dit forum, en er is ook niemand die je belet je eigen forum te beginnen, als het je niet bevalt.

RE: Op slot

Jouw taal is me klaar en duidellijk Eelke en weet ik maar al te goed dat jij de scepter zwaait. Maar laat ik duidellijk wezen voor de laatste keer ik ben geen hiele likker en wil ik geen andere koeien uit de sloot halen maar post dan de emails die ik van je heb mogen ontvangen in de trend dat ik gebannen zou worden. HEB JE HET LEF. IK WEL DAT IS EEN GROOT VERSCHIL.

Natuurlijk word ik niet schreeuwend of gillend op het forum geroepen zoals je beweerd. Maar ik meen mij te herinneren dat ik niet met externe links mocht werken op het forum, zoals de zoek funktie e.d waarmee een konflikt is ontstaan door wederom een andere mede forummer. Terwijl jouw woorden waren dat ik dit niet meer mocht doen en je andere forummers hiervan op de hoogte zou brengen. Maar Demelza mag dit wel omdat zei jouw vriendin is en andere medeforummers je klooten kussen? Dit bedoel ik met scheinheilige achterbakse personen.... Dit is wel toegelaten zoals ook de slijmballen wat jou in je MSN hebben staan? ik heb al genoeg vernomen hoe ze rond je staan te springen op een treffen als een EEND in de vreemde bijt.

Er worden genoeg onzinnige topics geopend???? Wie weet een naam voor mijn Konijn, Ik ben verliefd op een VW, en noem maar op. EELke breng dan een topic naar voren wie ziet THEO liever gaan dan komen, door jouw reactie naar!!! niemand belet je om je eigen forum te beginnen.

Houdt afstand als moderator en begin GEEN vriendjes politiek dat valt wel erg op, drie kwart van het forum heeft jouw in zijn msn staan. Maar ikke niet

RE: Op slot

Het is goed met je, Theo. Ik besteed verder geen tijd meer aan jou. Als iemand nog vragen of opmerkingen hierover heeft en daar op een volwassen manier over kan praten, dan hou ik me aanbevolen.

default

RE: Op slot

Zoals ik al had gelezen en het vervolg hiervan doe ik mijn zegje.

Wat die Theo ook vermeld laat me buiten kijf, maar omdat ik via hotmail voor informatie vroeg wat er gaande is krijg ik te horen dat deze niet meer kan inloggen op het forum hiero. Dus Theo is geband van het forum en vind ik dat dit ook kenbaar gemaakt moet worden door de administrator en moet geen argwaan wekken dat hij helemaal fout zit.

RE: Op slot

Huj! Wat is dit? Ik zou zeggen: allemaal ff rustig ademhalen en laten we het gezellig houden.
Maar begrijp ik goed dat Theo is ge"ban"d? Ik ben blij dat ik deze beslissing niet heb hoeven nemen :x Verder denk ik niet dat het nut heeft om commentaar te geven op de situatie....

Ik heb nog wel ff een vraagje:

Theo schreef:
Maar ik meen mij te herinneren dat ik niet met externe links mocht werken op het forum, zoals de zoek funktie e.d waarmee een konflikt is ontstaan door wederom een andere mede forummer.



Wat zijn externe links.... en dan in combinatie met de zoekfunctie? Ik snap er niks van....

Verder succes met het probleem, en ik hoop eigenlijk dat Theo wel weer terug mag komen. Niet alleen omdatie veel weet, maar ook omdat het gewoon [edit: gekuist... ;) minder fijn ;) ] is dat er mensen moeten worden ge"ban"d!! Geeft het Mini-forum geen goeie naam!

Birdy

RE: Op slot

Ik stel voor dat we ons er nu niet allemaal mee gaan bemoeien... dit is iets tussen Eelke en Theo en persoonlijk vind ik het erg jammer dat het op het forum moet komen...

of Theo gebanned is weet ik niet, dat is iets wat alleen Eelke kan doen en ik ga ervan uit dat hij dit dan zou meldden richting Theo en wellicht zelfs hier of iets dergelijks...

RE: Op slot

dit is iets tussen Eelke en Theo




maar het is wel iets dat het forum(gebruik) aangaat.

Theo geeft zelf al aan dat hij drie waarschuwingen heeft gehad, en als ik dan zijn 2e tekst in dit topic lees, is de reactie van de moderator mijns inziens terecht.
Het is jammer dat zulke beslissingen moeten worden genomen, maar als er grenzen worden overschreden, moet er worden opgetreden.
Hopelijk blijft het bij deze ene (uit bijna 1500) en eerste keer dat het nodig is.

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: Op slot

ik vind dat het de sfeer wel erg had bederft !!
Waarom moet die nu geband worden ? Voor die paar keer ?
iedereen heeft wel eens een slechte dag !!

RE: Op slot

Ik heb Theo inderdaad geband. Ik heb gemeend dat niet direct op het forum te moeten melden, omdat ik er zo min mogelijk aandacht aan wil besteden. Wie het wil weten, mag het mij vragen, heb ik gedacht. Aangezien het hier nu gevraagd wordt, zet ik dat nu toch hier neer.

Theo is al meerdere keren behoorlijk over de schreef gegaan en heeft de irritatie van meerdere forummers opgewekt (ik noem nu geen namen en zal dat ook niet gaan doen). In het verleden heb ik het daar met hem meerdere keren over gehad, en hem meerdere keren gevraagd in te binden en het op een normale manier te brengen. Dit was voor mij de spreekwoordelijke druppel (en dat het de druppel zou zijn heb ik hem persoonlijk ruimschoots aangekondigt). Ik wil mensen niet bannen, maar als ze er letterlijk om gaan vragen, dan kan ik weinig anders.

Ik heb Theo hier niet persoonlijk van op de hoogte gebracht. Wie probeert in te loggen met een account dat uitgeschakeld is krijgt een keurige melding dat de account is uitgeschakeld. Dat leek mij, in combinatie met mijn laatste reactie hier, wel voldoende. Zoals gezegd, ik heb weinig zin om nog veel tijd aan Theo te besteden, ik heb er in het verleden al meer dan genoeg tijd in gestoken, naar mijn idee. Als ik dan elke keer modder naar mijn hoofd krijg, dan is op een gegeven moment toch echt de maat vol.

Ik zal (een nieuwe dag, nieuwe zin) nog een email naar Theo sturen. Maar ik hoop dat iedereen begrijpt dat ik gisteravond behoorlijk boos was en daar niet echt op zat te wachten. Als Theo in de toekomst aangeeft zich te willen beteren, dan wil ik na enige tijd dat account wel weer activeren, maar momenteel is Theo hier even niet meer welkom.

RE: Op slot

Nog even een tweede reactie om wat zaken toe te lichten.

Allereerst, externe links. Ik denk dat Theo daarmee doelt op het plaatsen van links naar andere topics, gevonden met de zoekfunctie. Dat heb ik hierboven al uitgelegd, hoe ik daarmee omga. Ik kan me inderdaad een voorval daarmee herinneren, maar zover ik me kan herinneren ging het daar om de manier waarop e.e.a. werd gebracht en hoe het daardoor escaleerde, niet om het plaatsen van de link op zich. Bovendien kan ik me herinneren dat ik destijds beide partijen hierop heb aangesproken.

Ik wordt beschuldigd van vriendjespolitiek, maar als er iets is waar ik me voor probeer te hoeden is het dat. Betrap je me daar toch op, zeg het dan, en geef een voorbeeld hoe ik jou naar je gevoel onrecht aan heb gedaan door jou wel ergens voor op de vingers te tikken en een ander niet. Ik ben ook maar een mens, ik maak ook fouten. Ik ben meer dan bereid om mijn keuzes, recent of niet recent (maar in dat geval graag een voorbeeld met een link of een quote of iets dergelijks, want ik heb geen kopie van het forum of elke PM en mail die ik ooit gestuurd heb in mijn hoofd zitten), verder toe te lichten. Ik ben ook niet te beroerd om het toe te geven als ik fout zit. Ik moet regelmatig beslissingen nemen, en ik ben geen robot, dus het kan best dat die beslissing in het ene geval zo uitvalt, en een half jaar later in een vergelijkbaar (maar zelden tot nooit identiek!) geval misschien juist naar de andere kant doorslaat. Beslissingen zijn heel zwart/wit, terwijl de omstandigheden dat zelden zijn.

[Overigens heb ik het bovenstaande ook geschreven in een mail naar Theo, waar hij natuurlijk vrij staat om op te reageren. Eventuele onvolkomenheden in het bovenstaande zal ik graag corrigeren, mocht dat nodig blijken.]

RE: Op slot

Ik heb best lang zitten dubben of ik dit zou gaan posten of niet. Mede omdat ik nu de kans loop mensen tegen me in het harnas te jagen die ik eigenlijk niet tegen me in het harnas wil hebben en al niet temin omdat ik bang ben dat mensen dit mischien niet helemaal kunnen of willen begrijpen.

Laat ik er darom eens mee beginnen dat ik zowel Eelke als Theo persoonlijk goed ken en absoluut geen partij trek voor een van beiden.

Maar het hele verhaal komt mij toch over als een persoonlijk iets tussen Theo en Eelke. Ondanks het feit dat er mischien via de zijlijn ook anderen bij betrokken zijn. En nu wil ik me niet gaan bemoeien met dit gebeuren maar het enige wat mij niet zo aanstaat is dat Eelke nu nog wel de kans heeft om het e.e.a. te reageren en Theo niet meer. Hierbij wil ik ook niet sugereren dat Eelke het niet goed doet en Theo expres in een zwart blaadje zet maar het geen wat hierboven vermeld staat schuift het toch naar mijn mening behoorlijk in die richting. En niet dat dat niet meer dan logish is dat kan ook niet anders. Maar de enige vraag die ik erbij heb geef hem de ruimte om in ieder geval in dit topic weer te reageren en boven dat probeer er alstjeblieft samen uit te komen.

RE: Op slot

Maar Theo kan nu toch onder een andere naam met een schone lei beginnen?

Ik heb de discussie ook even gevolgd van de zijlijn en vondt het er erg heet aan toe gaan. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom er zoveel commotie ontstaat en toevallig rond 1 persoon. Misschien is het beter het allemaal een tijdje te laten rusten en dan misschien weer opnieuw te beginnen.

Theo en Eelke, probeer elkaar te begrijpen en in elkanders schoenen te staan. Het is natuurlijk altijd wel zo dat er in die 1500 + leden altijd wel 1 zit die je echt niet moet, maar om elkaar hier op het forum ergens van te betichten slaat nergens op. Misschien was het dan wel de juiste beslissing van Eelke aangezien die steeds in het verleden probeerde alle gemoederen te sussen die Theo misschien weer oplaaide..

default

RE: Op slot

Ik heb met Theo ook wel eens een aanvaring gehad, maar uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen.
Op ieder forum heb je wel èèn of meerdere personen die hun recht willen halen door daarbij harde taal te gebruiken.
Wat er nu precies is voorgevallen laten we maar in het midden. Denk ook niet dat zin heeft om dit hier te gaan posten.
Uiteindelijk is Eelke de moderator en is het zijn keuze geweest om Theo uit het forum te bannen.
Ik durf bijna ook wel te zeggen dat Eelke het best wel heeft overwogen of het nu wel of niet juist is.
Aan de ene kant zou het eerlijk zijn om Theo de kans te gunnen om een reactie te kunnen geven, maar Theo is vaker gewaarschuwd geweest en wist hij van te voren wat hem te wachten stond.
Aan de andere kant is het ook weer zo, dat als je Theo wat beter leert kennen, je er achter komt dat hij het niet zo kwaad bedoel. Hij heeft af en toe een grote ***, maar over het algemeen zijn de bedoelingen wel okè. (al komt het soms beroerd over)
Bovendien verliezen we weer een stukje kennis als het om de mini gaat en volgens mij proberen we juist samen de Mini in stand te houden.
Laten we hopen dat de Mini-goden een verstandig besluit nemen. Over een week is iedereen het alweer vergeten en drinken we samen een pintje bij Swetterhage.

grtzz Martin

default

RE: Op slot




Wat is dat allemaal.

Hier staan toch oprechte en gemeende vermeldingen van aangesloten leden van het forum.
Ik sluit me dan ook aan bij de andere leden, het is niet terecht om Theo buiten te sluiten zodat deze niet meer kan reageren .

Want Eelke je vermeld
heb ik het bovenstaande ook geschreven in een mail naar Theo, waar hij natuurlijk vrij staat om op te reageren. Eventuele onvolkomenheden in het bovenstaande zal ik graag corrigeren, mocht dat nodig blijken[/quote]

Hoe kan dat nu? hij is verwijderd van het forum en er kan niet meer gereageerd worden door hem. Hoe wil je dan in godsnaam iets corrigeren als hij geen toegang meer heeft tot het forum. Als het via mail gaat dan kun je er van alles van maken is het niet.

Anderzijds vind ik dat je openlijker had moeten zijn, en meteen had moeten vermelden op het forum dat Theo verwijderd was van het forum en niet een dag erna omdat er naar gevraagd werd, nee er werd niet naar gevraagd? maar enkel omdat ik het bekend maakte dat ie niet meer kon inloggen werd het door jou zelf bevestigd.
Andere leden vermelden al dat Theo de mogelijkheid moet krijgen om te kunnen reageren maar er wordt geen aandacht aangeschonken okee dat is een beslissing die jij neemt, maar dat is dan partijdigheid en moet Theo zwijgen.

RE: Op slot

ik ken theo persoonlijk niet, dus ik kan weinig zinnigs zeggen over hem. echter, het feit dat hij al ruim 900 posts heeft geplaatst hier op het forum doet je toch denken dat ie bekend zou moeten zijn met de forum etiquettes.

dat sommige mensen verbaal of schriftelijk de ontvangende partij de kast op jaagd is niet altijd een bewuste handeling. ik heb zelf ook een handje van om mensen grondig te irriteren, daarom valt het mij ook niet zo gauw op dat anderen het doen.
als ik toch merk dat ik regelmatig het doelwit ben, dan (1) ga ik ze botweg negeren, (2) behandel ik ze op dezelfde manier zoals ze mij behandelen, hard tegen hard, of (3) probeer ik toch nog de gemoederen te sussen om verdere escalatie te voorkomen.

ik ben zelf ook vrij bot en direct, en heb daardoor ook al enkele forummers aardig in het harnas gejaagd. het vervelende van geschreven tekst is dat je de werkelijke emoties er niet altijd goed uit kunt halen zoals met zichtbaar verbale communicatie. helaas kunnen hierdoor dus ongewild bepaalde ongewenste gevoelens worden opgewekt die weer met veel pijn en moeite gecorrigeerd moeten worden.
dus, ik weet niet wat theo allemaal heeft gedaan in het verleden om menigeen te irriteren, maar probeer zijn schriftelijke commentaar met een korrel zout te nemen. in het echte leven zal hij zeker niet zo rot overkomen, althans dat is mijn overtuiging.

mini rijders zijn een grote gezellige familie en ruzie is niet wenselijk. en probeer eens op een meeting met een "boosdoener" te praten en kijk eens of alle ergenissen gewoon op een misverstand berusten.

verders, de wijze van communiceren zit in het beestje. dat ram je er niet zo simpel eruit.

~jw~

RE: Op slot

linkaard schreef:
okee dat is een beslissing die jij neemt, maar dat is dan partijdigheid en moet Theo zwijgen.




Denk niet dat dit met partijdigheid te maken heeft. Als mod moet je nu eenmaal keuzes maken. Dat niet iedereen het daar mee eens zal zijn is te begrijpen.

En Theo hoeft zeker niet te zwijgen. Er zijn nog genoeg manieren waarop hij zijn mening kan laten horen etc. Al is het via het bestuur van de club waar dit forum van is.

Frans

(ps. ik ben blij dat ik hier geen mod ben :P )

RE: Op slot

Theo heeft altijd wel heel erg nuttige tips hoor over technische zaken. Zie hem weinig onzinnigs posten. Maar hij is gewoon erg heet gebakerd en denk ik snel gekwetst...
Ik ken Theo niet persoonlijk, kan allemaal erg meevallen. Eelke ken ik wel en moet zeggen dat ik daar voordat ik hem kende ook een ander beeld van had. Alles blijkt altijd reuze mee te vallen. En zeg nou zelf, als je mini rijdt tolereer je toch veel meer dan een ander? Mini-rijders zijn volgens mij de gezelligste en meest relaxte rijders. Laten we dat beeld in ere houden.

[size=75:1e5w1upb](wil Theo nog wel eens ontmoeten om een beter beeld te krijgen)[/size:1e5w1upb]

RE: Op slot

Je maakt het overal wel mee. Vanmorgen kreeg ik dit bericht via een ander forum.

Gisteren was er hier iemand die onze regels overtrad (reclame maken op de website zonder toestemming) en dit "lid" is dan ook verbannen




Zo zie je, ook op ander forums worden mensen verbannen.
Voor veel minder dan dit. Hoeveel mensen zouden er hier verbannen moeten worden als het om reclame ging

RE: Op slot

Ik wil nog even het volgende zeggen en dan zeg ik er niks meer over. Theo is regelmatig gewaarschuwd geweest en heeft de zaak wel een beetje geprovoceerd. Eelke's beslissing vindt ik dan op dat moment terecht.

Zo en nu klaar en uit!

RE: Op slot

Wow what's this. Uit nieuwsgierigheid toch maar eens het topic "op slot" opengeklikt omdat ik in eerste instantie dacht dat het een topic betrof dat op slot gezet was, maar niets blijkt minder waar. Persoonlijk zou ik een andere titel gekozen hebben, helaas is de eerste poster nu nét diegene die niet meer gemachtigd is deze aan te passen.

Ik ken Theo als iemand die veel inbreng heeft op het forum, en die me zelfs urenlang belangeloos begeleid en bijgestaan heeft bij het eerste stapjes maken in het opbouwen van een site, hoewel hij me niet kende. Theo is ook m'n co-piloot geweest op de Mini Fun Run en we zouden dat volgende keer ook overdoen maar dan andersom (dus Inimini, je weet waarheen als je hem wil ontmoeten), hij houdt er een schitterende droge humor op na (die ik in het begin niet eens doorhad), en neemt, zoals hij zelf aangeeft, geen blad voor de mond.

Jammer dat dat hem hier zuur op schijnt te breken, gebannen worden van een forum waarop je al zoveel inbreng hebt geleverd lijkt me geen pretje, net als het nemen van die beslissing.

Hopelijks komt het weer een beetje goed en zien we de cabrio-man hier binnenkort weer ijverig posten - als hij daar dan nog zin in heeft tenminste.

RE: Op slot

Er is verder nog weinig aan toe te voegen denk ik, en met het oog op wat al eerder aangehaald is, dat Theo hier niet kan reageren, wil ik het ook kort houden.

Ik heb meerdere keren te horen gekregen dat Theo een goeie gozer is in werkelijkheid, en dat zou zomaar kunnen. Waar ik het mee te doen heb is wat er online gebeurd.

Zoals ik al eerder heb gezegd, er zijn manieren anders dan zelf hier te reageren voor Theo om hier nog een laatste reactie neer te zetten. Ik verwacht echter niet dat hij die behoefte heeft. Het is inderdaad vervelend dat dat niet meer kan, maar dat is nou eenmaal het directe gevolg van een ban, en die is echt niet uit de lucht komen vallen. Het is dan ook wel zo eerlijk tegenover Theo om de zaak verder te laten rusten, zowel Theo als ik hebben onze kijk op de zaak gegeven. Ik beantwoord graag verdere vragen via PM, e-mail of persoonlijk bij een evenement. Ik zal hier verder niet meer reageren.

default

RE: Op slot

Hallo beste mensen met Striedsje hier aangenaam allemaal? en ben ik sinds vandaag nieuw lid hier op het forum nou maar wat heet nieuw !!!!

Sinds een jaar of twee volg ik op afstand via de achterkant van mijn man het reilen en zeilen van dit forum.
Met behulp van outsiders en mijn toegewezen email adres is het mij dan toch gelukt om hier op het forum te kunnen in loggen? voelen juliie het al aankomen???

Ja inderdaad ik ben de vrouw van Theo en Astrid is mijn naam en zeg ik op voorhand dat Theo niets hiervan weet, dat zal ik hem straks vertellen bij thuiskomst.

Maar om een lang verhaal kort te houden zal ik op een discrete wijze mijn zegje doen als dit is toegestaan is volgens jullie.
Ik wil hiermee niet aangeven dat mijn man (Theo)een kring boven zijn hoofd heeft hangen van ik ben onschuldig. Maar het is op de manier waarop hij zich benadert voelt door bepaalde personen ik weet niet wie. Inderdaad Theo mijn man is een persoon dat heet gebakerd is wanneer hij merkt dat hem onrecht wordt aangedaan of onjuist wordt behandeld of partijdigheid merkneembaar is. Dit heeft geleid tot vrienden zich naar ons toe te rug toe keerden die er niet mee gebaat waren of voelden, maar de andere kant van de medaille heeft dit ook weer andere vrienden opgeleverd die er wel mee gebaat waren of zijn.
Doordat Theo zo'n karakter heeft is hij ontslagen geworden door zijn ex werkgever op 16 maart j.l, waarom? omdat de werkgever zijn verplichtngen niet vervulde en iedere keer een andere uitvlucht naar voren kwam.
Theo heeft sinds kort een nieuwe werkgever en alles uit de doeken gedaan en openkaart gespeeld met de nieuwe werkgever baat het niet dan schaadt het niet. De nieuwe werkgever heeft hem aangenomen op zijn capaciteiten en zijn openlijkheid, terwijl deze nog informatie heeft ingewonnen bij de vorige ex werkgever.

Dan wil ik nog aanhalen dat Theo genoeg capaciteiten heeft in zaken doen en dat heeft ie ook bewezen, maar wordt kennelijk niet serieus genomen ofwel genegeerd.
Aanstaande dinsdag ben ik met Theo 15 jaar getrouwd maar kennen wij ons al 25 jaar, dachten jullie nu werkelijk dat er bij ons niks scheelde in die 25 jaar? Ik had hem de bons gegeven hoor als het zo'n persoon was van slechte kwaliteiten. Ja ook ik erger me dikwijls aan zijn karakter maar krijg het er niet uit gesproken of gestampt, maar ik hoef hem er niet voor te bannen of de deur te wijzen dat is een groot verschil.
Theo is bijna twee jaar lid van het forum en is er iets van verschillende keren voorgevallen op korte termijn? Waarom omdat er via email e.d zaken werden opgelost terwijl hij hier anders over dacht.
Wat is twee jaar tegenover 25 jaar ik mijn man ken en liefde en leed samen delen.

Het online gebeuren wil ik nog aanhalen en dat is wat naar mijn weten gebeurd is? Online kan veel gezegd worden maar het kan ook andere mensen aangaan, maar wanneer deze niet op de hoogte zijn wat buiten het forum om gebeurd, dan gaat het niet meer om online wat er gebeurd is maar achteraf.
Men kan zaken bekijken via een pm (wat is dat)email of op een evenement, dan wordt er maar één kant van het verhaal gezien en niet de andere kant en moet ik toch vermelden dat er geen discussie meer mogelijk is en mijn man al heeft ie misschien gelijk !zijn mond moet dicht houden.

Nou hoe dacht je dat mijn man Theo zich voelde nadat hij niet meer kon inloggen??
Wie lacht ermee, het wordt notabene 1 dag ernaar bekend gemaakt door de mooderator.

Openlijkheid is alles wat mijn man Theo op prijs stelt, maar als ik bepaalde reactie's lees dan zijn deze wel gemeend en oprecht, maar toch durft de meerderheid zich er niet mee te bemoeien omdat ze bang zijn omdat ze niet meer te kunnen deelnemen aan het forum. Ik pleit er niet voor dat mijn man Theo weer mag terugkomen op het forum in tegendeel maar neem het wel op in bepaalde zegjes die voor mij niet kunnen. Een persoon of individu kan men altijd negeren maar wel toepassen in de hoedanigheid. Niet meteen zeggen dat ie niet meer welkom is voor een bepaalde tijd als hij zich netjes gedraagt. Men past het toe voor nu en altijd en niet voor bepaalde tijd.

Ik krijg sterk het idee dat Theo altijd de schuldige is? maar er wordt niet gekeken naar hoe het komt, dus drie keer een aanvaring met iemand en ook nog verschillend van persoon is hij het schuldige individu? nu wordt hij gemijd op het forum en dat vind ik moeilijk te begrijpen.

Inderdaad het vermijden of niet meer reageren op een reaktie lijdt tot geen oplossing, maar wel tot een konfrontatie uit de weg te gaan om zelf niet het verkeerde voorbeeld te geven of te wekken waardoor Theo zich als zwart schaap zal moeten bestempelen.

Nu heb ik mijn verhaal kunnen doen en lucht het wel op.

groetjes

Astrid.

RE: Op slot

ik heb net aandachtig alles gelezen..
en Jee wat ben ik geschrokken hiervan.
heb van beide geen last gehad
en van de 1500 mensen die er zitten, heb je er mensen tussen zitten die sneller dingen op zich zelf betrekken enzovoort.
ja ook ik ben zo een.
heb ik het idee dat iets onrechtvaardig is, dan zeg ik het.

Maar sorry, dit vind ik heel ver gaan.
en nee, theo is niet het zwarte schaap,
zou eigenlijk willemn zeggen: strijk over je hart eelke, trek het je niet te hard aan.
je zei toen al eens tegen mij: betrek de dingen niet persoonlijk.
dus bij deze wil ik dat aan jou zeggen: trek het je niet aan en laat je niet uit het veld slaan.

mensen mogen kritiek hebben en je leert ervan, echt waar.
verban iemand daarom niet...

RE: Op slot

Striedsje schreef:
...maar toch durft de meerderheid zich er niet mee te bemoeien omdat ze bang zijn omdat ze niet meer te kunnen deelnemen aan het forum...




De reden dat ik nog niet gereageerd heb is omdat ik niet precies weet waar het over ging. Maar toch denk ik dat het niet slim is om iemand te bannen, hij zal vast wel wat gedaan hebben wat misschien niet kan en gewaarschuwd zijn maar je moet niet alleen naar Theo's reactie kijken. Dat er mensen zijn die zijn posts niet op prijs zouden stellen ligt misschien niet aan Theo maar aan die mensen.
Wat dat betreft erger ik me ook wel eens aan dingen die gepost worden (gevloek en ander gezeik) maar ga daar vaak niet op in, omdat ik niet degene wil zijn die hier een ruzie veroorzaakt.
Omdat ik niet weet wat er nu precies is gebeurd kan ik hier verder niet over beslissen maar durf wel te vragen of het iets tolleranter kan...

RE: Op slot

kijk, op het forum kan je soms niet zien aan een reactie van iemand of hij het meent of ofdat hij er mee aan het lachen is. Het kan dus gemakkelijk zijn dat er iemand iets wil zeggen als grap en dan iemand anders die dat leest totaal verkeerd opvat en dan dus kwaad wordt. Dat is dus het grote minpunt van het internet. Die smiley's helpen daar el een beetje voor, maar toch is het nog niet helemaal hetzelfde.
Het bannen van iemand op het forum vind ik ook niet echt vriendelijk. Ik weet niet wat hiervoor nog allemaal gebeurt is, maar ik vind het toch een hele grote beslissing. Zo maar iemand die al bijna 1000posts had gezet het op het forum en altijd wel zinnige posts verbannen van het forum. Als Theo terug zou mogen komen, dan denk ik dat hij niet echt heel snel terug zal keren na dit allemaal.

maar je weet wat ze zeggen:

wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen :D

RE: Op slot

Ik krijg sterk het idee dat Theo altijd de schuldige is? maar er wordt niet gekeken naar hoe het komt, dus drie keer een aanvaring met iemand en ook nog verschillend van persoon is hij het schuldige individu? nu wordt hij gemijd op het forum en dat vind ik moeilijk te begrijpen.





Allereerst wil ik zeggen dat ik Theo niet ken en dat ik niet weet wat er allemaal gebeurt is in het verleden. Ik ken Eelke wel van meetingen en ik zie hem er niet voor aan om zomaar iemand zonder reden eruit te gooien.
Ik hield me in het verleden ook niet altijd aan de forumregels maar na een waarschuwing heb ik me gewoon aangepast.

Ik heb nu dit topic eens doorgelezen en ik maak hieruit op dat:

Theo een beedje de zelfde eigenschappen heeft als een goede kennis van me. Een zeer goed hart maar zeer politiek incorrect (niet weten het hoe je dingen moet brengen en daardoor trappen ze vaak op andermans tenen). Ik ben hier zelf geheel ongevoelig voor en wordt hier absoluut niet door belast maar andere mensen die gevoeliger kunnen hierdoor heel erg gekwetst worden.

Als moderator wordt van je verwacht dat je er voor zorgt dat alles zogoed mogelijk verloopt. Als er een botte boer tussen zit moet die toch proberen zich in te binden. Als die dat niet doet is helaas een verbanning niet uit tse sluit. Het is misschien niet op de beste manier gegaan. Misschien was het beter om eerst waarschuwing met tijdsdatum te geven (misschien al gebeurt :? ) en als die word verbroken dan na uitleg een verbanning voor bepaalde tijd. als dat niet werkt na waarschuwing een verbanning voor altijd. maar wel altijd voortijdig een waarschuwing zodat de ander de tijd heeft om het alsnog goed te maken

Ik geef Eelke geen ongelijk dat hij deze beslissing heeft gemaakt (moet wel zeggen dat ik niet precies weet wat er gebeurt is maar ik heb zo mijn ideeen.) Het is moeilijk om als modarator deze beslissing te nemen en ik denk dat hij er veel over heeft nagedacht. Voorzover ik Eelke ken zal die niet zijn gevoelens stellen boven zijn verandwoordelijkheid (Ik kan het altijd mishebben maar ik denk van niet). dus hij zal hem denk ik niet hebben verbannen omdat hij hem niet zou mogen (denk ik). Dat ik dit zeg is niet omdat ik aan hielekusserij wil doen (zoals Theo dat al meerde keren heeft geroepen) maar gewoon mijn idee als buitenstaander.
Als het verhaal andersom was geweest had ik het zelfde commetaar gegeven....

Het is alleen wel jammer dat het heeft moeten gebeuren. Ook was Theo een goede aanwinst van het forum en meniggeen heeft veel gehad aan zijn adviezen.

Ik stem voor om Theo nog een kans te geven (desnoods met een paar eisen (politiekere correctheid) bv sturing kan daarbij handig zijn (bv van zijn vroeuw die ff doorleest als die weer wat schijft waar die zich over opwind). Het is erg snel gegaan en gedane zaken kunnen gekeerd worden. Als Theo nog wil natuurlijk....

maar je weet wat ze zeggen:

wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen



hier sluit ik me absoluut bij aan :D
default

RE: Op slot

...maar toch durft de meerderheid zich er niet mee te bemoeien omdat ze bang zijn omdat ze niet meer te kunnen deelnemen aan het forum...



Dat is onzin. Het is de toon die de muziek maakt. Bovendien interresseerd het meer dan de helft niet wat er zich hier verder op het forum afspeeld. Zij lezen de pagina's met techniek, loggen af en toe eens in om een vraag te stellen.

Bovendien wat ik er van vind kan je een pagina terug lezen.

Maar om een lang verhaal kort te houden zal ik op een discrete wijze mijn zegje doen als dit is toegestaan is volgens jullie.



Natuurlijk, alles kan en alles mag ;) , maar om nu meteen iemands doopcel te ligten.
Ik snap best dat je even je gevoel er bij kwijt wil, maar ik denk niet dat het stukje over hoelamg je getrouwd bent of dat iemand ontslag heeft gekregen, een meerwaarde heeft in het hele verhaal waar het eigenlijk om draaid.
Maar goed, als je er een beter gevole bij hebt waarom niet.

Even een aanvulling op mijn eerdere reactie.
Zou men ook zoveel moeite hebben gedaan als het tussen twee andere forummers was geweest?

grtzz Martin

RE: Op slot

Ik zie dat ik nog niet heb vermeld dat het niet om een permanente ban gaat, ik heb Theo gezegd dat hij welkom is om terug te keren als hij zich voortaan wat genuanceerder uitdrukt (en dat is wat anders dan kritiek voor je houden, daar is het hier zeker niet om te doen).

default

RE: Op slot

Het gaf mij een gevoel om te zeggen dat ik Theo al 25 jaar ken en geen 2 jaar. Het ontslag heb ik vermeld zodat men weet dat het niet alleen op het forum gebeurd, maar ook zowel in de privé sfeer om maar een voorbeeld te geven. Dat hem zijn openlijkheid en rechtuit zijn ook parten heeft gespeeld met ontslag tot gevolg, en ten onrechte heeft plaats gevonden.

Dan begrijp ik het niet waarom aangehaald moet worden of er zoveel moeite tussen twee andere forummers ook zo was geweest. Is er dan meer dan wat ik niet zou weten.

Inderdaad Theo flapt het eruit opgeschrift, zowel mondeling als in praktijk en denkt er niet bij na wat hij zegt of heeft gezegd.

Ik ben er ook niet voor om hier te pleiten zodat hij mag terug komen, ik ben hier enkel via via verzeild om verdere mis verstanden uit te sluiten en een profiel te geven van mijn man. Maar mijn man kan niet reageren want dat is hem ontnomen en via email of evenementen zonder dat hij daarbij aanwezig is kan men zeggen wat men wil en ook slecht spreken.

De waarheid mag gezegd worden hoe en op welke manier maakt mij niets uit, maar wel op een eerlijke manier en niet via omwegen. Niemand is perfekt en hebben we allemaal goede en slechte eigenschappen, misschien heeft Theo meer slechte eigenschappen dan goede de waare aard komt altijd boven water.

Ik blijf ook niet op het forum want ik weet niet welke bijdrage ik kan leveren, de enige bijdrage die ik kan leveren is al gebeurd en eventueel te reageren op onjuistheden die worden vermeld.

groetjes,

Astrid

RE: Op slot

Eelke schreef:
ik heb Theo gezegd dat hij welkom is om terug te keren als hij zich voortaan wat genuanceerder uitdrukt (en dat is wat anders dan kritiek voor je houden, daar is het hier zeker niet om te doen).



Het geld toch overal dat je je aan de regels moet houden. dus ook hier :) .
Theo: Kom gewoon terug en slik gewoon 2x voordat je iets schijft als reactie op iets wat je raakt. nuances zijn vaak handig om goed over te komen en het voordeel: je krijgt minder gezeik over je heen :D tenzij je dat leuk vind ;) maar dat is aan jou :9
groetjes
Chrizz
default

RE: Op slot

Eigenlijk wilde ik niet terug verschijnen hier op het forum maar was toch nieuwsgierig naar de reaktie's.

Theo vind het niet leuk om gezeik over zich te hebben, als hij dat wilde dan waren er geen twee jaar verstreken als deelname van lid dan had hij iedere dag gezeik zoals u het omschrijft.

Verder heb ik een mail ontvangen van iemand die voor Theo zeer ontroerend was en hem toch wel pakte en zeker gewaardeerd is geworden.

Ik weet wat er besproken is maar Theo heeft hier geen enkele zin in en kan ik hem alleen maar hier in steunen. Zoals het nu uitziet komt Theo niet terug op het forum en ook niet onder een andere naam.

groetjes,

Astrid.

RE: Op slot

Dat zou ik heel erg jammer vinden. Daarnaast is het een gemis aan kennis. Maarja, ieder is vrij in zijn keuze. Jammer dat het zo is gelopen.
Theo, Bedenkt voor alle info die je ons hebt verschaft :D sterkte en groetjes
Christiaan

default

RE: Op slot

Misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt, Theo komt niet meer op het forum doordat ie verbannen is door de beheerder van het forum zoals het nu uitziet.

Wat er besproken is heeft Theo mij uitgelegd, en ziet hij er geen boodschap in om onder een andere naam te verschijnen. Ik denk dat de juiste persoon die hiervoor aangewezen is zijn zegje zal moeten doen.

Het mes snijdt aan twee kanten.

met vriendelijke groeten,

Astrid

RE: Op slot

Mijn mening: Erg vervelend allemaal, ik heb zelf ook wel eens "niet zo zeveren" tegen Theo gezegd, en hierop kreeg ik ook een directe reactie van Eelke..... Terecht als je er even langer over nadenkt, op een forum hoort orde te heersen en geen onrust. Ik ben zelf ook niet altijd even politiek, maar boos worden om kleinigheden (welles,nietes....)lijkt me meer iets voor een creche.
Ik geloof niet dat Eelke een persoonlijke kwestie uitvecht, en ik vertrouw erop dat Theo zijn rust nog wel zal vinden....Een ieder succes gewenst, en voor Theo: Succes met je site.