Plaatje

RE: Plaatje

Dag allemaal,

Heb me net een maand geleden aangemeld bij de mini club en nou ben ik al enige tijd bezig om een plaatje bij mijn profiel erop te krijgen (die je ziet als je een bericht achterlaat) alleen nou is het elke keer zo dat of het plaatje meer dan 50 kb is of hij is breder c.q. hoger dan 100 pixels...

Kan iemand mij ook vertellen of ik op één of andere manier mijn plaatje kan aanpassen zodat ik em er wel op kan zetten????

Alvast bedankt...

Groeten Maarten ;)

RE: Plaatje

Met 1 of ander fotobewerkingsprogramma (zoals photoshop) kun je dat makkelijk aanpassen.

Maar je mag het plaatje ook wel ff naar mij mailen dan pas ik hem wel voor je aan! Zit toch de hele dag te photoshoppen op mn stage :x

RE: Plaatje

Ik heb het gewoon met de MS Photo Editer gedaan. Je kunt bij File > Properties de pixels zien en bij Image > Resize de grootte aanpassen...

Succes,

Birdy

RE: Plaatje

Ik gebruik Irfanview, werkt ook meer dan prima!

is gratis en een klein programmatje, te downloaden op www.irfanview.com

RE: Plaatje

Markos, Birdy en Beumert allemaal bedankt voor jullie hulp. Ik doe eerst zelf een poging (anders leer ik het nooit) als ik er niet uit kom dan hoor je het...nogmaals bedankt.... gegroet.

default

RE: Plaatje

misschien nog iets makkelijker, als het goed is heb je paint in je computer staan.
je opent het plaatje wat je heb en dan ga je naar afbeelding en dan ga je naar uitrekken/hellen. Je geeft het aantal % in dat je wilt verkleinen en drukt op ok. je plaatje wordt kleiner gemaakt. als hij klein genoeg is, sla je hem op en je kunt hem gebruiken op het forum.

greetz minibitch

RE: Plaatje

Wel makkelijker, maar het resultaat is vreselijk (het wordt korrelig door het verkleinen). Je kunt ook alleen maar een percentage opgeven, dus moet je gokken wat het moet zijn om het goed formaat te krijgen. Een simpele viewer met een verkleinfunctie doet het dan waarschijnlijk nog beter. Als je Windows XP hebt kan de Picture en Fax viewer het volgens mij ook wel.

RE: Plaatje

Fotobewerkingsprogramma's heb ik helaas niet op mijn computer dus heb ik het programma van "Beumert" gedownload d:)b en heb vervolgens het plaatje perfect op maat en geheugen aangepast. Nou wou ik het plaatje uploaden maar nu blijkt het óók nog een jpg. of een gif file-tje te moeten zijn :( !!!! Moet het plaatje straks ook nog de 100 meter binnen 2.3 sec. afleggen en 56 bradwursten in een uur op kunnen eten???? ;)

Dus nou wilde ik vragen of iemand mij kan vertellen hoe ik er een jpg. of een gif. bestand er van kan maken.....

groeten uut Grunnen.

RE: Plaatje

JPEG en GIF zijn de meest gebruikte formaten op Internet, zo'n vreemde eis is dat niet. Kan dat niet ook met dat programmaatje van Beumert? Zoniet, dan moet je het maar even opsturen, dan wil ik het wel even door Photoshop halen voor de conversie.

RE: Plaatje

Dank je wel Eelke, ik heb twee foto's jouw kant op gestuurd, als je tijd en zin heb moet je der maar es naar kijken...alvast dank je wel ;)

RE: Plaatje

het kan met dat programma, gewoon verkleinen en dan opslaan als, dan kan je kiezen wat voor soort formaat het moet zijn... je kan op deze manier ook zien hoe groot de verschillen zijn tussen verschillende bestandsformaten...