Populariteit list en forum

RE: Populariteit list en forum

Ik was zomaar even nieuwsgierig. Ik heb altijd het gevoel dat het forum nog niet zo goed loopt als de mailinglist. Overdag zo nu en dan eens een paar berichtjes op het forum, en als ik dan thuis kom toch weer een behoorlijk aangegroeide stapel maililinglist mailtjes. Dus eens even tellen. Score: 59 nieuwe berichten vandaag op het forum, tegen 26 mailtjes op de mailinglist. Waar ook nog enkele dubbele bijzitten (mensen die op een mailtje van mij reageren en dan zowel naar mij als naar de mailinglist een kopie sturen). Natuurlijk heb ik de helft van de forum-berichten voor mijn rekening genomen (;) - nee hoor, maar wel een redelijk aantal, ik telde er 13), maar toch wel aardig om te zien.

RE: Populariteit list en forum

Ik doe ook flink mijn best om hier op het forum mijn steentje bij te dragen,ik vind het forum ook een stuk interessanter dan de list daar je hier kan kiezen wat je wel en niet wil lezen.
forum zal vast en zeker ook steeds meer de overhand nemen lijkt mij

default

RE: Populariteit list en forum

Ik bekijk iedere dag zowel de mailinglist als het forum en mijn voorkeur is het forum. Overzichtelijker en minder gezeur. Ook werkt het forum prettiger. alle reakties onder elkaar i.p.v. aparte mailtjes. :)

RE: Populariteit list en forum

Dat is goed om te horen. Zo denk ik er zelf eigenlijk ook over. Maar ja, als we niet dachten dat het kans van slagen had, dan waren we er niet aan begonnen, natuurlijk.

RE: Populariteit list en forum

En ik heb het idee dat het hier ook langzaam maar zeker flink druk aan het worden is

RE: Populariteit list en forum

Dat is goed om te horen. Zelf heb ik er denk ik een beetje een vertekend beeld van. Ik kijk elk uur wel een keer op het forum om alles een beetje in de gaten te houden. En dan is er soms 1, dan weer twee berichtjes bij. Lijkt niet veel, maar alles bij elkaar wordt het alweer anders, natuurlijk.

RE: Populariteit list en forum

Ook ik zit liever hier te posten en te lezen, als op de list. Zeker als er soms tig mensen reageren op een en hetzelfde mailtje, en lekker alles onder elkaar gaan zetten... Moet je eerst door het hele mailtje doorlezen, om uit te vinden waar het antwoord begint. Een aantal mensen lijken daar echt een sport van te maken op de list :).

Verder probeer ik, als het kan, te verwijzen naar het Forum, als daar ook een identiek topic staat van een andere gebruiker. Veel van de vragen die op de list langskomen, zijn volgens mij prima hier op te lossen, al dan niet door te zoeken.

Ook handig: Iets dat je niet intereseert, hoef je niet te lezen. Met de list krijg je gewoon de hele reut, leuk of niet, nuttig of niet. En de kans dat er iets mis gaat op het Formum is nihil. Stel dat er ooit een attachment op de list door schiet, dan kun je gaan lachen :). Heb je hier weinig kans op.

RE: Populariteit list en forum

Mailinglists hebben hun voordelen. Zeker als de gebruikers een beetje discipline hebben (veelal het geval op mailinglists over computertechnische onderwerpen) is het best handig om alles op je digitale deurmat te krijgen. Als er bij een groot deel van de mensen die discipline mist (of ze gewoon niet beter weten), dan wordt het al gauw een puinhoop.

Een forum beidt wat dat betreft meer aanknopingspunten om het een minder grote chaos te laten worden en bovendien om in te grijpen als het toch mis gaat. Voor een wat minder "computer-literate" publiek is het een stuk beter geschikt, denk ik.

De concurrentie van de mailinglist zit 'm denk ik voornamelijk in de mensen die erop zitten, niet echt in de techniek. Hoewel de factor die laatst genoemd werd (surfen op het www is op het werk minder geaccepteerd dan mailtjes lezen) misschien ook nog wel wat invloed heeft. Overdag zijn er nog redelijk veel mailtjes en dat al die mensen thuis zitten maak je mij inderdaad niet wijs :) Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook best werkgevers die het geen probleem vinden als je zit te surfen, zolang je het niet te gek maakt. Mijn werkgever is er zo een :)

Wat er wel en niet aan kwesties op te lossen is, ligt denk ik vooral aan de mensen die het forum lezen vs. de mensen die de list lezen. Dat is ook een beetje de reden dat ik aan het nadenken ben over een soort dagelijkse forum-update naar de list, inclusief links naar de respektievelijke topics. Als mensen-met-oplossingen wel de list lezen maar het forum niet zo bijhouden, dan kan zoiets ze toch naar het forum lokken om hun kennis te delen (want iedereen vind het leuk om te laten zien dat ze weten hioe het zit :))

RE: Populariteit list en forum

Ik heb even een Nedstat-tellertje aangemaakt, zodat de populariteit van het forum duidelijk wordt. Zie http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=904

RE: Populariteit list en forum

Ik vond het maar lastig toen het oude forum werd opgeheven. Bij de mailinglist zat iedere dag m'n E-mail vol, kost een hoop moeite om de hele zooi eruit te gooien.

RE: Populariteit list en forum

voor de statustieken is zo'n metertje best grappig.

RE: Populariteit list en forum

nog maar een paar berichten en je hebt vijf wielen dirk :)