postten

RE: postten

ik had in een ander topic al een reaktie gegeven over het 'onzinnig'-postten...

ben ik de enige die zich ergert aan het feit dat er collega forummers zijn die in een topic waar 15 reakties zijn er 8x postten? vooral als het berichten zijn als: mee eens, ook vet, wil ik ook, heb ik ook, zelfde probleem...

ik denk dat de topics voor zich spreken...

persoonlijk vind ik dit een net georganiseerd forum in tegenstelling tot forums op ander pagina's.

ik denk mede doordat dit komt door het 'strenge'-beleid van onze moderators. de strakke organisatie is voor mij een duidelijke motivatie om hier goede informatie te verstrekken aan andere mini-rijders.

wat ik zo jammer vind aan bovengenoemde reakties is dat ze weinig/ niets toevoegen aan het forum, sterker nog het maakt het forum een stuk minder overzichtelijk...

RE: postten

mee eens :+)

Je hebt gelijk. Sommige mensen lijken alleen maar uit op een status die je kan krijgen bij een X aantal posts.

default

RE: postten

Snap niet waar je je druk om maakt. Alsof die status belangrijk is voor je imago. (l.b.)
Ik ben nu iets meer dan anderhalf jaar lid van dit forum. Nooit heeft iemand zich er druk over gemaakt.
Bovendien reageren sommigen (jezelf en ik ook) gewoon uit automatisme.
Zal me er niet druk om maken. Als het puur zakelijk zou moeten gaan, denk ik dat er een hoop met het forum kappen. Bovendien zijn we nu met bijna 1000 leden die allemaal een eigen mening hebben. Je kan dan niet een onzinnige post voorkomen.
Ziet het niet alleen als een vraagbaak, maar ook als een stukje binding en gezelligheid tussen de minirijders. Voor sommigen het enige contact met de buitenwereld als het om Mini gaat.

Maak je liever druk over de mensen die de FAQ niet lezen en hun vragen her en der posten. Dat is veel irritante. Hiermee zou Eelke zich een hoop werk kunnen besparen.

grtzz Martin

RE: postten

Die reacties van "Ja, dat vind ik ook", "Vet!", etc. heeft zelfs een naam: Me-too-reacties. Zeker niet uniek voor dit forum. Inderdaad soms redelijk irritant, maar het is een afweging, zoals Martin ook al aangeeft.

Het zou inderdaad prettig zijn als sommige mensen zich dit een beetje aantrekken en misschien heel ff langer nadenken voor ze op "Reageer" en (met name) "OK" drukken. Als ik merk dat iemand dit vaak doet dan zal ik er wel wat van zeggen, maar soms moet je het ook laten gaan, nu hoor ik al vaak dat het zo streng is hier (gelukkig minstens zo vaak in positieve zin als in negatieve). In dat opzicht ben ik ook blij dat er vaker anderen opstaan en iemand vriendelijk doch dringend erop wijzen dat het ook anders kan. Horen ze het ook eens van een ander en is het niet "weer die Blok" die aan het zeuren is.

Ik heb zelf ook wel eens dat ik (inderdaad deels uit automatisme) op "reageer" heb gedrukt, bijna een reactie af heb en dan denk "Hmmm, wat voegt dit eigenlijk toe?" En dan laat ik het gewoon voor wat het is, geen enkel probleem.

RE: postten

tuurlijk is het gezellig om lekker te postten, ach ja je kent het wel, ff een frustrerende middag en dan vallen bepaalde dingen toch wel erg op.

het was niet boos o.i.d bedoel naar iemand...

en ik blijf benieuwd hoe iedereen hierover denkt.

altijd leuk opbouwende discussies over e.e.a. ;) :D

ben het ook met martin eens dat er vervelendere dingen gebeuren af en toe

RE: postten

Inderdaad zie ik nu dat ik alleen maar negatief doe over Me-too-reacties. Tot op zekere hoogte moet het natuurlijk ook wel kunnen, het moet niet al te strikt worden allemaal. Maar inderdaad is het een nuttige discussie... Sommigen zijn zich er misschien helemaal niet bewust van dat ze het doen, of dat het soms irritant gevonden wordt.

RE: postten

De scrollknop op de muis is gewillig. Het wordt pas echt irritant (IMHO) als je naar een volgende pagina van een topic moet doordat iedereen 'whoowh-wat-vind-ik-dat-vet-koel-strak-gaaf-megakeitof-leuk' reacties gaat posten. ;)

RE: postten

en misschien heel ff langer nadenken voor ze op "Reageer" en (met name) "OK" drukken.




:P misschien kan je de tekst op die knop(pen) aanpassen ?

"think twice, post once"

misschien is er in de FAQ nog plaats voor een kort stukje "netiquette" ?
als je eerst een tijdje 'meeleest' zie je vanzelf welke onderwerpen je kunt overslaan >:)

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: postten

Ik ben het hier helemaal niet mee eens.
Een forum is toch om te reageren op elkaar? :?
En nu vraag je zelf ook reactie's hierop.
Je mag altijd een mening hebben/geven.
Anders zou het een beetje raar zijn als je wat post waar je een mening over wilt horen en niemand mag daar op reageren.
Dus je mag niet eens meer zeggen dat je het vet/cool/gaaf of strak vind.
Misschien is een chatbox voor deze site een idee?
En het forum voor serieuze dingen bewaren, of echte vragen.
Maar dat zal het wel niet worden.
Lijkt me wel heel erg leuk trouwens een chatbox hier! :)
groetjes

RE: postten

Brummetje: als er naar een mening gevraagd wordt, mag je die natuurlijk geven. Maar stel je nou eens voor, wat zou het voor zin hebben gehad als jij alleen maar je eerste zin had gepost: "Hier ben ik het helemaal niet mee eens"?

Geen enkele. De uitleg van je mening geeft waarde aan de post. En dat is dus precies wat er bedoelt wordt.

RE: postten

oja :D