prijsaanpassing in aangeboden ?

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

"Lees mij eerst voor je post in Aangeboden
Door Eelke, vr mrt 01, 2002"

het wordt misschien wel eens tijd om het bedrag aan te passen van 500 naar bijvoorbeeld 1000 Euri ?
8)

groetjes,
Theo van den Bogaard

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

nav de discussie van vanmiddag stem ik voor

Jaapio

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Deze discussie heb ik blijkbaar gemist. Feit is wel dat de prijzen van mini's en opknapprojecten zo erg gestegen zijn dat het al gauw niet meer in deze categorie valt.

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Beumert schreef:
Deze discussie heb ik blijkbaar gemist. Feit is wel dat de prijzen van mini's en opknapprojecten zo erg gestegen zijn dat het al gauw niet meer in deze categorie valt.




En dat was nu net waarom de discussiestarter deze begon. Nadat hij een clubman had aangeboden aan de topicstarter.
Om de discussie ff snel samen te vatten.

Groet ron

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Even een beetje achtergrond, zodat we in elk geval allemaal helder hebben waar we over praten. (Over het al dan niet aanpassen van de regel doe ik nog geen definitieve uitspraken, dat moeten we eerst intern even overleggen). Waarom bestaat deze regel uberhaupt?

De reden voor deze regel is dat we op deze site een apart gedeelte hebben voor het aanbieden van complete Mini's, namelijk "Markt". Ik vind persoonlijk dat dat op een autoclub-site thuishoort (en dan niet sec het aanbieden van auto's, want dat kan ook via het forum, maar op een duidelijk apart deel, waar ook mensen die zo'n forum maar "eng" vinden of om een andere reden daar niet zouden kijken, te-koop-staande Mini's kunnen vinden - overigens is dat een groep die dus sowieso niet zal meedoen aan deze discussie...).

Ooit betaalde iedereen een kleine vergoeding voor het gebruik maken van deze pagina, maar toen ik de website overnam (toen deze versie van de site live ging, dus dat is ook al weer een tijdje geleden) heb ik ter berde gebracht dat het eigenlijk van de zotten is dat leden betalen om op hun eigen site te mogen adverteren. Exit kosten voor leden, niet-leden bleven wel een vergoeding betalen om op deze "premium locatie" (hmmm...) hun Mini te koop te mogen aanbieden. Dan moet het echter niet zo zijn dat niet-leden alsnog via het forum gratis Mini's te koop kunnen zetten. Daarnaast, als dat wel mogelijk is, dan heb je dus twee plekken waar Mini's te koop worden aangeboden op de site, en dat is voor de mensen die op zoek zijn naar een Mini natuurlijk alleen maar verwarrend. Maar bottom line is dus: de regel is enerzijds ter bescherming van de Markt-pagina (en om alle aan te bieden Mini's daar te concentreren), anderzijds een bescherming van het recht van leden om gratis van die pagina gebruik te mogen maken.

Wat kwalificeert dan als "Mini"? Tja, beetje willekeurig, er is ooit een grens gesteld van 500 euro. Wil je er meer voor hebben, dan moet je dat op de Markt-pagina zetten. De vergoeding die je als niet-lid daarvoor betaald is precies 1% van dat bedrag, leden betalen zoals gezegd niets. We vonden het "onredelijk" (bij gebrek aan een betere term) om meer dan 1% van de opbrengst van de te verkopen Mini te vragen. Maar ik begrijp dat mensen 1% dus ook teveel vinden ;)

Waarom vragen dan wel mag? Heel simpel, we hebben geen speciaal deel van de site daarvoor (en niet-leden geld laten betalen om te mogen vragen of iemand nog een Mini heeft... ik neem niet aan dat jullie dat bedoelen...). Op een vraag kun je, zoals Mini Power heel terecht opmerkt, via een middel als PB of email reageren, zodat degene met de vraag een antwoord heeft. Op het moment dat je [i:12wryy66]op het forum[/i:12wryy66] reageert, kies je (misschien onbewust, maar toch) als je publiek niet alleen de vragensteller, maar ook alle andere forumgebruikers, en daarmee wordt het in feite gewoon een advertentie. Waarom een regelrechte advertentie niet, maar een "antwoord op een vraag" - waarin je ook gewoon zegt dat je een Mini te koop hebt - wel?

Maar goed, om even terug te komen op waar dit topic mee begon... De grens is dus niet alleen maar gerelateerd aan "wat je daar nog voor krijgt", maar ook aan wat het kost om hetgene dat boven de grens ligt te koop aan te bieden via de site. Dat bedrag is in al die jaren niet gewijzigd (5 euro) dus zie ik eigenlijk ook niet zoveel aanleiding om die grens bij te stellen.

Theo van den Bogaard schreef:
"Lees mij eerst voor je post in Aangeboden
Door Eelke, vr mrt 01, 2002"



Overigens klopt het dat de grens sindsdien nooit is aangepast, maar die datum op zich is geen enkele indicatie voor wanneer de tekst voor het laatst is aangepast ;)

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

begrijpelijk verhaal d:)b

Mijn invalshoek is eigenlijk dat de grens van 500 euro momenteel het 'aanbod' tot bijna 0 reduceert, door het op te trekken is het mogelijk dat er weer wat 'instap-mini's met werk/afgebroken projecten/o.i.d.' aangeboden worden ...

Leden gebruiken de pagina 'markt' toch gratis, dus die hebben de keus om daar een advertentie te plaatsen of op het forum, of zelfs beide; bedrijven en handelaren hebben eigen websites of gebruiken markplaats en dergelijke; wat overblijft zijn dus de niet-leden die iets aanbieden aan de (beginnende) liefhebbers die hier het 'aangeboden' forum bekijken; niet-leden die de markt-pagina willen gebruiken kunnen daar gewoon nog terecht voor 5 euro ..

my 2 cents,
Theo van den Bogaard

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

misschien is het een optie om de splitsing anders te maken.

je wilt voorkomen dat auto's verkocht worden via het forum, auto's via markt is zoals het is...

ik zou dan zeggen: onderdelen (zonder prijsmaximum) via het forum. en alles MET een kentekenbewijs via markt van de site...

een donor valt dan onder onderdelen. een kenteken mag wettig niet verhandeld worden zonder bijbehorende auto, wil je als forum dus buiten blijven, dus via markt.

en een complete auto uitsluitend via markt, dus ook donoren met kenteken...

je kan dan wel via het forum onderdelen aanbieden die duurder zijn dan 500 euro, bijvoorbeeld een interieurtje of een spoilerset.

ik roep maar iets...

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Red Flame schreef:
een kenteken mag wettig niet verhandeld worden zonder bijbehorende auto, wil je als forum dus buiten blijven, dus via markt.



Correctie: wil je als [i:22moenju]club[/i:22moenju] buiten blijven ;) Een kenteken los aanbieden is nooit toegestaan, niet via het forum en ook niet via Markt.

Red Flame":22moenju]je kan dan wel via het forum onderdelen aanbieden die duurder zijn dan 500 euro, bijvoorbeeld een interieurtje of een spoilerset.[/quote:22moenju]
Dat kan nu ook al... De beperking geldt alleen voor auto's, want juist auto's worden via de sectie Markt aangeboden, die andere zaken in principe niet. Het enige verschil zou dus zijn dat je het onderscheid gaat maken op al dan niet kenteken in plaats van meer of minder dan bedrag X aan vraagprijs. Ik weet niet of ik dat nou een logischere verdeling vind.

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Ookal kost het plaatsen op de Markt pagina niet veel, als ik een Mini zou verkopen zou m'n voorkeur niet naar die pagina uitgaan omdat hij overzicht mist. Als je een auto wil verkopen, zou je bijvoorbeeld willen dat iemand vrij snel kan zien waar het om gaat, en dat hij bovenaan het lijstje komt, iets wat volgens mij nu niet het geval is. Momenteel is het gewoon 1 lange lijst met auto's die te koop staan, en ondanks dat alle details erop staan, vind ik hem onoverzichtelijk juist doordat alle informatie op 1 pagina geplempt is.

Op een forum heb je al sneller dat er één link staat met duidelijk beschrijving, en dan vervolgens een uitleg van de te verkopen auto; het voordeel van het forum is dan ook nog weer dat gebruikers vragen kunnen stellen met betrekking tot de auto, zodat de beschrijving van het te verkopen object accuraat blijft.

Wat je zou kunnen doen is een apart gedeelte maken in het forum waarbij er auto's te koop gezet kunnen worden, en via het rechtensysteem op het forum kan je dan weer onderscheid maken in leden en niet-leden. Voorbeeldje zou zijn dat wanneer je bovenaan op 'Markt' klikt, je uitkomt op een aparte forum sectie met daarin een lijst van auto's die te koop staan, zodat je daar weer een duidelijk overzicht in hebt.

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Het is bekend dat de Marktpagina niet ideaal is, er wordt aan gewerkt. In de tussentijd gaat het ons echter te ver om de Marktpagina "door te trekken" ten faveure van een deel op het forum (dat zou wat mij betreft namelijk beslist geen permanente oplossing zijn; niet iedereen kan "lezen en schrijven" met een forum - ;) - zoals de mensen die vaak op het forum komen en zoals ik eerder in deze thread al aangaf).

Overigens komen nieuwe aanvullingen aan de Markt-pagina wel degelijk bovenaan de lijst te staan.

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

dan maar ff een vraagje tussendoor.
alle auto's die onder "markt" staan zijn die ook daadwerkelijk nog te koop ?
of is het verplicht door te geven als een auto verkocht is.

je zou van de auto's van "markt" ook alleen een foto van de auto kunnen plaatsen en de foto als link gebruiken met verdere info en waar je eventueel een vraag zou kunnen stellen

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Hoe bedoel je, of wij wekelijks alle adverteerders afbellen om te vragen of de auto nog te koop staat? Nee, dat doen we niet ;) Het is in principe aan de adverteerder om te melden dat de auto verkocht is (of te vragen om de advertentie te verwijderen als daar een andere reden voor is). Daarnaast worden advertenties ook na een bepaalde periode verwijderd. Wat die periode is zou je via advertenties@minisevenclub.nl bij Dennis moeten navragen, hij zet de advertenties op de site.

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Bij ontvangst van uw advertentie wordt deze zo snel mogelijk geplaatst en zal zo'n 12 tot 14 weken blijven staan.



Bron... ;)

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Laat ik deze 'can of wurms' nog eens opentrekken :P

We weten allemaal dat er Mini's voor maximaal 500 Euro mogen worden aangeboden op het forum. Duurdere / complete(re) Mini's mogen wel via de normale Markt pagina worden aangeboden, wat voor niet-leden kosten met zich meebrengt.

Ik vroeg mij af of er van de 500 Euro forumregel zou kunnen worden afgeweken in het geval een lid de advertentie plaatst/het topic start. Of iemand lid is, moet in de forum database staan om het betreffende logo aan de rechterkant te kunnen weergeven, dus dit moet te controleren zijn. Is dit een optie?

Dit lost wellicht niet het verschil in gebruik van de normale markt pagina en forum markt pagina op, maar biedt wel (voor leden) de mogelijkheid om ook via het forum Mini's aan te bieden voor hogere bedragen dan 500 Euro.

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Waar het (ook) om gaat is dat we alle aangeboden Mini's op een enkele plek willen hebben.

Gelukkig wordt dit heel binnenkort een stuk makkelijker (net zo makkelijk als een topic op het forum plaatsen).

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Werkt Goed Eelke d:)b

RE: prijsaanpassing in aangeboden ?

Mooi zo :D