prijzen in aangeboden

RE: prijzen in aangeboden

heren en dames,

worden jullie niet ook helemaal simpel van het gedoe om een vraagprijs te krijgen voor aangeboden delen in markt.

alles gaat via PM, een forummer vraagt de vraagprijs, waarom wordt die niet gepost? maar moet het via PM.

de dagen erop wordt ik via de 'ongelezen berichten' bestookt met berichten als:

'je hebt pm ontvangen' / 'pm terug' / 'weer pm terug' / 'rommel nog steeds te koop' en dat meerdere keren per dag. om daarna de volgende forummer ook weer een vraagprijs te pm-men en zo door te gaan...

is het nu zo moeilijk, eng, gevaarlijk, spannend om een vraagprijs bij je spullen te zetten, of om aan te geven welke biedingen er gedaan zijn...

misschien wordt het eens tijd om een verplichte vraagprijs in markt te zetten???

RE: prijzen in aangeboden

Nou Bart, hier sluit ik mij bij aan. Wat mij betreft mag er gewoon verplicht een vraagprijs bij komen. Weet men niet wat men vragen moet/kan, doe dan vragen om openlijke biedingen.

Dus;
-Vraagprijs erbij zetten.
-Open bieden.

Groet ron

RE: prijzen in aangeboden

Op miniresource is het zelfs [i:ag9mkkk1]verboden[/i:ag9mkkk1] om via pm te bieden:

http://www.miniresource.com/forums/inde ... opic=18339

Dit gaat wat ver maar de vraagprijs vermelden is toch het minste wat je kan doen als je wat probeert te verkopen, dan weet de potentiële koper direct of het wat voor hem is.

RE: prijzen in aangeboden

Viel mij idd ook al op dat de vraagprijs nogal eens ontbreekt. Sluit mij aan om de vraagprijs verlicht te stellen of anders iets van bieden.

RE: prijzen in aangeboden

Ik ben heel erg voor! Al dat heen en weer ge-PM is zowel voor vragers als aanbieders lastig.

RE: prijzen in aangeboden

Wat ik sowieso nooit heb begrepen zijn die berichtjes "Je hebt PM", "PM terug", etc. Je [i:2aw3ti4l]ziet[/i:2aw3ti4l] toch of je PM hebt, wat is dan het nut om dat nog te vermelden in het topic? :? Dat zou wat mij betreft een duidelijkere kandidaat zijn om wat aan te doen.

Verder vraag ik me af in hoeverre degenen die op een advertentie in gaan niet de hand in eigen boezem moeten steken. Hoe vaak [i:2aw3ti4l]vraagt[/i:2aw3ti4l] een aanbieder om PB te gebruiken voor je reactie? Waarom vraag je niet naar de vraagprijs? En je kunt een aanbieder natuurlijk ook in zijn/haar eigen topic erop aanspreken dat het misschien handiger is om de vraagprijs te vermelden dan om alles via PB te doen.

RE: prijzen in aangeboden

Eelke schreef:
Wat ik sowieso nooit heb begrepen zijn die berichtjes "Je hebt PM", "PM terug", etc. Je [i:mjfokb0r]ziet[/i:mjfokb0r] toch of je PM hebt, wat is dan het nut om dat nog te vermelden in het topic? :? Dat zou wat mij betreft een duidelijkere kandidaat zijn om wat aan te doen.





Is dat niet meer van ik bied / hebbes, om een discussie uit de weg te gaan wie eerst was?

RE: prijzen in aangeboden

Wat Eelke ook even vergeet, dat niet iedereen altijd achter z'n eigen pc zit.
Als ik op een vreemde pc zit, log ik niet in, maar kijk af en toe wel of er een reactie staat in bepaalde topics.
Dan is het makkelijk om te weten dat er iemand iets gestuurd heeft.
Dit geldt dan weer meer voor andere topics als alleen 'aangeboden'.

Groet ron

RE: prijzen in aangeboden

Eelke schreef:
Wat ik sowieso nooit heb begrepen zijn die berichtjes "Je hebt PM", "PM terug", etc. Je [i:3eba3ecu]ziet[/i:3eba3ecu] toch of je PM hebt, wat is dan het nut om dat nog te vermelden in het topic? :? Dat zou wat mij betreft een duidelijkere kandidaat zijn om wat aan te doen.





+ 1

RE: prijzen in aangeboden

Helemaal eens dat de prijs er bij moet komen (of doe een bod). d:)b

Ik denk dat G-Bee en Ayla gelijk hebben dat het bericht Je hebt PM wel degelijk zinnig kan zijn (hoewel soms wel irritant).

Maar als de prijs en/of het bod openbaar in het bericht komt zijn we daar evengoed vanaf (in ieder geval grotendeels).

RE: prijzen in aangeboden

Ook achter iemand anders' PC kun je gewoon inloggen met je eigen gebruikersnaam, dus dat is geen onoverkomelijk obstakel. Wat betreft het "ik was eerst", dat werkt niet, want je hebt geen enkele garantie dat er niet iemand was die een bod heeft uitgebracht via PM zonder het te melden (nog even afgezien van dat "je hebt PM" helemaal niets zegt over wat er in die PM staat).

Wij voelen er in ieder geval weinig voor om prijzen verplicht te stellen. Het is weer iets extra's waar we op moeten letten (ik dacht dat er juist teveel regeltjes waren, op het forum? :)). Als er geen prijs bij staat, vraag erom en neem niet automatisch aan dat je er een PM voor moet sturen. Wat betreft het melden dat je hebt gestuurd, probeer dat ook te vermijden en vertrouw er even op dat iemand gewoon een melding krijgt, de volgende keer dat ze op het forum komen. Mocht een reactie lang op zich laten wachten, dan is het vroeg genoeg om via andere weg (zoals het forum-topic) even te informeren of de PM is aangekomen.

RE: prijzen in aangeboden

Ik bedoel bewust niet inloggen op een andere pc...

Groet ron

RE: prijzen in aangeboden

Ik vindt dit wel een goed idee, alhoewel verplicht stellen misschien wat teveel van het goede is, wat je zegt Eelke, voor jullie weer extra werk, en moet je daar nou mensen op aan gaan spreken....

Op The Mini Forum krijg je als je een topic wilt openen in bepaalde secties een melding te zien. Als je bijvoorbeeld een probleem hebt wordt aangegeven dat je moet invullen wat voor type Mini (998/1275) je hebt en een duidelijke omschrijving van het probleem etc.

Zou je zo'n melding niet kunnen maken in de sectie aangeboden? En dan een korte regel, vermeld hier het product en de vraagprijs?

Dan stel je het niet verplicht maar zullen mensen het wellicht eerder uit zichzelf neerzetten. Ik denk dat dat beter werkt dan het bijvoorbeeld vermelden in een 'lees mij eerst' bestandje, want het is toch ondertussen wel duidelijk dat dat niet zo vaak gelezen wordt.

RE: prijzen in aangeboden

Dat is op zich wel een goed idee, al hebben we niet de mogelijkheid om per forum een aparte melding te geven. Althans... Ik zal het zeker in gedachten houden, misschien is er een list voor.