Spam via het forum

RE: Spam via het forum

Ik heb laatst een ander e-mailadres aangemaakt die ik alleen voor deze site gebruik. De email wordt geforward naar mijn gmailadres en krijgen daar een apart label. Ik kwam er alleen op deze manier ook achter dat ik spam krijg via dit adres. Ze belanden dan wel in mijn spambox maar het is toch lastig. Is het mogelijk dat je een gefingeerd emailadres in je profiel zet en dat de meldingen van het forum wel op het goede emailadres binnen komen?

RE: Spam via het forum

Je kan je email adres onzichtbaar maken voor de gebruikers. (dan staat dit icoontje niet meer onder je posts)
Je kan vervolgens meldingen aanzetten voor je PM, en je bepaalde topics "volgen" zodat je een email krijgt als daar een post in geplaatst wordt.

RE: Spam via het forum

een filter op afzender, zodat alleen de mails van het forum worden geforward .. de rest > dev\\null
(anders loopt je andere mailbox toch nog vol).

succes,
Theo van den Bogaard

RE: Spam via het forum

Tsja dit zijn allebei niet echt oplossingen, als ik hem op onzichtbaar zet kunnen ze me niet meer mailen en de mailtjes (ook spam) die krijg ik allemaal op mijn eigen adres. Het liefst zou ik bij mijn emaildres dat zichtbaar is voor andere forumleden zoiets zetten als "mini [apenstaartje] jochembeumer [punt] nl" en bij het adres waar ik automatische mailtjes van het forum op krijg gewoon mijn goede e-mailadres. Maar denk dat ik om iets lastigs vraag.

RE: Spam via het forum

Mensen kunnen toch PM-en in plaats van mailen? als je die melding voor PM aan zet, krijg je toch een email.

Als je de directe email mogelijkheid wil laten bestaan, kun je ook dat "aangepaste" email adres in je onderschrift zetten

RE: Spam via het forum

Dan zet ik mijn zichtbaarheid inderdaad maar uit denk ik. Bedankt voor de suggesties, ik ga testen of het nu afneemt.

RE: Spam via het forum

misschien ook je msn adres weghalen, anders krijg je daar ook spam op ;)

RE: Spam via het forum

Acht dat is toch een hotmailadres, en ik krijg daar de laatste tijd minder spam binnen. De meeste spam krijg je als mensen van die doorstuurmailtjes sturen en de adressen niet als bcc zetten |:(