Split

RE: Split

Hai Eelke,

Ik heb via zoeken geprobeerd om duidelijkheid te krijgen wat Split precies betekent. Het enige dat ik dan te zien krijg zijn de gesplitte berichten :o

Echter geen uitleg wat splitten nou exact inhoudt.

Heb ik iets over het hoofd gezien? :?

RE: Split

OK, deze probeer ik even :) .

Splitten is het opdelen van een Topic, draad, onderwerp. Je zet dan een een reactie op de topic weg als een nieuwe topic omdat het weinig te maken heeft met het voorgaande. Zo kun je straks ook makkelijker zoeken / reageren op beide onderwerpen / topics.


Goede uitleg ? :|

RE: Split

helemaal mee eens g-bee, op het moment dat we afdwalen met z'n allen is het beter om een scheiding te maken tussen de originele vraag en het 2e verhaal.

zo blijft een topic overzichtelijk en is het makkelijker terugvinden, mits er gezocht wordt ;)

en vooral belangrijk is dat niets verloren gaat...

RE: Split

Ha :D :D .

Misschien kom je de term ook nog tegen bij electro vragen, dan betekend het een aftakking maken.

RE: Split

Tot zover snap ik het :)

bedankt.

Maar wat ik niet snap, is dat als er iets "gesplit" wordt, dan moet het ook ergens vandaan komen, toch?

Of is dat juist met het splitten onbelangrijk geworden? Het leest soms echter erg vreemd als je een begin denkt te lezen, terwijl het een reactie is in een bestaande topic, maar de relatie is niet meer aanwezig. Het enige dat je ziet staan is dat er gesplit is.

RE: Split

je ziet in het oude topic staan dat e.e.a. geplit is en er is een nieuw topic ontstaan met een nieuwe naam waar ook [split] voorstaat...

kijk een in het gomini.com-topic, daar onstond een verhaal over het wel en wee van de clubman neus, en dat is door eelke gespit naar een nieuw topic..

het gomini-topic is er nog + een clubman-topic...

RE: Split

Inderdaad G-Bee. Het is het opsplitsen van 1 topic in 2 topics. In principe geeft het aan dat iemand misschien zelf had moeten besluiten om een nieuw topic te beginnen in plaats van door te gaan op een oude :) Maar goed, dat is vaak lastig in te schatten. Maar het gebeurd wel erg weinig, het lijkt wel of mensen erop vertrouwen van, als het niet goed is, wordt het wel gesplit.

Als ik split, dan zet ik er zelf [Split] bij in de titel. Het kan soms een beetje een vreemde thread opleveren, omdat het toch nog zijdelings met de oude te maken heeft, of de eerste post is duidelijk een reactie terwijl het nu ineens een eerste post is. Dus dat zou dan een verklaring moeten zijn. Moet je wel begrijpen wat split inhoudt natuurlijk :)

Misschien iets voor de FAQ.

RE: Split

het gomini-topic is er nog + een clubman-topic...




..maar (en dat was de vraag van Ventje) in dat Clubman-topic zie je geen relatie met het Gomini-topic
(misschien een idee om er een link bij te zetten naar het originele topic??)

FWIW,
Theo van den Bogaard

RE: Split

Als het goed is worden er alleen dingen gesplit die ook echt losstaan; dat Gomini-topic heb je niet nodig om het clubman-topic te begrijpen.

Ventje schreef:
Maar wat ik niet snap, is dat als er iets "gesplit" wordt, dan moet het ook ergens vandaan komen, toch?

Of is dat juist met het splitten onbelangrijk geworden?



Als het goed is wel, ja. En omdat het "raar leest" staat er dus [Split] bij in de titel, zodat je ook begrijpt waardoor dat komt.

We kunnen overal wel links bij zetten, maar dat moet allemaal met de hand (en het forum is geen eigen code en daarom ga ik er niet in hacken, dat wordt een ramp bij upgrades). Een link in het topic waar het vandaan komt naar het nieuwe topic is essentieel, omdat mensen anders hun posts niet meer kunnen vinden. Een link terug zou leuk zijn, maar we hebben ook nog andere dingen te doen :)