[Split] Autoprune op Gespot?

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Geen idee of dit de goede plaats is voor dit bericht, maar er is geen algemeen Prune-topic... En om er een nieuwe voor te openen vond ik een beetje overdreven...

Dat AutoPrune verhaal, is het geen goed idee om dat ook op het Gespot-forum toe te passen? Lijkt me een hoop verjaarde info in te staan...

Just a suggestion :?

Birdy

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Toch maar even wel een nieuw topic van gemaakt, anders wordt dat andere topic zo'n brij van van alles en nog wat.

Hier hebben we het vanzelfsprekend intern ook over gehad. Ik vind echter dat als je kijkt naar het aantal posts in gespot, en dan met name de lengte van die posts, dat het allemaal nogal meevalt. En wat dan heel jammer zou zijn: het komt best wel eens voor dat een hele oude spot ineens uit de vergetelheid wordt getrokken en er een reactie op komt, zo van "Hee, dat was ik!" [Dat kan dan nietmeer.]

In het kort: zoveel ruimte neemt dat forum niet in, en dan vind ik het zonde om het onmogelijk te maken heel oude spots terug te zoeken.

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Tuurlijk |:( Hoop topics, maar toch weinig ruimte! Slogisch...
;)
Birdy

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Het aantal posts ligt nu ongeveer gelijk aan Chit Chat en Mini Chat in hun geprunede vorm, dus beide met topics niet ouder dan 3 maanden. De winst die met een prune op Gespot gehaald zou kunnen worden is dus een fractie van wat er bereikt is met de chat forums. Daarbij komt dat de posts in die twee topics over het algemeen veel langer zijn. Een post neemt uiteraard een bepaalde vaste hoeveelheid ruimte in (wie heeft hem gepost, tijdstip van de post, en nog zowat vaste gegevens), maar ook een variabele hoeveelheid: de tekst. Dus ja, eigenlijk is het best logisch ;)

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Khad m al wel door, maar thnks voor de uitleg...
Gespot betstaat uit veel topics met weinig posts, dus weinig ruimte!

Birdy

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Veel posts met weinig tekst :) Het aantal topics maakt in feit niet zo heel veel uit, het belangrijkste is de tekst.

Wat op zich wel grappig is om te zien (maar verder niet zo relevant :)) is de verhouding posts/topics. Gespot heeft gemiddeld op dit moment maar 3,2 posts per topic, gemiddeld. Voor Mini Chat, bijvoorbeeld, is dat 28,7. Bijna een factor 10 :) Techniek ziet er tussenin met iets meer dan 10.

default

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

het komt best wel eens voor dat een hele oude spot ineens uit de vergetelheid wordt getrokken en er een reactie op komt, zo van "Hee, dat was ik!"



Meeste forums gooien deze na een maand er al uit.

Als ik kijk naar een aantal andere forums is het hier nog erg schappelijk.
Bij hen had het topic chit chat nooit bestaan en alle onzin berichten als "hoe noem ik mijn konijn" worden al direct van het forum gewist.

Ook dubbele posts worden niet op slot gezet, maar direct van het forum gewist.
Als ik soms al kijk naar de hoeveelheid van topics die op slot staan en die vervolgens weer te voorschijn komen bij de zoekfunctie, kan ik mij voorstellen dat men ook door het bos de bomen niet meer ziet en vervolgens weer een dubbel proces opend.
Een voorbeeldtje laatst wezen zoeken en kreeg 17 pagina's aangeboden. Met de AND-functie bleven er 16 over.
Gemiddeld staan er 10 verschillende posts per pagina, dus reken maar uit 160 verschillende berichten dus waarop ook weer gereageerd wordt.
Ik ga die dus niet allemaal door lezen :(
Je raakt hierdoor het overzicht kwijt.

Ik heb een antal forums gezien die de topic techniek onderverdeeld hebben in verlichting, remmen, motorisch, carrosserie, enz. enz. en die werken ook met php.
Zo voorkom je een hele hoop gezoek en onnodig posten.

grtzz Martin

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Dat ze werken met PHP zegt niet zoveel, dat is net zoiets als zeggen dat 'ie vier wielen heeft als ze vragen wat voor auto je hebt :) Wij werken hier met het forum phpBB (een forum geschreven in de webscripttaal PHP, net als vele anderen) en daar is het niet mogelijk omn subforums aan te maken (bij de volgende versie wel). Dat betekent dat je al die techniek-forums allemaal op de voorpagina zou krijgen. Dat vind ik geen optie.

Het is misschien een optie om oude topics die op slot gezet zijn eens weg te halen. Hoewel het er volgens mij nou ook weer niet zoveel zijn dat je er echt last van hebt. Bovendien gaan die topics alleen op slot als er links in staan naar andere relevante topics, dus dat kan juist ook weer helpen.

Maar volgens mij kun je door handige zoektermen en beperken van het forum waarin je zoekt toch een eind komen (we hadden het hier over Gespot... Daar heb je toch geen last van als je zoekt in Techniek :?).

default

RE: [Split] Autoprune op Gespot?

Was even off-topic gegaan naar aanleiding van mijn eerste opmerking.

Overigens is het mij niet direkt storend hoor. Ik ben er nu wel zo'n beetje aan gewend.

grtzz Martin