[Split] Ik kan niet meer terug

default

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

Vaak kom ik op het forum in een situatie waarin ik niet meer terug geraak naar de plek waar ik laatst was. De back-knop geeft geen resultaat en al wat me rest is op het kruisje redchtsboven te klikken, met als gevolg dat ik in één keer de mscn-site verlaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld nadat ik op Tincu's "gevraagd" heb geklikt. Kan ik dit vermijden ?

Bart

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

Nadat je op mijn 'gevraagd' hebt geklikt?? Ikke ff niet snap.. verklaar je nader.

Klik je op een link of klik je naar een bericht in een topic?

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

Hij bedoeld denk ik het woord gevraagd dat een link is (in het blauw dus)

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

Dat denk ik ook, dan opend er vanzelf een nieuw venster (waar je dus geen vorige pagina hebt om naar terug te gaan)..
Maar dan zou de pagina waar je de link hebt aangeklikt nog wel in tact moeten zijn (zodat je daar gewoon verder kan kijken..)

default

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

o.k. nu kom ik ook weer waar ik voorheen gebleven was. raar..

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

Ik denk dat het probleem inderdaad is dat bij een link die door iemand in een forum-post wordt aangemaakt, er een nieuw venster wordt geopend. De meeste browsers nemen de history niet mee in een nieuw venster.

De reden dat er een nieuw venster is geopend is om te voorkomen dat je het forum "kwijt" raakt in het geval het een externe link is, dus naar een andere site. Is het een link op deze site, dan zou het eigenlijk handiger zijn als de link in hetzelfde venster wordt geopend. Maar met zoals met zoveel dingen op het forum zijn we daar overgeleverd aan de ontwikkelaars van het forum.

Echter, de back-knop is vaak handig, maar zeker niet noodzakelijk om je weg te vinden door het forum. Om te beginnen is er altijd de link "Index" bovenaan het scherm, die je naar het beginscherm brengt. Verder staat er op vrijwel elke plaats iets als
"Forum Index -> Forum Algemeen" bovenaan het scherm. Dit zijn respectievelijk links naar de index (hetzelfde als de link helemaal links boven) en een link naar de rubriek waar je op dat moment in zit. Vrijwel alles dat blauw is op het forum is een link, en veel zijn er puur om als "doorsteekje" te dienen.

Overigens moet je bij gebruik van de back-knop er rekening mee houden dat hij de oranje bolletjes voor ongelezen berichten niet bijwerkt. De bolletjes worden bepaald als je de pagina bij de server opvraagt, en als je de back-knop gebruikt, dan haalt hij de pagina uit zijn eigen cache, dus dat is een oude pagina waar je het bericht dat je net hebt gelezen nog niet gelezen had.

RE: [Split] Ik kan niet meer terug

en om zeker te zijn dat je de "start" pagina niet kwijt raakt bij het klikken op een link, kun je een van de volgende trucjes proberen:

windows internet explorer:
- houd de linker "shift" toets ingedrukt terwijl je op de link klikt. er opent nu een nieuw venster met de inhoud van de link.

macintosh internet explorer:
- houd of de "option" toets of de "apple" toets ingedrukt terwijl je op een link klikt.

hoe dan ook, middels de rechter muisknop kun je ook de link in een nieuw venster openen.

dat was weer de gratis tip-van-flip

~jw~