[Split] Mini Chat weg?

RE: [Split] Mini Chat weg?

Ik denk eerlijk gezegd gewoon dat de "minichat" weg moet,
dat is namelijk een grote op1 stapeling van diverse onderwerpen die niet bij "techniek algemeen" horen en dat zijn er nogal wat!
Daardoor worden veel onderwerpen niet gelezen, omdat er niet veel mensen zijn die 7 pagina`s en 1700 topics gaan doorbladeren om zoiets te zoeken! 1700 is veel hoor! :|
deel dat dan in de topics 2 en 3 waar jij het over hebt! dat scheelt een bende topics die verdwijnen in de "minichat"

RE: [Split] Mini Chat weg?

Als ik het goed begrijp bedoel je dat er eigenlijk twee belangrijke/drukke subforums zijn, namelijk Techniek Algemeen en Mini Chat. Dat ben ik met je eens, en dat Mini Chat een van de twee drukste subforums is, is een aanwijzing dat er iets niet helemaal klopt, maar daar zal ik het zo over hebben.

Mini Chat weg is niet de oplossing en ook geen optie, om de volgende reden. Ik heb bewust voor de benadering gekozen om een aantal voor de hand liggende subforums te kiezen en vervolgens maar te kijken of er uit de berichten die gepost worden blijkt dat er behoefte is aan extra subforums. Het is vanzelfsprekend schier onmogelijk om met elk mogelijk onderwerp dat iemand wel eens zou willen bespreken rekening te houden, zodat er altijd een "uitvlucht" moet zijn als er geen geschikt subforum is. Als je goed naar de structuur kijkt zie je dat ook. In alle categorieën is er een subforum "Xyz Algemeen", dat als uitvlucht moet dienen voor de eventuele andere subforums in die categorie. Het enige is dat het nog niet gebleken is dat er behoefte is aan extra subforums in de bestaande categorieën. Bovendien moet je dan natuurlijk nog een "overall" uitvlucht hebben om berichten te huisvesten die in geen van de categorieën past. Mini Chat is die uitvlucht (eigenlijk betekent het ontdekken van een rode draad in Mini Chat dus dat er een categorie mist, niet slechts een subforum).

Wat dus eigenlijk niet klopt, en daar heb je wel gelijk in, is dat Mini Chat erg druk is. Een vergaarbak zou in principe zo nu en dan eens wat op moeten vangen. Dat het een van de drukste subforums is, is een aanwijzing dat er subforums missen (wat jij in wezen ook bedoelt, denk ik, alleen moet je niet denken in termen van het opsplitsen van Mini Chat, omdat je dan voorbij gaat aan de vergaarbak-functie).

Maar welke subforums dan? Ik zal er nog eens naar kijken, maar dat ze vrijwel allemaal passen in hetzij een subforum "modding", hetzij een topic "styling" passen lijkt me stug en ik heb al uitgelegd dat een subforum openen voor elk denkbaar onderwerp onpraktisch is, omdat je dan met een monsterlijst aan subforums zit, wat het er ook niet overzichtelijker op maakt.

Op zich is dit een interessante discussie en ook een terechte opmerking. Er moet misschien eens nagedacht worden of Mini Chat niet te druk is en er belangrijke rode draden te ontdekken zijn die aangeven dat er ruimte is voor extra subforums. Aan de andere kant moet je je er ook niet blind op staren dat Mini Chat zo druk is. Als er heel veel hele dunne rode draadjes zijn, rechtvaardigd dat denk ik niet om voor elk rood draadje een eigen subforum te maken. Als er een aantal dikkere zijn, dan is dat wel het geval. Ik denk dat een van die dikke draden iets in de richting van "Styling" is, modding vraag ik me nog steeds af.

RE: [Split] Mini Chat weg?

Overigens nog iets dat ik vergeet: 7 pagina's met 1700 onderwerpen doorspitten is iets dat je zelden tot nooit hoeft te doen. De nieuwe berichten krijgen keurig netjes een kleurtje en staan bovenaan de lijst. Hoeveel het er precies zijn als je elke dag het forum bekijkt weet ik niet, maar meer dan een pagina lijkt me niet dat het is. Zoek je iets gericht, dan is daar de zoek-funtie en is dat ook niet nodig.

RE: [Split] Mini Chat weg?

Vincent schreef in het andere topic:

Mischien is dit wat!

Maak een forum alles onder de kap (remmen, bobines, ontstekingen, vloeistoffen en subframes)
Maak een forum interieur en modding (pak de zaag en hamer en ram erop los friemel en knutsel)
Maak een forum exterieur en modding (heeft de buitenkant een likje verf nodig of heeft de slijptol zwaar werk post het hier! )
Het forum Mini Chat kan nog mooi als vergaarbak dienen maar wordt wel stukken minder belast op deze manier
Omdat mensen weten waar ze iets kunnen gaan plaatsen!


Tis maar een ideetje!



Ik zal gewoon eens rustig in Mini Chat rond gaan kijken. In elk geval wil ik zoveel mogelijk de huidige structuur in stand houden, want of er staan bergen topics op de verkeerde plaats, of ik kan alles gaan nalopen en verplaatsen. En nogmaals, minder is meer. Zomaar een paar subforums toevoegen is ook geen oplossing. Ik denk nu in de richting van een styling-subforum toevoegen. Misschien ontdek ik nog wel een rode draad (om die term er maar even in te houden :))

RE: [Split] Mini Chat weg?

Ik denk dat het hellemaal niet zo slecht idee is om een 1 of 2 subforums toe te voegen!
Als je logisch nadenkt en je wil iets weten over de mini of je hebt een idee waar denk je dan als 1ste aan???
Is het aan de buiten of aan de binnenkant van de mini of is het de motor!

Een grijs gebied zou dan nog de ophanging en vering kunnen zijn! Maar voor de rest kan ik het niet bedenken
Topic techniek algemeen is (lijkt mij) een te brede topic omtrent het mini gebeuren.
Techniek algemeen kan namelijk de motor, binnen of buitenkant zijn en is dus een verwarrende subforumpje.

Als je daarentegen de andere 3 toepast zouden meer topics in het juiste subje passen en dus makkelijker zoeken 8)
En beheren daarnaast een vergaarbakje ernaast of de minichat zou het geheel een stuk overzichtelijker maken en makkelijker zoeken voor de users, dus meer gemak en beheer door 2 subforums toe te voegen!

Ik denk echt dat het een stuk leuker en makkelijker wordt!
voor de rest vindt ik dit forum een klasse initiatief! keep on going! 8)

RE: [Split] Mini Chat weg?

Nog even afgezien van het werk dat dat met zich meebrengt (de topics uit twee subforums verdelen over vier) vind ik het ook geen logischere indeling dan "Techniek" en "Styling". Voor mijzelf geldt [i:38yv4b8s]niet[/i:38yv4b8s] dat ik klussen indeel al naar gelang ze binnen, buiten of onder de motorkap zitten. Ik denk veel meer in termen van aan de ene kant kantklossen en figuurzagen (om het maar even bot te stellen) en aan de andere kant vieze vingers van de smeer. Het repareren van een achterlicht en het aanbrengen/ontwerpen/maken van een luchthappertje zie ik als twee zeer verschillende dingen, die niet bij elkaar in hetzelfde forum (exterieur?) thuishoren. Bovendien kan een defect aan een achterlicht best ergens zijn oorsprong achter het dashboard blijken te hebben. Hoort het dan ineens in het forum "interieur" thuis?

Ik heb inmiddels een beetje door Mini Chat gestruind en ik denk eerder dat het eerder genoemde "Styling" forum (over spuiten, body-kits, dashboards, etc.) wel een goed idee is. Ik vind je constatering dat er veel met customizing te maken heeft in Mini Chat terecht. Als ik dan even verder denk, dan kom ik tot de conclusie dat er een forum mist dat in essentie betrekking heeft op het uiterlijk opleuken van je Mini.

Het bestaande forum "Techniek Algemeen" wil ik in ongewijzigde vorm voort laten bestaan. Onder meer omdat we nou eenmaal de huidige situatie als uitgangspunt hebben. Bovendien zou ik het denk ik ook zo doen als ik niet een forum vol topics had, want ik vind dit logischer.

Daarnaast is het me opgevallen dat er nogal wat topics zijn over zaken als het aankopen van een Mini, verzekering en het vinden van een goede garage. Gevoelsmatig vind ik dat dat wel een beetje bij elkaar hoort, maar zit ik nog even met de noemer waaronder je dat zou moeten scharen. "Financieel"? "Bezit"? Iemand suggesties?

Onder welke categorieën een en ander dan thuishoort en of de huidige categorie-indeling misschien wel een beetje aangepast moet worden ben ik ook nog niet helemaal uit.

[Wat betreft het verwarrende aan Techniek Algemeen: ik zie niet zo hoezo dat verwarrend is. Juist heel makkelijk, als je onderwerp technisch van aard is gaat het daar in :) Wat ik in wezen een logischere opdeling zou vinden, als je het toch over een opdeling gaat hebben, is bijvoorbeeld "Mechanisch" en "Elektrisch"]

RE: [Split] Mini Chat weg?

Wat jij wilt lijkt me ook niet de oplossing! praktijk is ook weer zo breed uitzetbaar omdat alles in de praktijk moet worden gedaan!
ik prefeer toch eerder mijn oplossing simpel en duidelijk.
eventueel elektra erbij!

het is niet zo erg om een forum te hebben met 6 sub-topics
ik heb liever meerdere topics dan alles op 1 stapel en de meest voorkomende is toch interieur extirieur en motorische gebied
daarnaast zal er nog een mooie topic over electra nemen
kijk eens naar www.gathering.tweakers.net
veel topics maar wel duidelijk!

RE: [Split] Mini Chat weg?

Ehm... Hoewel ik het inmiddels alweer weg heb ge-edit had ik het over een [i:2ucokjxv]categorie[/i:2ucokjxv] "Praktijk", niet over een subforum. Deze categorie zou dan kunnen dienen als paraplu over het huidige Techniek Algemeen, een Styling-forum (nieuw) en een forum over financiële aangelegenheden (nieuw). Dat alles hier wel onder past ben ik niet helemaal met je eens, dat het een ongelukkige keuze is wel. Daarom heb ik het ook weg ge-edit. Wist niet dat jij het inmiddels al gelezen had :)

GoT ken ik wel. Inderdaad meer subforums, maar ook met zeker tien keer zoveel gebruikers en posts, als het niet 100 is. En het is je misschien opgevallen dat ze bij GoT niet verder gegaan zijn met de opdeling. Je kunt bijvoorbeeld een forum over programmeren nog weer opdelen naar de verschillende programmeertalen, maar dat is niet gebeurd. Het heeft allemaal te maken met de verhouding tussen het aantal posts en het aantal forums.

Dat jij mijn onderverdeling naar styling en techniek niet logisch vind, tja, daar kan ik niks aan doen. Maar even afwachten tot vanavond, als er wat meer mensen meelezen en misschien hun mening geven. Ik vind het in elk geval logischer dan een indeling naar interieur, exterieur en motor. Ik dacht dat ik daar wel een aantal argumenten voor gegeven had.

RE: [Split] Mini Chat weg?

Ik was al aan het typen toen jij ondertussen bezig was met je edit, ging ff langselkaar! |:(
ik zal het ook even afwachten en dan zien we het wel, en jou argumenten heb ik inderdaad even snel gelezen maar aangezien ik op me werk zit doe ik nu 100 dingen tergelijk en schiet er soms wel even iets tussen!
:P

RE: [Split] Mini Chat weg?

Ik zit ook op mijn werk. Ik wou dat ik 100 dingen tegelijk had te doen :)

RE: [Split] Mini Chat weg?

Trouwens, ja, ik ken GoT wel. Komen de smilies je niet bekend voor? :)

RE: [Split] Mini Chat weg?

Ja inderdaad dat kwam me al vaag bekend voor >:)
in me volgende leven wil ik octopus armen zodat ik een beetje kan opschieten! :+)

RE: [Split] Mini Chat weg?

Eelke schreef:
Daarnaast is het me opgevallen dat er nogal wat topics zijn over zaken als het aankopen van een Mini, verzekering en het vinden van een goede garage. Gevoelsmatig vind ik dat dat wel een beetje bij elkaar hoort, maar zit ik nog even met de noemer waaronder je dat zou moeten scharen. "Financieel"? "Bezit"? Iemand suggesties?



Op zich een leuk idee en makkelijk te scheiden. Alleen denk ik dat het snel uitgelult zal zijn daar. Over aankoop tips hoeft eigenlijk maar 1 topic over te gaan, net als verzekering. De dingen die je ziet langskomen zijn eigenlijk ongeveer hetzelfde. Blijven garages en dingen over Minicentra. Eigenlijk geen probleem als een topic niet zoveel gebruikt wordt.
Mischien handiger om dat als een soort sticky of in de faq op te nemen. en wat over is in Minichat. Ik zal eerst morgen eens kijken heoveel daarvan er eigenlijk staat, ik ga nu slapen, morgen weer vroeg op :)

RE: [Split] Mini Chat weg?

Dat is waar, dat is vandaag ook al eens langs gekomen tijdens mijn overpeinzingen (ja, ik heb veel tijd over op mijn werk, momenteel :)).

Een inhoudelijke FAQ ergens (i.t.t. de algemene FAQ die eigenlijk alleen betrekking heeft op het forum zelf) is ook wel een goed idee.

RE: [Split] Mini Chat weg?

beetje bij beetje komen we er wel uit! ;)

Inderdaad zou het een goed idee zijn om verzekering in een faq te zetten net zoals de aanschaf van de mini en waar dan op te letten , maar volgens mij is dat al gebeurd! ik zal zelf ook nog eens morgen op het forum gaan struinen om een paar leuke ideeen op te doen! :)

ik gaat ook maar eens me bed opzoeken :O

grtzz Vin

:O

RE: [Split] Mini Chat weg?

Aankoopt tips is kopiëren van de MSCN site en evnetueel uitbreiden, de rest betekend wel weer een hoop werk... (maar aangezien je het toch rustig hebt op je werk in tegenstelling tot mij op mijn stage pek ... ;) )

RE: [Split] Mini Chat weg?

Mja... kopiëren... Beetje onzinnig, aan 1 kant, om informatie twee keer te vermelden op wat in principe dezelfde website is. Kan natuurlijk wel een link opnemen. En dan komt de vraag: een hoofdstuk "Inhoudelijk" opnemen in de overall FAQ of in elk subforum een eigen FAQ opnemen? Ik denk eigenlijk dat laatste.

RE: [Split] Mini Chat weg?

Das bij GoT ook zo, faq per subfourm en werkt daar goed :)

RE: [Split] Mini Chat weg?

yep doe maar werkt inderdaad handig!

Heeft er al iemand een idee hoe Eelke de andere topics moet gaan indelen?
Ik heb nog geen tijd gehad om een nog betere indeling te verzinnen!

RE: [Split] Mini Chat weg?

Dat heb ik je al verteld hoe [i:1viudogi]ik[/i:1viudogi] (;)) dat ga doen, namelijk gewoon zoals het nu is, met een extra subforum over styling en dergelijke (bodykits, interieur, etc.). Mocht je echt een briljante indeling weten die veel handiger is dan moet je het vooral laten weten, maar ik zie geen fundamentele problemen met de huidige indeling, eigenlijk.

RE: [Split] Mini Chat weg?

lijkt me in 1ste instantie inderdaad de beste oplossing, wanneer kunnen we dat verwachten? aangezien je je toch verveelt ;)
ik ga alvast een digicam kopen >:) dan gaan we dr eens een mooie sub van maken. :9

RE: [Split] Mini Chat weg?

mini chat inderdaad niet weg,maar een extra subforum over styling zou wel leuk zijn...

RE: [Split] Mini Chat weg?

Heb een FAQ toegevoegd aan Mini Chat, met vragen over aankoop (o.m. verwijzing naar MSCN aankooptips, blijf je ook mee bezig :)) en verzekering. Ook heb ik in dit subforum (Forum Algemeen) een topic gestart voor dicussie over deze FAQ. Ik ga zometeen aan de slag met het styling subforum.

RE: [Split] Mini Chat weg?

Nou ik ben benieuwd! :)