[Split] Onderschrift

RE: [Split] Onderschrift

En zijn er ook nog meer mensen die klagen over die lege plekken onderaan hun onderschrift? Lang geen last van gehad en nu bij sommigen weer wel...

RE: [Split] Onderschrift

Ik zie het idd ook gebeuren. Vooral als ik naar jou post kijk. Die is kort en dan gelijk het onderschrift, ipv onderaan de post. Ik gebruik w2000 IE6.

RE: [Split] Onderschrift

Ik zie bij de 2 laatste posts ook een gapend gat.
En ik gebruik Mozilla FireFox 1.0.7

Edit: Ik zie het bij mij nu ook voor het eerst!?!
Volgens mij heeft de ruimte van het onderschrift een
bepaalde grootte, en als het berichtje langer word dan
word deze vanzelf verkleint, totdat het bericht groter
is dan de ruimte van het ondeschrift!
Het berichtje hieronder heeft nl wel een gapend gat,
terwijl dit bericht omdat ik hier nu veel neerkwat het
niet heeft.. omda ut groter is.. ja.. bla.. kijk! ;)
En het heeft ook nog met de grootte van je avatar te
maken! Want bij jm_schel is het gat groter als bij mij!

RE: [Split] Onderschrift

test

RE: [Split] Onderschrift

Dat heeft niets te maken met topic problemen :P

Dat is al zo sinds de laatste update. Vroeger was er een gapend gat tussen de streep onder je post en je onderschrift. Dat is nu niet meer zo. Nu staat je onderschrift precies waar het hoort te staan, namelijk onder je schrift ;)

RE: [Split] Onderschrift

Jamaar... nu staat ie boven mijn schrift!?

(kijk maar naar mijn vorige post :P)

RE: [Split] Onderschrift

Demelza schreef:
Dat heeft niets te maken met topic problemen :P



Inderdaad, heb dit dus maar even gesplit.

Allereerst, aan de positie van het onderschrift ten opzichte van de tekst is niks veranderd, dat volgde altijd al direct op de tekst. Wat wel veranderd is, is de positie van de tekst binnen het tekstvak.

Posts staan in een HTML-tabel opgemaakt, met aan de linkerkant een vakje voor je gebruikersnaam, avatar, wanneer je bent aangemeld, etc. Aan de rechterkant staat de tekst van de post, plus daarboven een een regel met wanneer de post geplaatst is, de titel en wat ikoontjes. Onder de tekst staat nog een regel met nog een zwik ikoontjes (homepage, email, etc. dan de poster). Die beide regels boven en onder worden afgescheiden van de tekst door twee zwarte lijnen.

Vroeger zat er een "bug" in de template, waardoor de opmaak werd verstoord als dat linker vak langer was dan het rechter vak. Het probleem zat hem erin dat de browser ging proberen om de cellen aan de rechterkant gelijkmatig te verdelen over de beschikbare ruimte, waardoor bijvoorbeeld die zwarte lijntjes niet op de juiste plaats stonden (namelijk direct onder en boven die extra regels, ter afscheiding van het tekstvak). Ook kwam daardoor de tekst (plus onderschrift) ongeveer in het midden terecht. Dat is nu aangepast, zodat de zwarte lijntjes wel op de goede plek staan (zoals "de ontwerper" bedoeld had ;)).

Een bij-effect is dat de tekst nu helemaal bovenin het tekstvak staat, samen met het onderschrift (een onderschrift is naar mijn idee iets wat in feite bij de tekst hoort; als je een brief ondertekent zet je je handtekening ook niet helemaal onderaan het papier). En als dan dus dat linker vak groter is, dan volgt er nog een stuk wit na je onderschrift.

Over de positie van de tekst binnen het tekstvak zou je nog kunnen twisten (boven, midden, onder). Ik heb voor bovenin gekozen.

Het heeft dus ook niks te maken met een minimale grootte voor het onderschrift, maar alles te maken met een "minimale grootte" van de post als geheel, die per gebruiker bepaald wordt door hoe lang dat linker vakje precies wordt (door bijvoorbeeld wel of geen avatar).