[Split] Postcount

RE: [Split] Postcount

[[size=75:bz4viwzg]Toegevoegd door Eelke na split:[/size:bz4viwzg]
Uit het topic Postcount in Forum Mededelingen:

Momenteel ben ik bezig met het resyncen van de postcounts, nadat ik o.a. een deel van het woordspel heb weggehaald. Een aantal van jullie staan daarom momenteel op 0 posts. Er wordt aan gewerkt.




Klaar. Iedereen zit weer op de postcount die hij of zij verdient heeft ;)



]

Dacht je !!! Nu ben ik weer op het punt van een half jaar geleden.... gisteren nog 800 en nog wat en nu ineens 600 en nog wat.... hier word ik stil van

RE: [Split] Postcount

Yup, er is weer een resync geweest, wat betekent dat oude topics uit bijvoorbeeld de huiskamers nu ook weer uit de postcounts verdwenen zijn. Berg je maar, als er straks autoprune op de chat-forums komt zullen een boel mensen nog wel verder naar beneden vallen.

RE: [Split] Postcount

Aaaahhh...das ook echt een ramp ;)

RE: [Split] Postcount

Zelf ben je er ook een dikke 1000 naar beneden gevallen eelke :) Je zat bijna op de 10000

Ikzelf trouwens maar 4... Blijft de 1000 in zicht :)

RE: [Split] Postcount

Begrijp ik het nou goed...komen de aantallen nog een keer terug of niet. Nou maakt het mij verder niet uit. Ik doe volgens mij met niemand een wedstrijdje hoor haha. Tis soms gewoon handig een forum...

gegroet!!

RE: [Split] Postcount

OK, even een korte uitleg over de postcount:

De postcount is een eenvoudig tellertje dat voor iedereen wordt bijgehouden. waar gewoon 1 bij opgeteld wordt als je een post maakt. Het is dus alleen indirect gerelateerd aan het aantal posts dat je daadwerkelijk gemaakt hebt; het zou een veel te dure operatie zijn om voor iedereen al zijn of posts in de database te tellen elke keer dat een postcount weergegeven moet worden; in plaats daarvan wordt er een enkel getalletje uit de database getrokken.

Worden er posts expliciet verwijderd, dan wordt ook de postcount verlaagd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het opschonen van het woordspel.

Worden er posts gepruned, zoals in de huiskamers, dan wordt de postcount niet verlaagd, omdat het om een behoorlijk aantal kan gaan en het mogelijk bewerkelijk kan zijn om de postcounts bij te werken. Dit moet dus zo nu en dan handmatig gedaan worden, op een geschikt moment. Dan worden ieders posts op het forum daadwerkelijk geteld, en wordt het postcount-tellertje voor iedereen bijgewerkt. Na een resync "klopt" de postcount dus weer, terwijl hij ervoor waarschijnlijk te hoog was, als je hebt gepost ergens waar de pruning aan staat. Dat komt dus niet meer "terug".

Ik zal kijken of ik misschien wat vaker kan resyncen, zodat de terugval niet ineens heel groot is, ik kan me voorstellen dat dat voor sommigen een beetje teleurstellend is.

Bert schreef:
Zelf ben je er ook een dikke 1000 naar beneden gevallen eelke :) Je zat bijna op de 10000



Ja, pfff, dat had ik niet mee willen maken, zeg :)

Ikzelf trouwens maar 4... Blijft de 1000 in zicht :)



Dan is jouw signaal-ruis-verhouding dus kennelijk d:)b :)

RE: [Split] Postcount

Ik kan me er dus echt niet druk om maken hoeveel posts ik heb... Als het je daar allemaal om te doen is... Want misschien heeft iemand wel veel gepost maar is de zinnigheid van de meeste berichten ver te zoeken, vandaar dat ze een slechte indicatie zijn van iemands kennis waarover die praat. Kortom niet echt iets om je druk om te maken als je posts omlaag zijn gegaan, dat houdt in dat er naar verhouding meer zinnige posts in staan ;)

RE: [Split] Postcount

Ik weet nog ineens niet of ik gedaald ben of niet.
Ik let niet echt zo op het aantal posts ik al heb gezet.

Ik post alleen wanneer het mij interesseert of wanneer ik iets meer erover weet (wat dus bijna niet voorkomt:D)

wat maakt het uit die paar posts minder, diegene die al boven de 500 zaten die zullen die toch heel snel terug hebben.

bye

RE: [Split] Postcount

wouterke schreef:
Ik post alleen wanneer het mij interesseert of wanneer ik iets meer erover weet.




Inderdaad. Dat doe ik ook. Daarom is mijn signaal-ruis-verhouding (zoals Eelke het omschrijft) blijkbaar wel OK. Geniale uitspraak Eelke!!!

wouterke":3jnyjnhe]Wat dus bijna nooit voorkomt[/quote:3jnyjnhe]

:) Heel wijs. Maar het hoeft niet altijd waarheid te zijn wat je schrijf. Een suggestie, of aanname ergens over kan ook al een heel leuk, en soms zelf zinnig topic opleveren. Vooral als misschien blijkt dat die suggestie bij meer mensen leeft. Als je er dan maar bijzet dat je het zelf ook niet 100% zeker weet. Dat stel ik zowieso vaker beter op prijs dan heel zeker overkomen, en iemand met iets fouts overreden...

RE: [Split] Postcount

Vraag van Bridy over prunen van Gespot gesplit.

RE: [Split] Postcount

Uit een ander topic:

De Meester schreef:
Kan de telling niet zo worden ingesteld, dat je berichten-aantal gewoon blijft bestaan, nadat er een opschoning heeft plaatsgevonden.

Ik ben van mening, dat velen het hier wel mee kunnen vinden Eelke...



Dat kan wel, sterker nog, dat is standaard zo; zoals uit het bovenstaande blijkt moet ik apart actie ondernemen om de postcounts terug te draaien naar het werkelijke aantal.

Hier is een duidelijke reden voor. Net als dat sommige rubrieken gepruned worden (oude topics worden automatisch weggehaald), vind ik het ook onterecht dat iemand die, zeg, 20 posts in het woordspel doet, 20 keer meer "waardering" krijgt d.m.v. de postcount dan iemand die 1 technisch inhoudelijke bijdrage levert aan een topic in het techniek-forum. Het blijft natuurlijk altijd een grapje en een beetje een wassen neus, maar als alles voor de postcount meetelt, dan verliest het wat mij betreft echt alle waarde, dan kunnen die rangen net zo goed bij het grof vuil worden gezet. Op deze manier tellen posts in forums die gepruned worden in feite niet mee voor de postcount, wat ik een veel eerlijkere situatie vind.

Uiteindelijk is het hoofddoel van dit forum Mini-rijders met elkaar in contact te brengen, zodat er informatie en tips uitgewisseld kunnen worden. Ik vind dat degene die daar wezenlijk aan bijdragen een zekere "beloning" verdienen. Natuurlijk is het forum er ook voor de gezelligheid, maar zoals gezegd vind ik niet dat die gezelligheidsofurms aan de postcount moeten bijdragen.

RE: [Split] Postcount

Goed gesproken Eelke,
Ik kan het er wel mee vinden!
Het forum is een goed middel om elkaar te helpen en van dienst te kunnen zijn.
Het woordspel is een grappig iets; geinig en leuke voor de communictie; maar is niet het hoofddoel van het forum; denk ik.

Misschien moeten daar dan ook maar geen "punten" aan toegekend worden...
(tip)

Gr. de Meester...

RE: [Split] Postcount

Dat is in feite dus het effect van het huidige beleid.

Nog handiger zou inderdaad (en vanzelfsprekend) zijn als de postcount uberhaupt niet opgehoogd werd als op bepaalde plekken wordt gepost, maar daar staat de techniek op dit moment nog even in de weg.

RE: [Split] Postcount

ikzelf ben het hier helemaal mee eens, een postcount moet staan voor het aantal zinvolle posts en niet voor alles wat er ooit getypt is...

RE: [Split] Postcount

Potverdikkie! :(
Kom ik weer eens kijken en wil ik een oude topic van mezelf opzoeken, kan ik hem niet vinden. Zelfs mijn "coopy is niet meer"-topic kan ik niet meer vinden! En ben ik ook al gedegradeerd van een Twin-cam eight port naar een stage 3. Niet eerlijk jongens... je kunt toch ook gewoon een grotere server kopen. :P

RE: [Split] Postcount

Jaja!
Dit is mijn 1000-ste post! :+)

RE: [Split] Postcount

Mini Power schreef:
Jaja!
Dit is mijn 1000-ste post! :+)




ik zeg, tijd voor een sweep, hihihihihihhi :+) :P ;)

gefeliciteerd erwin!!!!

nog vele posts toegewenst...

RE: [Split] Postcount

Ja, vind ik ook!
Tijd voor een re-sync en het opschonen van het woordspel.
Aangezien er 2 Cafe de Cleef's zijn verdwenen in Friesland, kon dat voor Racing Green nog wel eens gaan uitmaken... >:)

default

RE: [Split] Postcount

Mini Power schreef:
Jaja!
Dit is mijn 1000-ste post! :+)




En dit is mijn 2187ste bericht :x

grtzz Martin

RE: [Split] Postcount

haha :) Volgens mij is er weer een resync geweest :)
En zowel Mini Power (987) als Racing Green (939) zijn weer onder de 1000 posts gekomen >:)
Ik zelf ben gelukkig nog boven de 1000 posts gebleven (1086) O:)

Sorry, kan er niets aan doen, maar als je nu de 1000 posts haalt dan heb je het ook echt wel verdient :)

RE: [Split] Postcount

Demelza schreef:
Sorry, kan er niets aan doen, maar als je nu de 1000 posts haalt dan heb je het ook echt wel verdient :)




Nou dat weet ik zo net nog niet hoor, het geeft in iedergeval niet aan hoeveel nuttige (posts met nieuwe nuttige informatie) posts je hebt geplaatst >:)

Frans

RE: [Split] Postcount

Er zitten om te beginnen nog een aantal bij die in de prune-forums staan die nog niet weg zijn gehaald... Het komt in elk geval iets dichterbij een aantal dat nog iets van waarde heeft.