[Split] Wat moet er allemaal in een Gespot-post?

RE: [Split] Wat moet er allemaal in een Gespot-post?

[Gesplit uit http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=6618 - Eelke]
Wat moet ik allemaal in mijn gespot-post zetten?
Zoveel mogelijk, maar toch minimaal kleur, locatie en (ongeveer) het tijdstip.

dit staat er ook.

ik weet niet waarom dit nodig is maar ik vind het een beetje 'zoeken' naar dingen om te verbeteren.

in deze topic staat niets meer vermeld als in het mijne en daar wordt ook op gereageerd, en dat was zelfs in belgie

RE: [Split] Wat moet er allemaal in een Gespot-post?

Wat uit de FAQ Gespot tussen de regels door (hopelijk) blijkt is dat het idee is dat je zoveel mogelijk kans maakt om ook een reactie te krijgen. Dus dat niet alleen de eigenaar zichzelf herkent, maar dat ook anderen de Mini kunnen herkennen.

Inderdaad staat er minimaal kleur, locatie en tijdstip, maar dat zie ik zo vaak dat ik een beetje het gevoel krijg dat mensen dat interpreteren als "kleur, plaats en tijdstip, dan ben je klaar, alles extra is mooi meegenomen". Persoonlijk zou ik liever hebben dat mensen het lezen als "Als ik alleen dat heb, heb ik een beetje minimale post, misschien kan ik het zelfs maar beter laten". Dat gebeurt niet, dat weet ik ook. Daarom wijs ik hier ook zo nu en dan op.

De post die je aanhaalt... Daar wordt ook nog vermeld dat het om een cabrio gaat, dus dat is al heel erg onderscheidend. Sommige kleuren zijn ook zo zeldzaam dat het al veel informatie bevat.

"Groene Mini"? Daarvan zijn er zoveel.

RE: [Split] Wat moet er allemaal in een Gespot-post?

het was maar een heel 'gewoon' minitje, geen bijzonderheden, als ik niet meer van die mini weet dan dit dan kan ik dit toch gewoon posten. ik had ook liever gehad dat ik het kenteken wist maarja...ik had geen pen en papier bij en was iemand aan het volgen dus tijd om te stoppen was er ook niet. op de terugweg stond hij er niet meer. nogmaals, als ik meer wist dan vertelde ik meer....

RE: [Split] Wat moet er allemaal in een Gespot-post?

Dat is al heel mooi. Vergeet ook niet dat als ik een opmerking plaats dit niet alleen bedoeld is voor de persoon die de betreffende post geschreven heeft, maar ook voor alle anderen die meelezen.

Om toch nog wat hints te geven in de richting van wat ik bedoel: een "heel gewoon Mini'tje" is al een bijzonderheid op zich (bijzonderheid wil zeggen extra informatie, niet persee dat het bijzonder is in de betekenis van ongewoon). Verder kun je nog denken aan wat voor kleur groen precies (bijvoorbeeld, British Racing Green is al een heel ander beeld dan de kleur van Frog Off - desnoods beperk je het tot donker of lichtgroen), maat wielen, wel of geen anderkleurig dak, gokje naar het bouwjaar, etc.

[size=75:2ury8j53]Overigens had ik het idee dat ik een vrij onschuldige opmerking maakte...[/size:2ury8j53]