[Split]Kenteken voldoende bij een spot?

default

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?

Demelza schreef:
Hebben we ook nog meer kenmerken dan alleen een kenteken en dat ie zwart is?




Is het niet zo dat dat het kenteken het meest opvallende kenmerk is.

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?

@VanOrange: Nee, dat is niet het opvallenste kenmerk. Als jij mijn kenteken zou zien in een spot zou je niet weten dat ik het ben. Staat er daarentegen blauw/groene mini met union jack op het dak, dan zou je kunnen denken Thirza of ik. Staat er dan ook nog chrome spatbordverbreders en pepperpot velgen bij, dan weet je pas zeker dat ik het ben. De enige die mijn auto aan het kenteken kan herkennen ben ik. Lees daarvoor ook eens de FAQ Gespot, daar staat in:

FAQ Gespot schreef:
Hee, maar als ik een kenteken heb, ben ik dus klaar, want dan is er geen twijfel meer mogelijk welke auto ik heb gezien!
Geen vraag, toch een antwoord. Zoals eerder al bleek is het de bedoeling om ervoor te zorgen dat de auto herkenbaar is voor zoveel mogelijk mensen; niet alleen de eigenaar, maar ook vrienden of bekenden van de eigenaar. Uiteindelijk is de kans dan het grootst dat de eigenaar te horen krijgt dat zijn Mini gespot is, direct of indirect; dat is toch immers het doel van een gespot-post plaatsen. Een kenteken wordt door de eigenaar wel herkent, maar of anderen dat ook kennen is maar zeer de vraag. Die onthouden meer de eerder genoemde uiterlijke kenmerken.



Oftewel, wat ik ook al zei ;)

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?

Demelza schreef:
@VanOrange: Nee, dat is niet het opvallenste kenmerk. Als jij mijn kenteken zou zien in een spot zou je niet weten dat ik het ben.



Tenzij VanOrange natuurlijk iemand is met een kenteken-tick die een kenteken 1 keer hoeft te zien en het dan onthoud. Maar zoveel mensen zijn er niet die dat kunnen (al haalt een zekere CMC het gemiddelde in dit topic al aardig omhoog ;))

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?

Demelza schreef:
@VanOrange: Nee, dat is niet het opvallenste kenmerk. Als jij mijn kenteken zou zien in een spot zou je niet weten dat ik het ben. Staat er daarentegen blauw/groene mini met union jack op het dak, dan zou je kunnen denken Thirza of ik. Staat er dan ook nog chrome spatbordverbreders en pepperpot velgen bij, dan weet je pas zeker dat ik het ben




sorry moest gewoon even reageren :D
die van mij heeft nu ook chrome verbreders, maar een groot verschil vind ik is de vlag doordat die van mij geschilderd is heb ik er geen witte rand om heen :D O:)
default

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?

Eelke schreef:

Tenzij VanOrange natuurlijk iemand is met een kenteken-tick die een kenteken 1 keer hoeft te zien en het dan onthoud




kenteken-tick is een groot woord, maar ja sinds je bij rdw precies kan zien of je met een cooper temaken hebt of een nepper ben ik meer geintresseerd in kentekens dan opgeleukte mini's chroom, engelse vlag, worstenvelgen er zijn meer mini's die dat hebben. Het kenteken is als het goed is auto gebonden.

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?

Ja, maar zoals je ook in de FAQ Gespot kunt lezen is het idee achter dit forum om "erachter te komen" wie je gezien hebt (waarom anders posten dat je een Mini gezien hebt? :?). Die kans wordt groter naarmate meer mensen de auto kunnen herkennen en kunnen zeggen, hee, dat is de auto van die of die. En met een kenteken schiet je wat dat betreft niet heel erg op, want er zullen niet veel mensen zijn die zomaar dat kenteken vanuit hun geheugen kunnen verbinden met een bepaalde auto en een bepaald persoon.

Natuurlijk heb je gelijk dat een kenteken een "garantie" is dat je een specifieke auto hebt gezien; het geeft uitsluitsel [i:1tdspqve]als[/i:1tdspqve] er een reactie komt. Een (deel van een) kenteken erbij geven is daarom ook best zinvol, maar als dat buiten de kleur het enige is dat je kunt geven, kun je je afvragen hoe zinvol de spot als geheel is, aangezien de kans [i:1tdspqve]dat[/i:1tdspqve] er een reactie komt kleiner is.

Maar goed, eigenlijk is dit gewoon een herhaling van wat al in de FAQ staat :x

RE: [Split]Kenteken voldoende bij een spot?