tapatalk

RE: tapatalk

Komt er misschien tapatalk ondersteuning voor dit forum? :)

met het groeiende aantal mobiele bezoekers lijkt me dat wel handig toch?

RE: tapatalk

Dat zou prettig zijn!

RE: tapatalk

Dat is niet waarschijnlijk. Ik heb erg veel te doen voor de website, en eerlijk gezegd heb ik nooit het nut begrepen van een app voor een website. Mede daardoor wordt ik persoonlijk nu juist een beetje simpel van alle websites die me lastig vallen met een popup dat er (hieperdepiep hoera!) een app is waarmee ik naar de website kan gaan :? :x Tapatalk heeft dat (kennelijk) ook als uitermate irritant bij-effect, dat iedereen die er voor kiest om gewoon een browser te gebruiken steeds wordt lastig gevallen met de vraag of ze die app niet willen installeren.

Afgezien daarvan ben ik momenteel in de laatste stadia van de ontwikkeling van een hele nieuwe website die niet alleen maar op phpBB gebaseerd is, waardoor het waarschijnlijk is dat tapatalk-ondersteuning niet simpelweg een kwestie is van de mod installeren.

Wat zijn de concrete voordelen van deze app ten opzichte van de website gewoon via de browser bezoeken (en via welke browser doe je dat dan, c.q. wat voor telefoon heb je)?

RE: tapatalk

Heb je al wat meer info over de nieuwe site?

RE: tapatalk

Eelke, die popup... ligt dan aan jou denk ik hoor ;)

Ik heb tot vorige week altijd sites bezocht via de browser (opera) op mijn samsung galaxy s2, maar ook mijn vorige telefoon, omnia II deed ik dit gewoon via de browser. Heb nog NOOIT op geen enkel forum wat tapatalk ondersteunde een melding gehad dat er een app voor zou zijn...

het grote voordeel van tapatalk, is dat het VEEL sneller laad dan een site in de browser, VEEL minder data verbruikt (handig met de huidige datalimieten!!!), en VEEL overzichtelijker is op een smartphone dan in een browser de site bezoeken (zoom... zoom... zoom, schuif, zoom)...

Het is niet voor niets dat eigenlijk alle fora die een redelijk aantal bezoekers heeft, en een redelijk aantal leden, deze optie installeren.

Overigens zou tapatalk een eenmalige actie zijn (om dit forum daaraan toe te voegen) en af en toe een module updaten (die volgens mij gratis is)

(iets met meegaan met de tijd enzo ;) )

RE: tapatalk

Zelf ben ik meer voorstander van een responsive design in plaats van dat soort oplossingen.

RE: tapatalk

ik kijk vaak naar het forum via de iphone, gewoon met safari!

Vind het zelf onzin om voor een paar euro een app te kopen die mij dan het forum laat zien :?

RE: tapatalk

Ik kijk op dit forum bijna alleen maar via m'n telefoon (ik heb dan ook nog geen data limiet :D ), en dat gaat met het huidige forum uitstekend. Ik gebruik een nokia E72... Ik vraag me dan af wat de voordelen zijn van zo'n app..?

RE: tapatalk

voordelen van die app? lees een paar posts terug. Ook laad het veel sneller, is overzichtelijker, je hoeft niet te zoomen, foto's vullen niet je beeld (kleine icoontjes waar je op kunt klikken voor grotere "vieuw".

en de app is gewoon gratis te vinden hoor...
voor mensen met een samsung: even via de SAMSUNG app store (gratis officieel)
En voor mensen met android zonder samsung: mij even pmmen
Iphone moet ik even kijken, maar dacht dat ik ook daar een gratis versie voor had.

RE: tapatalk

@BadBert: De popup is dan misschien een "privilege" voor de iPhone, internet staat in elk geval vol met klachten. Maar, ik heb ook even verder gekeken dan mijn neus lang is, en "uitschakelen" schijnt niet meer dan een kwestie te zijn van een installatie-stap (installeren van een JavaScriptje) over te slaan, dus daar is een mouw aan te passen.

Ik ben benieuwd naar een bron voor de beweringen wat betreft data-verbruik, en welke template/theme/stijl er dan mee vergeleken wordt. Je moet het m.i. toch wel redelijk bont maken wil de "raamwerk"-HTML procentueel heel veel gaan uitmaken t.o.v. "alleen" de data oversturen (wat Tapatalk en consorten ook wel via een of ander XML-formaat zullen doen, dus ook dat heeft overhead). Overigens is dat natuurlijk een reden voor [i:3owbrzfc]jou[/i:3owbrzfc] om de app te willen gebruiken, niet voor mij om de koppeling te installeren :) De enige reden daarvoor zou eigenlijk zijn dat er genoeg animo voor is.

Anyhow, elke uitbreiding op een website vergt extra beheers-overhead (niet alleen de updates installeren, maar ook in het oog houden of er updates zijn i.v.m. veiligheidslekken - in dit geval redelijk onhandig, want ze houden het bij in een forum-post, waarvan je alleen een notificatie kunt krijgen - per email - als je je ook registreert op het forum, naast je account die je aanmaakt voor de koppeling met de app), dus vergeef me als ik wel de afweging maak voor hoeveel mensen ik het zou doen. Even de reacties op deze thread afwachten lijkt misschien een goede eerste indicatie en het is op zich redelijk uniek dat mensen die er [i:3owbrzfc]niet[/i:3owbrzfc] op zitten te wachten ook reageren... (Meestal weet je na zo'n "peiling" eigenlijk nog niks, behalve dat de mensen die gereageerd hebben het willen, want lang niet iedereen die het wil reageert en ook bijna niemand die het [i:3owbrzfc]niet[/i:3owbrzfc] nodig vind laat iets van zich horen. "Vocal minority").

RE: tapatalk

Nou Eelke, dan ben ik de eerste die reageerd; van mij hoeft het niet.
Ik als wereldreiziger (handelaar in biechtstoelen noemt men dat bij mij thuis :9 ), heb geen behoefte aan het forum op m'n mobiel. Ondanks dat m'n mobiel het wel kan.

Voor mij is het forum iets extra's, ook al ben ik er regelmatig te vinden. Er zijn toch dagen dat ik er simpelweg geen tijd voor heb.
Ik heb daarom ook geen behoefte om het forum constant 'bij me te dragen'.

Groet ron

RE: tapatalk

ayla schreef:
Voor mij is het forum iets extra's, ook al ben ik er regelmatig te vinden. Er zijn toch dagen dat ik er simpelweg geen tijd voor heb.
Ik heb daarom ook geen behoefte om het forum constant 'bij me te dragen'.




Je HOEFT er ook niet naar te kijken, je hebt alleen die mogelijkheid OM het eventueel mobiel te doen...

RE: tapatalk

Inderdaad, zit nu constant te zoomen en scrollen (in de breedte)

RE: tapatalk

It lijkt me wel wat, zo'n app. Heb ik wat te doen tijdens de les! maar op de browser wil het opzich ook wel prima, ik heb een HTC and dus HTC sense en dat past de text dusdanig aan dat je alleen omhoog en omlaag hoeft te scrollen, alleen reageren is lastig omdat ik niet de tekst kan zien die ik typ :?

RE: tapatalk

Zijn er niet meer mensen die graag tapatalk zouden zien?

Het is een kleine moeite om te installeren...

Ik vind de site via mobiel bezoeken alles behalve prettig en gebruiksvriendelijk, je bent constant aan het inzoomen, klikken, uitzoomen, inzoomen, lezen, scrollen etc.....

RE: tapatalk

Hoi BadBert,

Zoals Eelke al aangaf gaat het niet alleen om het installeren op je website maar er komt ook beheer bij kijken om te zorgen dat alles goed blijft werken. We hebben een vrijwilliger die de hele website moet beheren en een lange lijst heeft liggen met issues die opgelost moeten worden. Het forum updaten naar een nieuwere versie is daar een van. Totdat we daar aan toe komen zullen we het moeten doen met de huidige opzet waar bij het forum op een mobiel redelijk goed te raadplegen is.

Nu hebben we dus een vrijwilliger, stel nou dat we er nog een paar kunnen vinden dan kun je met het team de taken verdelen en dan zal het mogelijk zijn de issuelijst sneller te verkleinen. Dus ben je handig met Drupal? En lijkt het je leuk om mee te werken aan de optimalisatie van onze website? Neem dan contact op met Casper of mij.

Groetjes,

Natascha