Technisch FAQ??

RE: Technisch FAQ??

Eelke schreef:
Over een technische FAQ is al vaak gesproken. Red Flame is momenteel bezig met een soort index; een topic waarbij voor verschillende onderwerpen links naar relevante topics gegeven zijn. Een echte FAQ is waarschijnlijk niet of nauwelijks te doen. Je mag best een topic in Forum Algemeen openen voor suggesties voor vragen die in een technische FAQ zouden moeten staan, misschien levert het iets op.




In een ander topic ontstond een kleine discussie over het zoeken van onderwerpen op het forum.

Lees even: Link Aangezien ik niet kaan splitten ;)

Kort samengevat is het blijkbaar voor anderen behoorlijk irritant als er steeds terugkomende vragen steeds maar weer gesteld worden. Hierin voorziet de zoekfunctie blijkbaar niet. (Waarom??)

1 (!!) van de mogelijke oplossingen is een Technisch FAQ. Over welke daarin moeten komen zijn we snel uit (ff zoeken of het forum welke onderwerpen steeds weer terug komen), en wat de JUISTE informatie is die dit dan uitlegd, kunnen nog eens gezond discuseren :D

Misschien zijn er nog wel andere mogelijkheden om dit op te lossen. Eelke schrijft al: een index die naar onderwerpen linkt waar de info staat... Misschien mensen andere ideeen. Hoe is dit op andere fora opgelost?? Ikzelf ben hierbuiten niet zo actief, anderen wel??

En daarbij de stelling van Eelke: Een echt Technisch FAQ is waarschijnlijk niet of nauwelijks te doen.. Waarom niet??

RE: Technisch FAQ??

Omdat een FAQ bestaat uit eenvoudige vragen, en niet veel minder eenvoudige antwoorden. Technische vragen lenen zich daar volgens mij niet echt voor.

Die index, daar is red flame hard mee bezig en dat gaat binnenkort ook echt komen. Wat betreft een FAQ zou ik eigenlijk gewoon de uitdaging bij jullie willen leggen. Dus kom maar met technische vragen die vaak langskomen, inclusief een helder en bondig antwoord.