Topics met rare dingen

RE: Topics met rare dingen

Hallo allemaal,

Een aantal van jullie hebben al gemerkt dat er topics zijn waar wat rare dingen mee aan de hand zijn, zoals reacties die wegvallen en dat er in het overzicht staat dat de laatste reactie van iemand is die dan niet te vinden is ofzo. Dit komt als volgt:

Na de brand op de UT heeft het forum enige tijd moeite gehad met mailen. Het posten werkt, stom genoeg, als volgt:
1) Sla de nieuwe reactie op in de database
2) Stuur mailtjes naar degenen die zich op dit onderwerp hebben geabonneerd.
3) Werk de informatie voor het onderwerp bij, zoals laatste reactie en aantal reacties.

Omdat stap 2 mis ging en het daardoor erg lang duurde hebben veel mensen, geheel begrijpelijk, het posten afgebroken. Hierdoor is stap 3 voor een aantal topics nooit uitgevoerd en zijn er onregelmatigheden ontstaan tussen het werkelijke aantal reacties en de informatie, zoals aantal reacties, die apart bij elk onderwerp wordt bewaard.

Ik kan deze informatie herstellen, maar alleen als ik weet om welke topics het gaat. Kom je dus iets raars tegen wat hierdoor veroorzaakt zou kunnen zijn, meldt het dan hier, dan zal ik kijken of ik er wat aan kan doen.

Ter informatie voor degenen die het iets zegt: de reden voor de mailproblemen bleek te zijn dat de DNS-server (de server die zorg draagt dat IP-namen, zoals haywire.student.utwente.nl, zonnet.nl of yahoo.com, vertaald worden naar IP-nummers, zoals 130.89.229.21) veranderd was i.v.m. de brand. De server die gebruikt moet worden wordt normaal gesproken doorgegeven als een computer een IP-nummer aanvraagt via DHCP bij het opstarten, maar omdat de server in principe nooit wordt gereboot was dat niet gebeurd. Omdat bovendien wel het IP-adres geldig bleef leek er oppervlakkig niks aan de hand met de netwerkverbinding van de server, maar probeerde hij de domeinnamen voor de e-mail-adressen op te vragen bij een DNS-server die niet bestond.

RE: Topics met rare dingen

Overigens dacht ik dat het Zoetermeer-topic hier bijhoorde door een reactie van Zorro, maar dat is niet zo. Coopy had kennelijk gereageerd en het snel weer weggehaald. Nu is natuurlijk de vraag: wat stond daar? :x