Verbeteringen: editor, onderhoud, title tags, groepering uitslagen

Verbeteringen: editor, onderhoud, title tags, groepering uitslagen

Ingediend door Eelke op

Weer een update aan de site. Eén zeer zichtbare, de rest wat meer op de achtergrond.

Editor

Er is een nieuwe editor op de site (d.w.z., waarmee je o.a. berichten op het forum plaatst). De oude liep uit de ondersteuning en moest daarom vervangen worden. De meest zichtbare wijziging hierbij is dat de knop om emoticons toe te voegen is verwijderd. Dit was een zeer beperkte set "smilies", die afweken van de inmiddels standaard emoji's. De plugin was niet beschikbaar voor de nieuwe versie van de editor, dus hebben we er nog eens kritisch naar gekeken.

Screenshot oude smilies

We zagen ook dat mensen zo nu en dan al emoji's gebruikten, wat met name op mobiel kinderlijk eenvoudig is, dus het liep al door elkaar. We hebben daarom de gebruikte emoticons omgezet in standaard Emoji's (voor elk van de beschikbare emoticons was een voor-de-hand-liggend alternatief), en de knop verwijderd. 🙂🙁❤️👍🎸🚀

Zoals gezegd, op een telefoon is emoji's invoeren niet ingewikkeld, je doet het waarschijnlijk al dagelijks. Op desktop is het iets lastiger. Zie bijvoorbeeld deze tips over het plaatsen van emoji's op Mac en Windows. Op nieuwere Macs zit de emoji-kiezer vaak onder de globe-knop linksonder.

Laat het weten als je een knop voor het plaatsen van emoji's mist. Laat je ook vooral horen als je tegen andere dingen aanloopt met de nieuwe editor, mogelijk is er iets aan te doen.

Title tags

Ook best een technisch verhaal, al kun je er wat van terug zien als je pagina's van de site terugkrijgt als zoekresultaat op bijv. Google, of let op de titelbalk in je browser. We hebben de zgn title tags onder handen genomen. Zo is hopelijk duidelijker naar wat voor pagina je kijkt, en kunnen mensen onze site makkelijker vinden.

Groepering uitslagenoverzicht

In het uitslagenoverzicht kreeg elke uitslag een kopje met het jaar. Dat was niet de bedoeling. Dat is nu hersteld, zodat alle uitslagen van een jaar weer bij elkaar staan.

Onderhoud

Drupal en de diverse modules die in gebruik zijn, zijn weer bijgewerkt naar recente versies.

Dank aan Fokko en Frank 1.6.