Weer een beetje aan de slag

Ingediend door Eelke op ma, 16-01-2023 09:12

Hallo allemaal,

Ik post even een berichtje, omdat jullie mijn naam misschien weer hier en daar voorbij zien komen. Voor wie mij niet kent, ik ben Eelke Blok en ik heb jarenlang de website voor de MSCN gebouwd en onderhouden. In 2012 werd mijn dochter geboren en heb ik aangegeven dat er gezocht moest gaan worden naar een nieuwe web-ontwikkelaar. Dat is uiteindelijk gelukt, maar het duurde nog een aantal jaar voordat de nieuwe website - die waar je nu naar kijkt - op basis van mijn oude ontwerp de lucht in ging (tot die tijd heb ik de oude site in de lucht gehouden). Dit is echt een huzarenstukje van Maarten, die deze website heeft gebouwd, want het is behoorlijk indrukwekkend wat hij, zonder voorkennis van Drupal, voor elkaar heeft gekregen.

Inmiddels heeft Maarten geen tijd meer voor de website. Frank bemoeid zich ook met de website, maar is ook niet zo bekend met Drupal. En aangezien mijn kinderen inmiddels wat groter zijn, begin ik mijn handen ook weer iets meer vrij te krijgen

Ik hoop dat ik flinke stappen kan zetten, maar stel je daar ook weer niet teveel van voor; het bouwen en onderhouden van een website als deze is echt een flinke klus. De primaire focus is nu om de site regelmatig onderhoud te geven, want net als je PC thuis zijn er voortdurend updates die met enige regelmaat geïnstalleerd moeten worden, om niet teveel achter te gaan lopen. Dat achterlopen moet je ook niet onderschatten; er kunnen in web software soms flinke veiligheidslekken zitten, waardoor de website helemaal overgenomen kan worden of er data gestolen kan worden. (Het is een misverstand dat de club daar "te klein" voor is, ofzo; mensen die kwaad in de zin hebben, hebben geautomatiseerde scripts die gewoon eindeloos allerlei bekende lekken uitproberen op willekeurige websites, in de hoop dat ze ergens binnen komen; de logs van deze site staat vol met pogingen om in te loggen op het Wordpress beheerscherm, terwijl dit tocht echt Drupal is, en geen Wordpress).

Dus, als je iets meeneemt uit bovenstaand, ik ben er weer (een beetje), maar Frank en ik kunnen het niet alleen. Als je interesse hebt in webontwikkeling, of beter nog, ervaring, laat het dan vooral weten als je zin hebt om een steentje bij te dragen.

Groeten,

 

Eelke

RE: Weer een beetje aan de slag

Welkom terug Eelke! En veel succes ;)

ik hoop dat je er weer een ECHT forum van gaat maken, want nu missen we toch HEEL VEEL functies die gewoon in den basis op een forum horen....

 

Ik heb zelf helaas geen kennis van drupal o.i.d, ik weet wel wat mensen fijn vinden op een forum (heb er zelf ook 1, maar dat is in Joomla/kunena en hopelijk gaan we binnenkort overstappen op wordpress)

RE: Weer een beetje aan de slag

Ik begrijp wat je bedoelt, met de basis forum-module van Drupal heb je nog geen forum. Het was een lastige keuze om af te stappen van phpBB, maar de integratie tussen Drupal en phpBB op de oude site was behoorlijk complex, en als dat niet goed was gekomen dan was het voortbestaan van de site serieus in gevaar gekomen (jaja... 🤔. Maar iets met hindsight). Het nadeel bij Drupal is dat je veel minder "out of the box" krijgt. Het voordeel - in theorie - is dat het veel flexibeler is. Ik vergelijk Drupal altijd met Lego, en met Lego kun je... Maar ja, dan moet er wel tijd zijn. 

Overigens is het forum niet de enige prioriteit aan de site. De styling is inmiddels ook serieus outdated, afgezien van dat de omzetting naar Drupal 8 het geheel geen goed heeft gedaan.

Overigens, kennis van Drupal is geen vereiste. Kennis van PHP en/of HTML en/of CSS is een pre. Een ervaren web designer zou ook zeker waarde kunnen bijdragen.

RE: Weer een beetje aan de slag

Plannen genoeg zo te lezen.

heel veel succes!

Webdesigner ben ik ook niet, ik freubel wat met de instellingen van wordpress en phpBB.... meer niet helaas.

RE: Weer een beetje aan de slag

Zoals laatst al gezegd Eelke, welkom terug. Mocht je nog mensen zoeken om te helpen met testen, dan weet je ons te vinden. En zoals Pieter al aangeeft. Laten we hopen dat Frank en jij er weer een net forum en een nette website van maken met een codering die er weer een tijdje tegen kan.