Toertocht of puzzelrit?

RE: Toertocht of puzzelrit?

Iets waar ik al een tijdje benieuwd naar ben is het volgende: wat zoekt een Mini-rijder nu eigenlijk in een ritje? [Dit gaat dus om mijn persoonlijke nieuwsgierigheid, is geen vraag vanuit de club] Gaan we voor de mentale uitdaging van een puzzelrit (met bijbehorend klassement en punten voor het clubkampioenschap), of voor de ontspanning van een toertocht (gewoon een route rijden door een mooie omgeving*)? Hoe vinden we de verhouding zoals die er nu is (voornamelijk puzzelritten met zo nu en dan een toertocht)?

Ik kwam hier weer op door de volgende opmerking van Richie in het topic over de Stuyvesant-rit:

richie schreef:
Jammer dat er van beneden de rivieren bijna niemand bij was, op Weske na dan.



Is het zo dat mensen alleen de moeite nemen om een eind te rijden voor een rit als er wat te halen valt (punten voor het clubkampioenschap)?

Ik ben wel benieuwd hoe mensen daar over denken.

[size=75:2189ddgk]*: Ik doel hierbij dus niet op de zogenaamde treintjes, wat ook wel eens bedoeld wordt als het over een toertocht gaat; met een grote groep Mini's achter elkaar aan in een lange sliert. Ik doel op het soort toertocht dat lijkt op een puzzelrit, dus in principe bedoelt om individueel te rijden (met kleine groepjes gaat ook prima), volgens een vooraf uitgereikte routebeschrijving. De routebeschrijving bevat echter geen vallen en is erop gericht om zo duidelijk mogelijk te zijn. Onderweg hoef je alleen van de omgeving te genieten, niet op bordjes te letten en/of een controlekaart bij te houden.[/size:2189ddgk]

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ben persoonlijk meer van de Toerritten (met af en toe een tussenstop of een vraagje is ook leuk).

RE: Toertocht of puzzelrit?

BTW, mocht het gesuggereerd worden, ik maak hier bewust geen poll van, een beetje onderbouwde/genuanceerde meningen zijn veel nuttiger :)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ben ook meer van de toerritten.. (zoals Stuyvesant afgelopen weekend). Vorig jaar had Tincu er wel een paar vragen in gedaan. Wat ook leuk was..

Een puzzeltocht heeft ook ckr wat, maar dan heb je minder tijd om van de omgeving te genieten.

Ik denk dat er een middenweg moet worden gekozen (als dat de bedoeling van dit topic is)

Duzz zowel puzzel als toerritten

Jaapio

RE: Toertocht of puzzelrit?

ik ben ook wat voor de mix, navigatie en toerrit in één. Zo was de Polderroute vorig jaar 70% navigatierit en 30% toerrit. Ik doe het beide graag :)

RE: Toertocht of puzzelrit?

jaapio1984 schreef:
Ik denk dat er een middenweg moet worden gekozen (als dat de bedoeling van dit topic is)



Het gaat in de eerste plaats om [i:3fuhkil4]mijn[/i:3fuhkil4] nieuwsgierigheid en om een interessante discussie op gang te brengen, of de club er wat mee doet is weer een heel ander verhaal :)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik mis tijdens een puzzelrit de gezelligheid en de Mini's om me heen. Bij een tourrit ben je continue 'onder den Mini's' en dat is gewoon een leuk gevoel. Samen rijden, samen de ongeving zien en je kunt tijdens een tourrit (al dan niet met bakkie) toch leuk met elkaar communiceren. Een goede tussenstop om gezellig bij te praten is dan wel een pré.

Tijdens een puzzelrit ben je vaak alleen met de puzzel bezig. Zoals bijvoorbeeld bij de Brabantse Winterrit. Ik had daar liever iets meer van de omgeving gezien/geleerd. Dat kon niet echt, omdat je continue aan het zoeken was naar bordjes e.d. (Geen verwijt naar Marloes!!!).

Laat mij dus maar lekker touren!! :)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik vindt een puzzelrit wat dat betreft leuker... Je ziet nog eens wat verschillende mini's. Dat (al dan niet lekkere) kontje van de voorganger ben ik ook wel snel weer zat...

Doe mij maar een leuke puzzelrit... Lekker bezig zijn met mini's, mensen, en met je hoofd... Lekkere lange wachttijden voor de uitslagen zijn ideaal voor de sociale contacten :D

RE: Toertocht of puzzelrit?

Het verschilt natuurlijk wel heel erg per type puzzelrit. Als je bijvoorbeeld foto-coördinaten hebt, dan heb je in feite een heel stel tussenstops waarbij je steeds wel weer een paar Mini's tegenkomt. Daarnaast is er ook bij een puzzelrit altijd nog de finishlocatie waar je na kunt praten.

Een puzzelrit [i:d278znkn]kan[/i:d278znkn] je natuurlijk ook met meerdere doen, al wordt dat al snel als onsportief gezien, zeker als je via de bakkies overlegd.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ga ook voor puzzelritten.
Persoonlijk is dat voor mij ook de reden dat ik bijvoorbeeld niet naar Friesland ben gegaan zondag.

Ik vind het leuk om een beetje op een actieve manier bezig te zijn door te puzzelen.
Ik vind het niet leuk om klakkeloos achter je voorgangers aan te rijden en zoek graag mijn eigen route. Wat je vaak ziet met een tourtocht is dat je in een lange sliert achter elkaar aanrijdt. Natuurlijk heeft dat ook leuke kanten en kan je een stuk meer genieten van de omgeving.

Wat ik persoonlijk een leuke puzzelrit vind is de dauwrit. Een leuke combinatie tussen een tourtocht en een puzzelelement. Een makkelijke route waar je (vrijwel) niet fout kunt rijden en toch leuke puzzels om ook de geest een beetje bezig te houden.

RE: Toertocht of puzzelrit?

In de reacties die ik hierboven lees, gaat het telkens over of puzzelen, of toeren. Waarom zouden we de mensen met inschrijven niet de keuze geven?

Er is vast wel de mogelijkheid in een toertocht een spelelement te maken voor de liefhebber. Andersom (een puzzelrit die ook zonder puzzelen te rijden is) kan natuurlijk ook. ;)

[i:3e51zirs]Ik[/i:3e51zirs] ben meer van de toertochten. Lekker wat foto's maken en van de omgeving genieten. Het is mij doordeweeks al druk genoeg op de weg, daardoor heb ik niet echt de belangstelling om op Zondag ook nog eens "een wedstrijdje" te gaan rijden.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Berry M schreef:
Er is vast wel de mogelijkheid in een toertocht een spelelement te maken voor de liefhebber.




Tuurlijk kan dat. Kijk naar de Voorjaarstoer en de Stuyvesant vorig jaar. Maar dat is niet het puzzelen wat je doet bij een puzzelrit. Dat is voor een fervent puzzelaar meer iets om te zorgen dat je je echt niet verveeld.

Berry M":12fuuk17]Andersom (een puzzelrit die ook zonder puzzelen te rijden is) kan natuurlijk ook. ;)[/quote:12fuuk17]

Nee, want bij de meeste puzzelritten is het juist het idee dat je zelf de route vind. Zou lekker makkelijk (en niets meer aan) zijn als je gewoon achter de mensen aan kon rijden die de toertocht versie reden... ;)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ben iets meer van het puzzelen. Als een rit goed in elkaar zit, dan kun je ook best wat van de omgeving zien. Dat het puzzelen voor mij wat meer de voorkeur heeft kan er ook aan liggen dat ik de competitie die daar aan vast zit wel leuk vind, wat je bij een toerrit toch heel wat minder hebt.

Je kunt natuurlijk ook varieren in de moeilijkheidsgraad of de vorm van opdrachten zoals ze uitgevoerd moeten worden. Daarnaast natuurlijk heeft ook de hoeveel opdrachten een invloed op de mogelijkheden van het bekijken van de omgeving.

De Liflaf van afgelopen jaar was een mooi voorbeeld van een rit waar je ook nog eens wat van de omgeving te zien kreeg. Het zoeken van de foto's was daar al voldoende voor.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Mik mij maar in het hokje toerritten. Gewoon lekker ontspannen van de omgeving genieten, op de tussenstops misschien een leuk spel-element er in mikken en hopsakee weer verder karren. Geen gedoe over andere intepretaties van vragen of foto's, lekker relaxt karren dus. Je kan er ook een leuke fotowedstrijd eraan hangen. Tegenwoordig kan je met elk aftandse gsm apparaat al behoorlijke foto's schieten, dus dat kan dan wel erg geinig zijn.

RE: Toertocht of puzzelrit?

echter heb ik nog geen ervaring in een van 2-en en zou deze toch zeker wel een keer willen opdoen.
maar om voor een eerste rit eerst een heel stuk te moeten rijden is niet voor iedereen uitnodigend om er een keer aan meer te doen.
misschien een idee om een poll te maken wie er mee zouden willen doen aan een puzzel/toertocht en uit welke provincie je komt?
en dan zou je er een vraag aan vast kunnen knopen hoever iemand hiervoor zou willen rijden.
weet niet of het een idee is ?

RE: Toertocht of puzzelrit?

Wij hebben nog zo gezegd geen polls :) ;).
Ach ik doe aan allebei mee, alleeen het merendeel zijn puzzeltochten en die zijn zo gehaast.

RE: Toertocht of puzzelrit?

misschien een idee om een poll te maken wie er mee zouden willen doen aan een puzzel/toertocht en uit welke provincie je komt?
en dan zou je er een vraag aan vast kunnen knopen hoever iemand hiervoor zou willen rijden.



Dat wordt wel een erg ingewikkeld verhaal. Niet alleen qua vraagstelling, maar ook om er daarna rekening mee te houden. Je kunt streven naar een goede verdeling van de ritten over het land, je kunt streven naar een goede verdeling tussen puzzelritten en toertochten. Voor beide afwegingen geldt dat er nu al vaak zat discussies zijn of dat wel goed gaat. Moet je ook nog de combinatie van die beide aspecten in de gaten gaan houden dan wordt het wel heel lastig. Sowieso zou je idealiter natuurlijk alles 100% afstemmen op de [i:3tj8m6z9]vraag[/i:3tj8m6z9] vanuit de deelnemers, maar in de praktijk ben je ook heel erg afhankelijk van het [i:3tj8m6z9]aanbod[/i:3tj8m6z9]. Er moeten namelijk wel mensen bereid zijn om een rit ergens uit te zetten. De sportcommissie gaat daarin meestal wel verder dan "gelegenheidsuitzetters" (bijv. Frieslandrit uitzetten vanuit Den Bosch) maar het moet niet al te dol worden.

Daarbij, mijn vraagstelling suggereert misschien dat er een wereld van verschil is tussen toertochten en puzzelritten, maar de werkelijkheid is natuurlijk dat het helemaal niet zo zwart/wit is. Misschien dat je voorkeur ligt bij een toertocht, maar als je dat leuk vind, dan kun je ook aan een puzzelrit meedoen met de instelling dat je voor de omgeving komt en de uitslag je geen barst interesseert en zo toch een hele leuke dag hebben (dat werkt ook niet met alle puzzelritten; als je voor de omgeving komt zal het juiste rondje rijden op een industrieterrein niet zijn waar je warm voor loopt :)). Waarmee ik maar wil zeggen, als er geen rittype van jouw voorkeur bij jou in de buurt is, maar wel een ander soort rit, dan blijft het toch altijd leuker om de Mini mee uit te nemen dan om thuis op de bank te blijven zitten :)

Maar goed, tot zover iets over de locatie, want eigenlijk is dat een heel ander aspect en een heel andere discussie.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ben ook meer van de puzzelritten. Ben het snel beu als de tourtocht niet op schiet of je steeds achter dezelfde aan sukkelt. Uitzonderingen van mooie ritten daargelaten (Yvette-Swetterhage-Koniginnerit).

Bij een puzzelrit zit er voor ons spanning in. Wij zeggen dan ookwel dat wij de rittensport uitoefenen. Wij doen dit ook met de Trabant of 'vroeger' de luxe wagen.

Het gaat mij niet zozeer om de te behalen punten van een eventueel klassement, maar wel om het hoogst mogelijke te eindigen. (als er geen prijzen/punten aan verbonden zouden zitten zou dit nog steeds leuk zijn voor ons) Als er maar competitie is.

Ook vind ik dat een puzzelrit wel van enig kaliber moet zijn. Ik moet flink aan het denken worden gezet (domme fouten maken daargelaten ;) ) Een puzzelrit in een mooie omgeving met het zonnetje door de bomen op een zandpad is natuurlijk de ultieme combinatie. Maar niet altijd mogelijk.
Wij kijken dus ook wel degelijk naar diegene die hem uitzet. Als wij onze twijfels hebben over het 'kunnen' uitzetten van een rit gaan we niet of juist wel :9 uit nieuwsgierigheidsoverwegingen.

Ritten die me eerder zijn tegengevallen rijden wij nog een keer. Vallen ze weer tegen dan helaas niet meer. Maar ook daar maken we weer een uitzondering! Zouden we de rit nodig hebben voor een klassement zetten we ons over de 'slechte rit' drempel heen. Of als we de uitzetter goed kennen en we er niet onderuit kunnen NIET te komen dan gaan we toch :P Vaak valt dan de rit reuze mee omdat het gezellig is achteraf.
Gezelligheid doet voor ons dus ook heel veel, ook wanneer er aan de kinderen of de inwendige mens wordt gedacht. Een keer een consumptiebon weggeven of een doos kleurtjes voor de kids bijvoorbeeld.
Ja ja wij kijken soms ook naar het gehalte "goodies" of schildjes. (die bij de mscn erg weinig worden uitgedeeld)
Bijvoorbeeld:
Al is de kersenrit nog zo slecht dit jaar, de kersen maken het wel goed en de viering van onze 1e rit ooit ook.

Waarom wij niet naar friesland zijn gegaan heeft voor ons de reden dat het:
1. ver weg was voor een dagje (benzinegeld)
2. het een tourtocht was
3. wij toch aan de wat vertrouwde ritten blijven steken

Ja ik wil graag puzzelen in een mooie omgeving (de hele rit op een industrieterrein is niet echt leuk) maar ook een tourtochtje vind ik wel aardig mits ik me kan vinden in het doel of de omgeving.
Vorige keren zijn wij met de ALV ook niet meegereden, maar hebben toen onze andere hobbie uitgevoerd terwijl wij wachtten op het begin van de vergadering. Gewoon omdat we daar geen zin in hadden.

Voor mij dus liever een puzzelrit, maar een leuk georganiseerde tourtocht is ook wel een overweging waard.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ben meer voor een toerrit, hoewel ik puzzelritten ook wel leuk vind, maar het is wel lastiger als je geen navigator hebt, die met je mee kan kijken en bijv. foto's zoeken.

Ik vind het jammer dat veel ritten ver weg zijn.
Maar misschien vind ik het lef wel om naar Huizen te rijden voor de ALV en de toertocht.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Weinig verrassend misschien maar puzzelrit voor mij. Wel een echte puzzelrit met een degelijk puzzelelement. Bordjes zoeken of vragen beantwoorden horen daar dus niet bij.

Ik zie dat een paar mensen voorstellen om in een tourtocht voor een liefhebber een puzzelelement in te bouwen, dat vind ik helemaal niks. Organiseer óf een puzzelrit, óf een tourtocht. Niet iets ertussenin want dan wordt het van allebei niks.

Een tourtocht is ook erg leuk, maar het is minder motivatie om een eind voor te gaan rijden.

Eelke schreef:
maar in de praktijk ben je ook heel erg afhankelijk van het aanbod.




Ik vind dat de club zich meer mag baseren op het aanbod. Als in Groningen niemand iets wilt organiseren, dan wordt daar maar niks georganiseerd. Als in Brabant 3 mensen iets willen organiseren, dan moeten die de mogelijkheid krijgen. Het is aan de organisator van een rit om te zorgen voor voldoende opkomst. Het is dan nu eenmaal makkelijker om als organisator binnen je eigen groepje je evenement te promoten dan dat je een rit aan de andere kant in Nederland organiseert (met dus ook hopelijk veel deelnemers uit die buurt).

Ik vind trouwens ook de keuze tussen puzzelrit of tourtocht aan de organisator. Deze moet niet gedwongen worden om 1 van de 2 te kiezen, hij moet iets organiseren waar hij zelf achter staat.

Eigenlijk mag de club van mij alles bij de leden leggen, en moet de club zelf niet de evenementen organiseren maar deze initiatieven slechts promoten en zorgdragen voor een goede kwaliteit.

Eelke, thanks voor dit leuke topic 8)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ok een beetje veel quotes, en ik heb het nog wel proberen te beperken, sorry.

Ik ga voor de toerritten.
Bij mening puzzelrit die ik gereden heb had ik of te weinig tijd, of er zaten breinbrekers van vragen/opdrachten in. Ik rijd ritten voor mijn plezier, niet om gefrustreerd naar de finisch lokatie te rijden. Uiteraard is dit niet altijd het geval geweest, maar toch wel vaak, het zal wel aan mijn haarkleur liggen ;)

Ik kan daarom ook op bijna alle argumenten tegen een toerrit wel een tegen argument gaan geven, maar dat heeft geen zin, je bent een puzzelaar of een toerrijder.

RHR schreef:
Organiseer óf een puzzelrit, óf een tourtocht. Niet iets ertussenin want dan wordt het van allebei niks.



Daar ben ik het wel mee eens. Ik denk niet dat je als organisator moet streven naar een combinatie rit waar je beide groepen mee trekt (puzzelaars en toerrijders), ga of voor een puzzelrit of een toerrit.

Ik vind dat de club zich meer mag baseren op het aanbod. Als in Groningen niemand iets wilt organiseren, dan wordt daar maar niks georganiseerd. Als in Brabant 3 mensen iets willen organiseren, dan moeten die de mogelijkheid krijgen.



Ik denk dat de club dit ook zeker wel doet, alleen kan het bestuur niet ruiken wie wanneer en waar iets wil organiseren en of ze daar hulp van de MSCN bij willen hebben. Hier zal door de organisator wel naar gevraagd moeten worden bij desbetreffende bestuurslid.

Het is aan de organisator van een rit om te zorgen voor voldoende opkomst. Het is dan nu eenmaal makkelijker om als organisator binnen je eigen groepje je evenement te promoten dan dat je een rit aan de andere kant in Nederland organiseert (met dus ook hopelijk veel deelnemers uit die buurt).



De organisator moet zich inderdaad inzetten voor de promotie van zijn/haar rit, maar ondanks veel inzet heb je niet in de hand of de opkomst 'voldoende' zal zijn (definieer voldoende?).

Ik vind trouwens ook de keuze tussen puzzelrit of tourtocht aan de organisator. Deze moet niet gedwongen worden om 1 van de 2 te kiezen, hij moet iets organiseren waar hij zelf achter staat.



Absoluut waar, maar komt het voor dat de organisator dit niet voor het zeggen heeft? Als je er zelf niet achter staat kan je (een volgende keer) toch ook "nee" zeggen!

Eigenlijk mag de club van mij alles bij de leden leggen, en moet de club zelf niet de evenementen organiseren maar deze initiatieven slechts promoten en zorgdragen voor een goede kwaliteit.



De club is toch de leden? Indien je het bestuur bedoeld, ook dit zijn leden. Ik vind wel dat er bepaalde landelijke ritten moeten blijven.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ga ook voor de tourritten.

Ben tot nu toe pas bij 2 ritten geweest vanwege het kleine aanbod van dat type (had graag naar friesland gegaan, maar dat was toch net te ver weg).

Een puzzelrit vind ik te veel gedoe, ik wil van de omgeving kunnen genieten en foto's maken.

RE: Toertocht of puzzelrit?

RHR schreef:
Ik zie dat een paar mensen voorstellen om in een tourtocht voor een liefhebber een puzzelelement in te bouwen, dat vind ik helemaal niks. Organiseer óf een puzzelrit, óf een tourtocht. Niet iets ertussenin want dan wordt het van allebei niks.



Weer lekker genuanceerd :) En ik ben het er ook niet mee eens. Als je een puzzelelement aan een toerrit hangt, dan heb je als het goed is al een goede toerrit om mee te beginnen. Wie dan dus het puzzelelement negeert houdt over... een goede toerrit. Dus die is in de pocket; als toertocht kan dat prima werken.

Of het ook als puzzelrit kan werken, tja... Bij de toertocht in Huizen kiezen we er bewust voor om het te verkopen als toertocht met een "zoethoudertje" voor wie zich gaat vervelen als hij/zij alleen de omgeving aan zich voorbij laat trekken. We hebben al enkele keren vanuit de club de vraag gekregen of we er geen "echte" puzzelrit van willen maken (lees: laten meetellen voor het clubkampioenschap), maar daar kiezen we bewust niet voor. Meer in het algemeen (de Dauwrit valt bijvoorbeeld ook wel onder deze noemer) is het denk ik vooral een kwestie van dat iedereen zijn favoriete rittype heeft. Jij vind heel duidelijk dat de [i:1p50tplc]route[/i:1p50tplc] de puzzel moet zijn (in tegenstelling tot het opmerken van bordjes langs de route, zoeken van foto's, oplossen van raadseltjes, etc.). Dan ga je een toertocht-met niet leuk vinden als puzzelrit, nee. Ik zie het gewoon als een van de vele rittypes en bij dat rittype vind ik het wel weer aardig dat ik me geen zorgen hoef te maken over de route.

Maar, zoals ik al zei, ik zie het als één specifiek rittype, wat dus betekent dat als je dat met alle ritten zou doen, je alle variatie uit het rittenprogramma haalt. En dat vind ook ik geen strak plan :)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik mag eigenlijk niks zeggen, want ik ben niet zo into ritten rijden... toer- of puzzelrit.

Maar met een beetje nadenken is een puzzel- en toertocht toch best te combineren? Of mis ik nou iets?

Van punt A naar punt B is een puzzel gedeelte, van punt B naar punt C is een toergedeelte, en punt C naar punt D is weer puzzel... etc etc... :x :? ;)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Dan mis je iets, want mensen die de voorkeur geven aan een toertocht hebben dus geen zin om te puzzelen. En daar dwing je ze op die manier toch echt toe. Op die manier kom je echt op het punt wat RHR aanhaalt, dat het voor beide geen bevredigende oplossing is.

RE: Toertocht of puzzelrit?

you got a point... :x

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik heb even alles van reactie 1 tot aan de laatste gelezen, maar niet uitgebreid....
Dus zeg ik iets dubbel, sorry daarvoor...

Zelf ben ik sinds een jaar lid.
Als ik zie wat ik gereden heb aan ritten dan heb ik van alles wat meegemaakt.
Woonplaats in Friesland heeft mij nog niet tegengehouden om ook wat verder weg ook eens een ritje te rijden.

Van puzzeltocht (Brabantse winterrit), tourtocht (Stuyvesant), puzzel/ tourtocht (De 3 Provinciëntour), colonnerijden naar clubdagen(kontjekijken) tot aan een rit voor een goed doel (rit voor Yvette).

Als je de ritten zo bekijkt is er voor iedereen wel wat wils naar mijn mening.
Het is en blijft hobby, dus het is maar net wat je er voor over hebt.

Waarom er bv afgelopen zondag weinig mensen van beneden de rivieren er waren....
Heel simpel!!
Zoveel ritten WERDEN er niet in het noorden georganiseerd.
En omdat dit weinig bekend was, hebben mensen onder de rivieren er geen beleving bij.
Dit kan een drempel zijn om die afstand af te leggen voor een mooie gezellige dag.

Na zondag 41 mini's gezien te hebben en de reacties van onze "zuiderlingen" gehoord te hebben, verwacht ik bij de volgende Stuyvesantrit minstens 60 mini's aan de start :D

Groet Jelmer

RE: Toertocht of puzzelrit?

Puzzelrit....we hebben al een mooie tourrit in het noorden gehad dit jaar dus één met puzzel element erbij lijkt mij toppie..

RE: Toertocht of puzzelrit?

Maar waar gaat over het algemeen je voorkeur naar uit, ongeacht waar je woont en wat er in jouw buurt al te doen is?

RE: Toertocht of puzzelrit?

Puzzelrit...Puzzelrit...Puzzelrit...Puzzelrit :D :D :D :D :D :D

RE: Toertocht of puzzelrit?

Blinky schreef:
Dit kan een drempel zijn om die afstand af te leggen voor een mooie gezellige dag.




Kan, maar ik denk dat het voor de meeste mensen niet de reden is geweest.

Toeren doen mensen in het algemeen graag in de eigen omgeving doen of in ieder geval niet heel ver van huis. De reden dat ik naar de Stuyvesant zou gaan, zou zijn omdat ik Tincu ken. Niet voor een toertocht zoveel km's verderop. Dat trekt mij niet zo en ik denk dat dat voor meer mensen geld.

Daarbij is 40 Mini's een hele nette opkomst vandaag de dag voor een rit. Zowel voor een puzzelrit als een toertocht.

Mijn voorkeur gaat dus ook uit naar een puzzelrit. Als het dan ook nog eentje is bij mooi weer waar je tussendoor nog een klein beetje kan genieten van de omgeving dan is dat nog mooier. Maar ook bij slecht weer of als ik niets van de omgeving heb gezien vermaak ik me best. Als ik onderweg maar wat te doen heb. En wat te doen in de zin van Dauwrit of Voorjaarstoer is dan niet genoeg voor mij. Dan verveel ik me vrij snel.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik houdt het meeste van leuke toerritten met hapje & drankje oid tussendoor en een spelelement tijdens de rit. Van een puzzelrit worden we veel te hyper ipv ontspannen.

Laatstelijk krijgen we steeds meer belangstelling voor met groepen mini's iets doen voor het goede doel, of het nu om één persoon gaat en die een plezier doen of een verzamel-goede-doel.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Demelza schreef:
Toeren doen mensen in het algemeen graag in de eigen omgeving [...] of in ieder geval niet heel ver van huis.



Moet je toch eens uitleggen, deze opmerking. [i:28fou2do]Ik[/i:28fou2do] kan hem op twee manieren uitleggen.

[list=1:28fou2do][*:28fou2do]Mensen gaan niet graag ver van huis (lichte vorm van de Ziekte van Heytze? :)) en zien het liefste een omgeving die ze al kennen. Kan ik me niet voorstellen, volgens mij wordt [i:28fou2do]juist[/i:28fou2do] een toertocht alleen maar aantrekkelijker naarmate hij verder weg is. Geldt voor mij in elk geval heel duidelijk, niks leuker dan met Go4It of op eigen houtje met de Mini over mooie kronkelweggetjes ergens in Europa te toeren (of toch iets leukers: over diezelfde weggetjes heen boenderen - nieuw setje Yoko's na afloop a.u.b. >:)) Als deze redenatie [i:28fou2do]ergens[/i:28fou2do] voor zou opgaan, dan zou ik zeggen dat het eerder voor puzzelritten geldt dan voor toertochten.[/*:m:28fou2do]
[*:28fou2do]Mensen vinden een toertocht niet de moeite waard om ver voor te rijden. Kan, - kennelijk, zou ik bijna zeggen - maar waarom dan? :)[/*:m:28fou2do][/list:o:28fou2do]

RE: Toertocht of puzzelrit?

Maak mij niet uit als t maar gezellig is ;)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Eelke, waardoor het in het algemeen komt weet ik niet. Maar als ik kijk naar de verschillende toertochten waar ik ben geweest, dan kwam het grootste deel van de deelnemers uit de omgeving. Natuurlijk niet alle deelnemers, maar wel het grootste deel.

Voor mij persoonlijk is het reden 2. Toertochten zijn voor mij niet interessant genoeg. Ik moet meer te doen hebben dan een beetje achter de auto voor me aanrijden. Ritten als een recordpoging of de dag voor Yvette vormen daar een uitzondering op, maar dat komt door het extra effect van de grote hoeveelheid Mini's en de intentie van de dag. Maar dan is het dus nog steeds niet de toertocht die me trekt. Al zou je me door allemaal industriewijken sturen, ik zou het nog leuk vinden.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Hier even mijn mening

Ik rijd het liefst een puzzel rit

Dus met puzzel/route opdrachten controle bordjes

daarom ben ik grote fan van Dauwrit en bijv Achterhoek rit, even de hersens laten kraken en wantrouwend naar uitzetters toe.
Het is natuurlijk even een sortement iq test voor je zelf, om naderhand dus de instinkers te horen enzo.

Het was daarom ook leuk destijsd als mini club om mee te doen met echte puzzelrit clubs zoals de Slotridders in Zeist,
die hadden ook nacht- en herfst- & sint rit.

Ik weet hoe intensief zo'n rit is voor de uitzetters,
maar dat is wel de reden dat ik niet meer zo kom naar die fotocoördinaten ritten.

voor mijn telt dan ook de afstand en punten voor het clubkampioenschap zeker mee.

En dat ik de puzzelritten zo leuk vind ligt aan mijn opvoeding, vroeger zaten mijn zusje en ik op de achterbank te spieden naar oranje controle bordjes voor mijn ouders, zodat zij op de weg en de routeopdrachten konden letten.

to u/e r ritten hoeven niet zo van mij

en mini club dag en activiteiten als IMM, weekenden en recordpoging zijn wel tof, leve de saamhorigheid!

RE: Toertocht of puzzelrit?

Tincu schreef:
Ik denk dat de club dit ook zeker wel doet, alleen kan het bestuur niet ruiken wie wanneer en waar iets wil organiseren en of ze daar hulp van de MSCN bij willen hebben. Hier zal door de organisator wel naar gevraagd moeten worden bij desbetreffende bestuurslid.




Zoals ik al aangaf vind ik dat het bestuur hier actiever in mag zijn, bijvoorbeeld door het plaatsen van een oproep in de Seven.

Tincu":2oxosjm5] De club is toch de leden? Indien je het bestuur bedoeld, ook dit zijn leden. Ik vind wel dat er bepaalde landelijke ritten moeten blijven.[/quote:2oxosjm5]

Ja, met club bedoelde ik in dit geval het bestuur. Ook het bestuur zijn leden, maar in deze club wel heel speciale leden. Het huidige bestuur trekt veel naar zich toe waaronder het organiseren van een groot aantal evenementen. Hierdoor krijg ik altijd het gevoel van een tweedeling binnen de club tussen leden en bestuur. Het bestuur organiseerd en neemt zelf bijna nooit deel aan een evenement en leden organiseren bijna niks en mogen dus alleen maar deelnemen. Er is weinig sprake van leden voor leden, waardoor men zich nauwer bij een club verbonden voelt.

Ja, ik vind ook dat ritten verspreid over het land moeten blijven. Maar als dat niet mogelijk is omdat niemand zin heeft om ver te rijden om een rit uit te zetten of omdat het dan financieel niet mogelijk is, so be it. Dan moet iemand in de regio maar het initiatief nemen.

RE: Toertocht of puzzelrit?

haha ik zie dit topic nu pas. en ik ben nog wel de aanstichter. Ik hou van allebei. Bij sommige puzzelritten, zoals afgelopen zondag in Belgie, vind ik het jammer dat we meer op de bordjes moesten letten dan op de omgeving die best mooi was (zag ik af en toe toen we stilstonden). De Stuyvesantrit vond ik lekker relaxed door een mooie omgeving die historisch ook nog eens leuk was. De liflaf van 2007 ga ik nog een keer rijden zonder foto's, maar de nacht van Best b.v. hoef ik niet zonodig overdag te toeren. Het ligt heel erg aan de omgeving. Maar ik kom naar allebei hoor want het rijden in de mini en hij samenzijn met andere minirijders staat bij mij toch voorop. En daarom vind ik jammer dat er niemand van beneden de rivier bij was.

Als ik dit zo nalees is het een heel verhaal, maar je heb er niks aan :+) . Geen duidelijk antwoord :P

RE: Toertocht of puzzelrit?

Zelf ben ik meer voorstander van tourritten, zie ook graag veel van de omgeving en stop dan ook nog wel eens om foto`s te maken.

heb al wel een paar puzzelritten meegedaan, maar voordat je als nieuwkomer bijvoorbeeld mee zou kunnen doen voor een klassement moet je wel wat meer ervaring hebben. En tuurlijk iedere puzzelrit is ook voor de doorgewinterde puzzelritrijder ook nieuw maar toch kan ervaring een hoop doen.

Tourritten, swetterhage noordwijk mini marathon ed hebben dan toch wel mijn voorkeur

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik haal hier uit, liever maar geen wedstrijdelement, dan kan je ook niet laatste worden :)

Het klopt dat ervaring telt bij puzzelritten. Ik vind dat alleen geen argument om maar geen puzzelritten te doen. Ik kan me wel goed voorstellen dat je niet echt zit te wachten op de flauwe geintjes die uitzetters soms uithalen om je maar wat extra strafpunten aan te smeren. En ervaring helpt ook zeker om die flauwe geintjes te doorzien :)

RE: Toertocht of puzzelrit?

Eelke schreef:
Ik haal hier uit, liever maar geen wedstrijdelement, dan kan je ook niet laatste worden :)




nee mijn voorkeur gaat ongeacht mijn mening over puzzelritten uit naar tourritten, dat bedoelde ik. Die laatste regel van mij is niet handig geformuleerd.

En die paar keer dat ik heb meegedaan met een puzzelrit weet je eigenlijk al wel vantevoren dat je niet zo snel in de top zal eindigen,maar goed die mensen die wel in de top staan hebben er hard genoeg voor gewerkt om dat te bereiken :D ,maar eerlijk is eerlijk iedereen vind het toch ook wel eens leuk om te winnen,

Zal het daarom niet laten hoor om af en toe wel een puzzelrit te rijden, maar iedereen heeft zo zijn voorkeur

RE: Toertocht of puzzelrit?

Pluisje schreef:

En die paar keer dat ik heb meegedaan met een puzzelrit weet je eigenlijk al wel vantevoren dat je niet zo snel in de top zal eindigen,maar goed die mensen die wel in de top staan hebben er hard genoeg voor gewerkt om dat te bereiken




Onze eerste keer, hadden nog nooit van een puzzelrit gehoort en iets van 70 deelnemers werden we 6e... :+)

sja en dan wordt je alleen maar gekker gemaakt, kijken of we het nog een keer zo goed doen :) dan wordt je overmoedig en eindig je ergens onderaan (nacht van Best) inmiddels kennen we de slagen van de zweep een beetje, toch tuinen we ook regelmatig in de instinkers hoor. winnen is leuk, maar meedoen veel leuker!

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ja ,wij hebben er 10 jaar over gedaan om eerste in het klassement te worden!

Nu we dat hebben gehaald......we hebben nog niet een rit gereden dit jaar voor de punten....ach hebben andere ook eens de kans om te winnen(mits je goed je best doet, het komt niet vanzelf >:) )

Nu doe ik met mijn andere hobby er maar een jaar over om haar nederlands kampioen te maken....

Joke

default

RE: Toertocht of puzzelrit?

Toeren doen mensen in het algemeen graag in de eigen omgeving doen of in ieder geval niet heel ver van huis. De reden dat ik naar de Stuyvesant zou gaan, zou zijn omdat ik Tincu ken. Niet voor een toertocht zoveel km's verderop. Dat trekt mij niet zo en ik denk dat dat voor meer mensen geld.

Daarbij is 40 Mini's een hele nette opkomst vandaag de dag voor een rit. Zowel voor een puzzelrit als een toertocht.



Als het aan mij ligt ga ik juist het liefst naar een vreemde omgeving omdat je eigen omgeving al "zo gewoon is "

mijn voorkeur gaat ook naar tourtochten
idd om de mooie omgeving en de gezelligheid
en niet zoals bij de kersenrit dat de rit opzich al een puzzel is en als je dan verkeerd rijdt er geen mogelijkheid is om de route weer op te pakken(even voor de duidelijkheid ik waardeer zeker het werk van de uitzetter/organisatoren voor het goede werk)maar voor ons is een dergelijk rit niet weg gelegd(de rit vanaf de plek waar de kersen werden uit gedeeld naar het startpunt via allerlei dijk weggetjesmet behulp van de navi leuker dan de kersen rit opzich want dan wordt je huwelijk wel heel erg op de proef gesteld) ;) ;) en niet te vergeten de rit weer naar het noorden met een zeer lekkere en gezellige tussenstop onderweg
dus voor mij mag er rustig wat vragen beantwoorden in zitten maar zeker niet van die flauwe vragen als hoeveel hoogspanningsmasten staan er in het ketelmeer antwoord:ze staan niet in het meer maar ze staan op betonnen pilaren |:( |:( |:( met dit soort vragen nodig je mij niet uit om naar een puzzelrit te komen

groetjes Henk

RE: Toertocht of puzzelrit?

Je hebt puzzelritten en puzzelritten :) De vraag over de hoogspanningsmasten was bij de rit van het Bataviaweekend een paar jaar geleden. Heb ik me ook blauw aan geërgerd :) De kersenrit dit jaar waren inderdaad te weinig aanknopingspunten om de rit weer op te pakken als het mis ging.

RE: Toertocht of puzzelrit?

Ik ben niet zo'n held in het puzzelen, en ik heb het dus meer op tourritten. Ik kan me flink ergeren aan vragen zoals eerder hier boven vermelde vragen(hoogspanningsmasten). Dat zou voor mij al een reden zijn om een dergelijke rit niet meer te bezoeken.

En ja, ik heb een behoorlijk kort lontje...

RE: Toertocht of puzzelrit?

kweet niet of al es gereageerd heb, maar had het er laatst toevallig met de vriendin over. We hebben aan aantal puzzelritten meegedaan, maar eindigen meestal onderin. Mn vriendin zei: "dat komt omdat ik teveel om me heen kijk, en zo de bordjes mis". De volgende x gaan we es andersom doen.. ik de bordjes ed en zij rijden ;)

we zullen zien :P

Jaapio

RE: Toertocht of puzzelrit?

[size=75:1suvspbm][Topics samengevoegd - Eelke][/size:1suvspbm]
Hallo allemaal,

Ik vroeg me af of er ook toertochten worden georganiseerd waarbij je [u:1suvspbm][size=150:1suvspbm]niet[/size:1suvspbm][/u:1suvspbm] hoeft te puzzelen :? . Ik heb afgelopen jaar meegereden met de drie provincienrit. Dit was erg leuk en goed georganiseerd! Alleen zou ik het nóg leuker vinden, dat je niet steeds hoeft te stoppen, maar gewoon lekker kan toeren volgens de beschreven route. ;)

Vriendelijke mini-groet uit Friesland van Age 8)

RE: Toertocht of puzzelrit?

De rit voorafgaand aan de ALV in maart is doorgaans een toertocht.
De route wordt gewoon middels tekst omschreven. Voor de puzzelaars staan er in de routebeschrijving of op een los blad een aantal vragen waarvan je de antwoorden onderweg kunt vinden, maar het staat een ieder natuurlijk vrij om deze antwoorden ook daadwerkelijk te gaan zoeken of alleen maar de route te rijden.

En er zijn vast nog wel meer ritten met deze opzet, maar ik rij zelf bijna nooit ritten (chronisch tijdgebrek), dus ik ben niet heel erg goed op de hoogte

RE: Toertocht of puzzelrit?