MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

default

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

Na de succesvolle marktintroductie van MINI One en de Cooper breidt BMW Group het modelprogramma van MINI in 2002 uit met de Cooper S.
Het sterk tot de verbeelding sprekende topmodel wordt door MINI Rotterdam (Firma F.Breeman) voor het eerst aan het publiek getoond.

Vanaf heden staat hij daar te pronken 120kW full tuned, goed voor een maximaal vermogen van een 163 pk. Mede mogelijk gemaakt door een compressor met intercooler, reinforced kleppen, zuigers, drijfstangen en krukas. Dit maakt de MINI Cooper S tot de krachtigste en snelste MINI ooit gebouwd.

Prestaties - 7,4 seconden naar de honderd
- goed voor een topsnelheid van 218 kilometer per uur
En dit alles met een koppel van 210 Nm

Uiterlijk - luchtinlaat op de motorkap
- voor en achterbumper mee gespoten in de kleur van de
carrosserie
- achterspoiler aan de bovenzijde van de achterklep
- twee verchroomde big bore uitlaten
- aluminium instaplijsten
- edelstaal voetsteunen

Meer weten? Stap dan eens binnen bij Breeman Rotterdam.

Het monster daagt je rechter voet wel uit tot het helemaal onderin drukken van het gaspedaal. :P

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

Yum... >:) >:) >:)


jammer dat je zoveel mini mist: waar is de playmini, de open k&n? nu heb je er zo'n klinisch duits geluidje uit. maar wel met een turbo!

maar ja, 't is de lol he. zo'n nieuwe S heeft nu eenmaal een geweldige wegligging (de Cooper die ik uitgeprobeerd heb heeft een diepe indruk achtergelaten; dat gaat niet lukken met een klassieke mini :( )
en dan dat vermogen...

En het mooiste is: er gaan geruchten dat BMW een M-versie uit wil brengen met meer dan 200pk! >:)

default

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

Hou me vast, ik val om. :x

De M staat vast voor Mega tuning. :)

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

maar wel met een turbo!



Correctie: compressor. Ook niet verkeerd. Ik vind die S er alleen zo rommelig uitzien. Met die luchthapper, chromen roostertje aan de zijkant, chromen tankdop, spoiler aan de achterkant... Ik vind de gewone Cooper leuker om te zien.

Wat betreft het rijden, tja... Ik gaf toch duidelijk de voorkeur aan mijn echte Mini, hoor. Diepe indruk heeft hij zeker niet gemaakt. Maar goed, dat komt misschien juist doordat het allemaal veel makkelijker gaat en het niet zo opvalt als je hard de bocht omgaat. Verder zat Pa ernaast, dus heb ik het niet heel gek gemaakt :)
default

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

Één ding is zeker, met onze eigen Mini ga ik harder de bocht door.

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

... Ten tijde van testen was dat ding van mij nog niet voorzien van hardere veerbollen/dempers, hilo's en de hele rambam...

Ik ben nu net terug van drie daagjes Normandië en ik heb op de terugweg in belgique eens zitten sturen tegen zo'n ding, maar dat valt me dan wel weer tegen, ik heb geen enkel probleem om em bij te houden. Andersom duidelijk wel! :D

Ook de nieuwe S zien rijden trouwens. Heuvelop, wat een raar model is dat zeg: er zit een hele bult aan de voorkant op de motorkap om de intercooler kwijt te kunnen. 't ziet er niet uit :r

RE: MINI Cooper S - Nu in de Showroom.

Sander: precies wat ik bedoel. Ik vind het een gek, rommelig geval. Niet alleen die bult, ook de spoiler achterop. En in mindere mate de chromen roostertjes a la BMW M en de chromen tankdop.