Bouw Mini aanhanger

RE: Bouw Mini aanhanger

Heb een tijdje een mini gehad maar dat project is gestrand door allerlei oorzaken en nu begon het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen. Helaas nog steeds geen echte Mini maar nu is het idee gekomen om een aanhanger te gaan bouwen.

Dus dan zit je wat te zoeken en dan kom je een halve mini tegen in Tilburg, paar dagen later stond hij in de werkplaats:




Na een kleine demontage actie lag het subframe eronder uit en er zit behoorlijk wat werk aan. De banaan is een gaten kaas en de gaten zitten bij de ophangpunten van het subframe.

Inmiddels zijn we begonnen aan het maken van de plaat aan de voorzijde, deze bepaald toch een deel van de stevigheid. Hij is aan beide zijkanten al afgelast en de onderzijde wordt gelijk met de bodem gedaan.



Het wordt een project voor de lange termijn want het moet wel leuk blijven. Ondertussen heb ik dan ruim de tijd om wat spullen te zoeken.

Zit nog in tweestrijd of ik het origineel ga houden of dat de seams er ook nog af gaan.

RE: Bouw Mini aanhanger

Inmiddels zijn we geruime tijd verder en is de voorplaat helemaal vastgelast en afgewerkt.

De onderzijde is een verhaal apart, dat er in een halve mini al zoveel slechte plekken kunnen zitten is verbazingwekkend maar we gaan stug door.





De rand waar de bumper aan zit is uitermate krokant helaas, tussen de plaatdelen zit roest etc. Misschien dan toch deze rand weg laten want de nieuwe banaan er aan lassen zou een verhaal apart worden.

RE: Bouw Mini aanhanger

Het is alweer een lange tijd geleden maar projecten kosten nu eenmaal tijd.

In de tussentijd is de body waarmee ik gestart ben afgedankt want hij was gewoon te slecht. Gelukkig van iemand een harde kunnen kopen die nagenoeg roestvrij was en daar mee verder gegaan.



De onderzijde is nu voorzien van een flinke laag primer en binnenkort gaat hij in de zwarte steenslag. d:)b



Ook heb ik een aantal velgjes op de kop kunnen tikken en daar ben ik nu mee bezig. Het zijn 6j Cosmic velgjes , weet iemand misschien welke bandenmaat daar op hoort?



Alle velgjes bij elkaar die ik heb, kan altijd nog variëren.



Binnenkort wat dagen vrij en dan weer verder met het achtersubframe want dat kan ook wel een opknapbeurt gebruiken én als dát klaar is kan het eronder en dan kunnen we eens kijken of de keus voor Cosmic velgjes een goede is.

RE: Bouw Mini aanhanger

die kont is ook nog van mij geweest. ik heb hem ooit als schade auto gekocht en door midden geslepen. nu ken ik mooi zien wat jij er van maakt want hoorde van raymond dat jij m gekocht had. succes met bouwen! d:)b

RE: Bouw Mini aanhanger

Bandenmaat 165/70R10 :)

Komen er verbreders op de aanhanger? De cosmics zijn nl 6J (zoals je zelf al aangeeft) en de ATS & Melber 5J breed namelijk...

RE: Bouw Mini aanhanger

@RenM Cooper . Leuk om te horen hoe hij via Raymond dan weer bij mij beland is. Hoop nu met alle vrije dagen in het vooruitzicht toch wat vorderingen te kunnen gaan maken.

@Arie B. Heb voor ik deze velgen kocht al eens standaard smalle verbreders gekocht maar dat gaat met deze 6j velgen natuurlijk niet lukken waarschijnlijk.

RE: Bouw Mini aanhanger

De afgelopen week weer lekker gerommeld aan het subframe, alles is gestraald en gespoten 8) :)\\_ Vandaag een deel alvast weer gemonteerd....alleen nog nieuwe wiellagers plaatsen.

RE: Bouw Mini aanhanger

Ziet er leuk uit!!
ik heb ook een aanhangertje gehad was erg leuk om te hebben.
Heb hem toen verkocht maar heb er nu wel een beetje spijt van :'(
Leuk ding!!! ga hem volgen

RE: Bouw Mini aanhanger

Met al die vrije dagen is het mogelijk om lekker door te gaan.

Het subframe is geplaatst, alleen nog even wat details maar dan is het helemaal klaar. verder de onderkant met bitumen ingesmeerd, zit een mooi laagje op.



De velgjes nu ook eindelijk op het nieuwe gepast icm de standaard zwarte verbreders. Het valt me een beetje tegen hoe dik het oogt O+ O:) Ze vallen nu gelijk met de verbreders.





Ook nog even gepast met een ATS 5j velg die ik heb liggen.



Fijne kerst allemaal d:)b

RE: Bouw Mini aanhanger

Je kunt voor een dikke look nog ergens verbrede remtrommels uithalen.
Of spacers.

RE: Bouw Mini aanhanger

Gewoon een paar spacertjes er op...

RE: Bouw Mini aanhanger

eey,

Ik heb er des noods nog een paar liggen voor je d:)b

RE: Bouw Mini aanhanger

Vandaag weer verder gegaan met de aanhanger :D lekker die vrije dagen d:)b

Een begin gemaakt met de dissel en de complete frontplaat netjes afgelast :D

En inmiddels in de verzameling nog brede remtrommels gevonden dus die komen er ook nog onder binnenkort.





Ben over de vorm van het deksel nog niet uit, een bol deksel heb ik de skills niet voor dus het wordt een plat deksel maar hoe dat eruit komt te zien? We zien wel :D

RE: Bouw Mini aanhanger

viewtopic.php?t=43343

Als je hier ff kijkt en naar beneden scrolt kom je een rode "donor" tegen...
En dat is/was de mini waar jij nu je aanhanger van bouwt. weet je ook gelijk waarom hij gesloopt is ondanks dat hij 95% roestvrij was.

Ziet dr verder goed uit d:)b

RE: Bouw Mini aanhanger

Leuk, zo wordt je nog eens wat wijzer! :D

Auto was behoorlijk ontzet lijkt het wel :D Het komt wel goed met het project :D Nu nog een mini ervoor ooit O:)

RE: Bouw Mini aanhanger

Wat er nou pcies gebeurt was weet ik niet maar hij was aardig krom inderdaad.

RE: Bouw Mini aanhanger

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een update toegevoegd heb maar we hebben gezinsuitbreiding gekregen.

Maar het subframe is gestraald en opnieuw opgebouwd en ook de onderkant van de aanhanger is lekker aangepakt.



Ook is er begonnen aan de bovenzijde maar hier ben ik nog niet uit. Het wordt een vlakke plaat maar ik kan nergens info vinden hoe anderen de afdichting gefixt hebben. Dus mocht iemand een foto hebben dan zie ik het graag.



En vanmiddag alvast wat geëxperimenteerd met kleuren. Maar ben er nog niet uit.

RE: Bouw Mini aanhanger

zo, ik ben ook even benieuwd wat je met het deksel gedeelte gaat doen, ga binnenkort een projectje starten. of laten starten...
nu heb ik wel nog een vraag wat je achter de frontplaat hebt gedaan, zit daar daar een kruis achter voor de stevigheid of enkel een koker bovenaan om scharnieren op te zetten?

grt
Jeroen

RE: Bouw Mini aanhanger

Ik heb er inderdaad kruis in gemaakt. Had ook wel een beetje te maken met het feit dat de plaat iets getrokken was door het lassen. De plaat heb ik voorzien van een gezette kant met een opstaand randje voor het rubber. Over de scharnieren ben ik nog niet uit. Wil het liefst de scharnieren niet in het zicht.

Het deksel wordt waarschijnlijk een vlakke plaat (alu traanplaat)en daarvan 3 zijden omgezet en de rond houden we zo. Op dit moment zijn daar nog geen vorderingen eigenlijk. Eerst de bovenrand nog recht zien te krijgen.

Als je nog vragen heb mag je altijd een pb sturen.

RE: Bouw Mini aanhanger

Dat grijs is wel leuk kleurtje. Heb je inmiddels ook al een mini waar die achter komt.? Heb nog wel een clubman in de aanbieding met trekhaak :P