default

Mini British Open

Ingediend door LWolfsen op ma, 21-03-2022 17:36

Dag Allen,

Na meer dan 10 jaar dromen, heb ik vorig jaar eindelijk een Mini British Open gekocht..

Mini

De remmen waren vast geroest, het dak was lek(moest vervangen worden), en had wat roest plekken(welke mini nietwink).

De remmen los gemaakt, en een klein ritje gemaakt ermee. Het was meteen grote liefde!

Enkele weken later besloot ik de roest aan te pakken.. Wat geëindigd is in een casco mini, en een garage met dozen vol onderdelen angel

Het plan is om de carroserie in volle glorie te herstellen. Alle roest weg, en volledig laten spuiten. Buitenkant, binnenkant, onderkant, en onder de motorkap.

Het interieur wordt volledig onder handen genomen(vernieuwd), en er komt een houten dashboard en stuur. Zetels blijven origineel, alleen komt er nieuwe stof op.

Nieuwe subframe, Hi-lo's, remmen, uitlaat, kabelboom wordt nagekeken,...

Motor zou ik heel graag helemaal gereviseerd hebben(maar weet nog niet door wie). Ook twijfel ik voor die naar stage 1 of 2 te "upgraden". Enkel moet ik rekening houden met de Belgische wetgeving... Dat moet ik nog uitpluizen.

Zorgen voor later.. Prioriteit is nu de carroserie helemaal in orde brengen. Enkele vervangplaten zijn reeds besteld en geleverd. De meeste zaken zullen wel lukken, alleen moet ik juist uitzoeken hoe ik op een correcte manier de bodemplaat kan vervangen. De eerste helft van het jaar heb ik mezelf gegeven om het plaatwerk te doen. Tweede helft van dit jaar wil ik die laten herspuiten, en beginnen aan de motor. Volgend jaar wordt alle techniek en uiteindelijk het interieur gedaan.

Met een beetje geluk ben ik eind volgend jaar klaar met alles!

 

Als iemand tips of advies heeft om bepaalde zaken goed aan te pakken... Shoot!

 

Groetjes

RE: Mini British Open

Welkom.

Succes met de restauratie. Hier lopen ook wat mensen uit België rond die je op het gebied van regelgeving vast wel verder kunnen helpen. Ik zou er alleen geen planning aan hangen. Uit het verleden en andere projecten te volgen weten de meeste hier dat die meestal niet gehaald worden doordat er altijd wel iets naar voren komt wat onvoorzien is.

Foto's of linkjes naar een album zijn altijd welkom. Dan kunnen we het project goed volgen en advies geven.

Groeten, Bram

default

RE: Mini British Open

Bedankt!

Een planning heeft inderdaad weinig zin.. Er komt inderdaad van alles tussen. De leveringstijden zijn op dit moment een regelrechte ramp.. En de prijzen in vergelijking met een jaar geleden zijn de lucht in gevlogen.

Dus ik ga zeker mijn tijd er voor nemen.

Om de "druk" om rond te rijden in een mini wat te drukken, heb ik maar een Mini Cooper Mpi uit 2000 gekocht.. Met amper werk aan. Dan kunnen we weer even verder.. En kan ik alle tijd van de wereld nemen om mijn British open te restaureren

 

Groeten Luis