CM kopen, waarop letten?

RE: CM kopen, waarop letten?

Beste allemaal,

Omdat ik overweeg om een Mini aan te schaffen, heb ik me aangemeld voor dit forum. Ik weet niet zo goed waar ik op moet letten bij de aanschaf van een Mini, maar daar kunnen jullie mij vast bij helpen.

Mijn budget is max € 2500,00. Ik heb een Mini op het oog voor € 1200,00 uit '91 met 64.000 op de teller (kan dat kloppen met gemiddeld nog geen 3000 per jaar?)

Ik ben mij ervan bewust dat de leeftijd ook onderhoud met zich meebrengt, maar waar kan ik aan denken?

Het gebruik zal voornamelijk woon-werk verkeer zijn (dagelijks nog geen 10km) en hiernaast rijd ik motor, dus ik ben niet 100% afhankelijk van de auto.

Hebben jullie tips voor mij waar ik rekening mee kan houden bij de aanschaf? Is deze prijs reëel of is het te mooi om waar te zijn?

Groetjes Maartje

RE: CM kopen, waarop letten?

Hiervoor kun je kijken bij de wiki:

link

Meestal staat alles er in waar je op moet letten.

gr, Laurens

RE: CM kopen, waarop letten?

Hoi Maartje,

Als eerste welkom! En verstandig om je hier alvast te melden voordat je een 'wrak' koopt ;)

Bij een auto van '91 doet de km-stand er eigenlijk niet toe. De Mini heeft een 5-cijferige teller, dus het kan ook 163 of 263 zijn (of nog meer)
Je kunt bij een bezichtiging ook vragen of iemand van hier met je mee zou willen gaan. 2 paar ogen zien altijd meer dan 1.
Neem ook altijd een magneet mee, zodat je kan controleren of er veel geplamuurd is of niet.

Je budget zal toereikend zijn voor een rijdende Mini met APK, maar verwacht geen showmodel (anders klopt er iets niet ;) ) Woon-werk (10km) is goed te doen natuurlijk, al zou ik zeker ook af en toe wat langere ritjes maken, anders wordt ie niet eens warm!

met de aankooptips kom je al een heel eind, dus succes met je zoektocht.

RE: CM kopen, waarop letten?

Bedankt voor jullie reactie en jullie tips! Hier kan ik zeker mee vooruit!

RE: CM kopen, waarop letten?

Hoi Maartje,

Wat je ook kunt doen, is vragen of iemand van het forum, met wat meer ervaring, mee wil gaan kijken naar de mini die je op het oog hebt. Wat dan ook wel handig is om te vermelden, is de omgeving waar je woont. Dit kan in je profiel. Dit hoeft geen plaatsnaam te zijn, maar een regio bv Twente, is al voldoende. Dat is makkelijker voor de mensen die reageren. Wat ook ook makkelijk is, is vermelden waar de mini staat die je op het oog hebt. Het kan ook best zijn dat de mini die jij op het oog hebt hier bekend is en dat iemand er zo al meer over kan vertellen.

Groeten, Bram

RE: CM kopen, waarop letten?

Uit nieuwsgierigheid, wat is een CM, een CheckMate, misschien?

Succes met zoeken en kijk de aankooptips na hier op het forum :
http://www.minisevenclub.nl/wiki/aankoo ... assic-mini

RE: CM kopen, waarop letten?

C(lassic) M(ini) ?
Zie bovenin, in welk subforum dit staat :P

RE: CM kopen, waarop letten?

Houten is redelijk in de buurt en volgende week heb ik nog vakantie, dus kan gerust een keer meegaan om te kijken. Qua onderhoud zou je kunnen denken aan wat mechanisch onderhoud wat met een manual en gezond verstand goed te doen is, een mini van 91 heeft nog een carburateur, dat is al wat makkelijker zelf te doen als een injectiemotor. Verder kan je nog wat of veel roest verwachten, als je kan lassen of iemand kent die kan lassen dan zou je vrijwel al het onderhoud zelf kunnen doen.

RE: CM kopen, waarop letten?

Ik ben opzich best handig, maar lassen is voor mij echt een hoofdstuk te ver. Het is verstandiger als ik het onderhoud overlaat aan een garage die er verstand van heeft :)

De mini die ik op het oog had bleek een hoop onderhoud nodig te hebben. Ik ga nu eerst proberen mijn huidige auto te verkopen zodat mijn budget iets ruimer is voor aanschaf en evt. onderhoudskosten.

Als ik een extra paar ogen wil lenen, dan horen jullie zeker van me! Fijn dat jullie zo behulpzaam zijn :D

RE: CM kopen, waarop letten?

PB!