Jullie mening over deze mini

default

RE: Jullie mening over deze mini

http://m.marktplaats.nl/a/auto-s/mini/m ... apper.html
Goedenavond, ik weet niet zeker of deze hier goed staat (en of advertentie geplaatst mag worden)
Een tijd geleden kwam ik hier met de vraag of een mini een goede beginnersauto was.
Uiteindelijk toch voor een ander gegaan, maar die auto mankeert nu zoveel dat ik er vanaf wil. Dus steekt de droom van de mini weer de kop op...nu zag ik een advertentie die me wel interessant leek. Al contact gehad en ik zou een ritje mogen komen maken. Nu vraag ik alleen even jullie mening hierover als professionele miniliefhebbers. Denken jullie dat dit wat is?
Er gaat wel iemand met me mee, geen minikenner maar weet wel het een en ander van auto's. Ook zou ik graag zelf wat willen leren sleutelen aan de mini als ik er eenmaal eentje heb.

RE: Jullie mening over deze mini

Hoi ,

Ziet er wel oke uit maar hou er rekening mee dat het dakje wat vervangen moet worden ten eerste heeeellll erg moeilijk te vinden is en mocht je hem vinden heel erg duur is.
zag er laatst een staan die vroeg er 1200 euro voor ..... maar goed verder moet je een mini kopen als je het leuk vind om te sleutelen want je bent altijd wel bezig met je mini deze is nooit af ... en zeker in het begin zal je veel dingen tegen komen.
zeker voor deze prijs moet je er rekening mee houden dat je dingen tegen gaat komen.

En leren sleutelen is niet zo moeilijk als je een beetje handig bent en de werkplaats handboeken koopt dan kan je een heel eind komen. d:)b
Mocht je echt zelf niet kunnen sleutelen dan zal ik er niet aan beginnen .....

RE: Jullie mening over deze mini

Als je deze mini voor dagelijks gebruikt wilt nemen, dan kan ik hem in deze staat niet aanraden.

De verkoper geeft aan dat het een opknapper is. Hij heeft redelijk wat roest op bekende plekken. Om hem echt dagelijks te kunnen gebruiken zal dat toch aangepakt moeten worden. Een nieuw open dakje is moeilijk te vinden. Laten herbekleden is een optie, maar dan zit je ook tegen de €600,- aan.

Succes met je zoektocht.

RE: Jullie mening over deze mini

Een belangrijke vraag is natuurlijk wat je onder 'sleutelen' verstaat. De antwoorden die je kreeg gingen over wat er aan het koetswerk moet worden gedaan. Dat zijn voor de hand liggende zaken.
Maar, wanneer je met sleutelen bedoelt; het afstellen van de kleppen, op tijd zetten van de ontsteking, de carburatie in orde maken, dan moet ik toch opmaken dat dit een Mini is met injectie. En wanneer je daar een storing mee hebt is dat heel wat moeilijker dan wanneer je -gewoon- een carburateur hebt.

Waar gaat je hart naar uit? Plaatwerken of -echt- sleutelen?

default

RE: Jullie mening over deze mini

Nee zelf kan ik nog niet sleutelen, vriend van me is er wel handig mee en ik wil het dus leren. Wil in eerste instantie een mini die gewoon rijd en qua sleutelen wil ik leren om gewoon de nodige dingen te kunnen om de mini goed rijdend te houden en eventueel leren verder opknappen (of is dit nu erg naïef....)

RE: Jullie mening over deze mini

Op basis van de omschrijving(!) is het werk wat gedaan moet worden, wil je eerst zonder problemen gaan rondrijden, niet enorm. Al zou ik het dak toch wel erg snel gemaakt willen zien (lekkage/roest/etc) en dat is dus direct een flinke kostenpost.
Als je ook de roest weg gewerkt wil hebben (en daarna de Mini weer netjes gespoten wilt) reken dan op ongeveer de vraagprijs aan extra kosten (kan altijd positiefnegatief uitvallen), want als je dat 'laat' doen gaat het snel ;)

De aanwezige roest kan wel het begin zijn van een groter probleem, maar dat kun je pas inschatten als je naast de Mini staat (met een magneet in de hand ;) )
Als je gaat kijken, neem dan zeker ook de aankooptips mee (staan HIER )

De gedachte van het zelf leren sleutelen is wel een beetje naïef, maar niet onoverkomelijk. Als je enigszins 'handig' bent aangelegd is het meeste goed zelf te doen.

Moet zeggen dat ik voor een 'opknapper' de prijs flink vind...