Algemeen Mini- en MSCN-nieuws

Welkom bij Mini Seven Club Nederland

Ingediend door Frank 1.6 op ma, 21-02-2022 20:04

Logo 60 jaar Mini Seven Club NederlandEven voorstellen: Mini Seven Club Nederland

Hoe is onze club ontstaan?

Op 4 oktober 1959 rolde de allereerste Mini van de band. Een revolutionair kleine auto ontworpen door Sir Alec Issigonis. Het model werd op de markt gebracht als Moris Mini Minor en Austin Seven en al snel werden er in Nederland twee merkenclubs opgericht. In september 1962 zijn deze clubs samengevoegd tot de Mini Seven Club Nederland.

Voor wie is onze club opgericht?

De Mini Seven Club Nederland is een club voor alle Miniliefhebbers, dus voor alle modellen van 1959 tot nu. Ons doel is Minirijders met elkaar in contact brengen. Onze leden vinden elkaar via ons forum en onze Facebookgroep – en pagina maar vooral op de vele verschillende evenementen die we organiseren.

Waarom zou ik lid worden?

10 tips voor 2023

Ingediend door Natascha op vr, 13-01-2023 18:49

We beginnen 2023 met 10 tips voor leuke dingen om te doen met of voor je Mini.

 1. Meedoen met met de Oud- en Nieuwrit op zondag 8 januari. Samen met alle andere Classic en New Miniclubs luiden we het nieuwe jaar in met een mooie toertocht door het westelijk deel van de Veluwe. We starten met een lekker kopje koffie of thee en gebak in Harderwijk en komen daar ook weer terug. 
 2. Meedoen met een van onze andere toertochten langs de mooiste plekjes van Nederland. 
 3. Langskomen op een of meerdere van onze clubmeetings, clubdagen en clubavonden. 
 4. Meedoen met een van onze puzzelritten. Maak kans op mooie prijzen tijdens de rit en als je lid bent ook nog op een van de prijzen in het Clubkampioenschap
 5. Je abonneren op onze FacebookpaginaInstagram of nieuwsbrief zodat je geen evenement meer mist. Of onze Evenementenkalender in je favorieten zetten. 
 6. Je optimaal voorbereiden op onze puzzelritten door het informatieboekje over de diverse puzzelritsystemen goed door te lezen. 
 7. Eind mei meegaan naar de International Mini Meeting (IMM) in Italie, het Bataviaweekend het eerste weekend van juli en/of het Noorderweekend in het eerste weekend van september.
 8. Als je dat nog niet was, lid worden van onze club zodat je zes keer per jaar ons clubblad ontvangt en ook nog korting op diverse evenementen etc. 
 9. Lid worden van ons forum of onze Facebookgroep, zodat je makkelijk met andere Minirijders informatie uit kunt wisselen.
 10. Ons volgen op Flickr zodat je altijd als eerste de foto's van onze evenementen ziet.

Wat je ook kiest, wij wensen je in 2023 heel veel plezier en veel probleemloze kilometers met je Classic of New Mini.Veel plezier met je Mini gewenst in 2023

Foto's van chokeknop vasthouders gezocht

Ingediend door Natascha op wo, 28-12-2022 10:00

stapel chokeknop vasthoudersLeuke activiteit voor in de vakantie. Voor de rubriek "Ik wil graag zien" in clubblad 1 van 2023 is Amy op zoek naar een foto waarop duidelijk wordt wat jij gebruikt om de chokeknop van je Classic Mini op zijn plaats te houden. Doe je mee?

Maak dan een foto en plaats die niet hieronder maar stuur hem voor 15 januari naar de redactie. Dan zorgt Amy dat hij in Seven 1 komt te staan

Fijne feestdagen

Ingediend door Natascha op za, 24-12-2022 10:38

Fijne Feestdagen van Mini Seven Club Nederland

2022 is bijna ten einde. Het was een jaar met ups en downs, met online evenementen omdat we nog niet live samen mochten komen maar gelukkig ook veel gezellige live evenementen en natuurlijk ons 60-jarig jubileumfeest.

Nu kunnen we even lekker uitrusten, terugblikken op het verleden en plannen maken voor volgend jaar. En om je een beetje te helpen met het laatste, een groot deel van onze plannen vind je op deze kalender

Voor nu wensen we je fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Kom je dit weekend ook bij ons langs in Eelde?

Ingediend door Natascha op vr, 25-11-2022 12:01

Dit weekend is Eelde Classics, een superleuke oldtimerbeurs. Sowieso een aanrader voor oldtimerliefhebbers om te gaan kijken en wat het nog leuker maakt is dat onze leden daar een hele mooie stand hebben opgebouwd met meerdere Mini’s. Kom je gezellig langs?

Meer info en bestellen van entreekaarten kan via https://minisevenclub.nl/evenementen/2022/clubstand-op-eelde-classics-dr

Gezocht: Foto voor op de cover van de Seven

Ingediend door Natascha op za, 22-10-2022 20:50

Nieuwe coverfoto gezocht voor de Seven van 2023We zijn op zoek naar foto's voor op de cover van de Seven. Wil jij kans maken? Stuur dan voor 1 december je mooiste foto naar de redactie. En wie weet wordt hij uitgekozen.

Wat voor foto zoeken we?

 •  Een staande foto in JPG of PDF, van hoge kwaliteit.
 • Het liefst geen mensen op de foto.
 • Classic, New Mini of allebei. 
 • Je moet toestemming hebben van de fotograaf en de eigenaar van de Mini om de foto op te sturen anders mogen we hem niet gebruiken. Gebruik dus het liefst een eigen foto van je eigen Mini. 
 • Vermeld in de mail je lidmaatschapsnummer en vertel eventueel nog wat over de foto.

Ook als je al eerder een foto hebt ingestuurd mag je weer opnieuw meedoen. 

Zondag 25 september, Eindelijk weer een echte Nederlandse Mini Clubdag

Ingediend door Natascha op vr, 16-09-2022 23:07

Aanstaande zondag over een week, 25 september, organiseren wij weer een onvervalste MIni Clubdag. Een gezellige dag voor alle Miniliefhebbers. Weer in Hoevelaken, dus lekker centraal in Nederland en weer op het Expo terrein aan de Koninginneweg 1.
 
Er zullen weer heel wat mooie en bijzondere Mini's en MINI's te bewonderen zijn. Dus het echte ouderwetse Mini's-kijken en bekritiseren blijft een belangrijk onderdeel van deze dag! 

En, natuurlijk ook weer, de Stuurvaardigheid. Ook voor New MINI's! Laten zien hoe goed jij je autootje onder contrôle hebt en dan even lekker knallen over het door ons uitgezette parcours.

En vergeet je kleppendekselracer niet zodat je mee kunt doen met de races. 

Natuurlijk zijn ook de kofferbakverkopers en handelaren weer van de partij en bieden die je de mogelijkheid om juist dat ene modelletje of dingetje of onderdeel, dat je eigenlijk al jaren wilde hebben, nu wel aan te schaffen.

Alle Miniliefhebbers, met en zonder Mini, lid of geen lid van Mini Seven Club Nederland zijn van harte welkom. Meer weten? Kijk dan op deze eventpagina

De Nederlandse Mini Clubdag; een prima gelegenheid om er samen met je vriend, vriendin of met je hele gezin, een leuk dagje uit van maken.

Graag tot ziens in Hoevelaken

Uitnodiging Nederlandse Mini Clubdag